Agility 5

Meillä on ollut parin viikon treenitauko - niin ohjatuista kuin omatoimisistakin treeneistä. Jätin tarkoituksella omatoimiset väliin, koska mielestäni oli tauon paikka. Kahdet ohjatut tokot ja yhdet ohjatut aksat jouduin jättämään väliin autottomuuden, live Possen ja kipeilyn takia. Harmitti jättää treenit väliin, mutta toisaalta pakollinen treenitauko tuli kieltämättä juuri sopivaan kohtaan.

Lenkkipolun varrella Ilo on päässyt kiipeämään kiville, kiertämään puita ja harjoittelemaan 2on2offia kivellä. Olen tehnyt häiriöliikkeitä ja Ilo on pysynyt niistäkin huolimatta hienosti. Ilo ei ole ollut treenitauosta moksiskaan ja tauko on näkynyt tasan lenkkihöpsöttelyissä Ilon pomppiessa tasajalkaa ilmaan rintani korkeudelle.
Treenitauko näkyi innokkuutena myös eilisissä aksoissa. Ilo oli ihana ja miellyttävä! Se oli todella täpinöissään, mutta keskittyi mainiosti, teki juuri niin kuin halusin ja yllättävän hiljaa. Rataan tutustuessa ajattelin lähinnä voi ei ja apua, mutta rata osoittautui oikein kivaksi ja ajattelin torstaina ehdottaa Millille samaista rataa.

Koira jätettiin viistoon 1 esteen taakse, 2 esteellä valssi, 3 esteeltä putkea kohti, 8 esteellä valssi, 9 esteellä takaakierto. Valssasin myöhässä, unohdin pitää ohjausta yllä pituudella, menin liian lähelle pituutta ja jossain kohtaa jätin merkkaamatta 7 esteen tarpeeksi selvästi. Lopulta Ilo alkoi haukahtelemalla komentamaan jo valmiiksi pituudelle mentäessä. Saimme ihan kivojakin pätkiä aikaan, kaiken sähläykseni keskellä.

Sellaisia treenejä ei olekkaan, missä minä en sähläisi. Sähläyksestä huolimatta olen tyytyväinen treeneihin, vaikka koko rataa ei ehditty suorittamaan. Rata oli kiva, Ilo oli super ja minulla oli hyvä fiilis. Jouduin aksaamaan ilman kenkiä kun teloin nilkkani töissä ja kenkä painaa pipiin ikävästi. Lämppälenkki (ja jäähkä) sujui hissutellen ja huulta purren, mutta hallissa oli pakko heittää kengät pois. Oli todella outoa juosta ilman lenkkareita. :-D

Torstaina aksaamaan Millin ja Priyan kanssa, pitkästä aikaa. Perjantaina lähdemme leireilemään, luvassa mm. hyvää seuraa, lenkkeilyä, tokoa, agilityä, rally-tokoa ja koiratanssia mitä mainioimmissa puitteissa. Luvassa on varmasti varsin puuhakas ja ikimuistoinen viikonloppu. Ensi viikolla Ilo lähtee kasvattajan (toisen omistajansa) kanssa Ruotsiin MH-luonnekuvaukseen. Itse joudun valitettavasti jättämään retken välistä ja jännitän kotosalla.

Kommentit

  1. Heips, täällä jo fundeerasin, että onko taukoa tullut treeneihin...hyvää tekee varmaan puolin ja toisin välillä ottaa lungisti. Olette te niin aktiivisia olleetkin koko kauden. Mielenkiinnolla odottelen ruotsin reissun tuloksia. Taitaa olla Ilon ensimmäinen "ulkomaan"matka. Paranemisia nilkalle ja käy lääkärissä, jos ei tokene! tv.grandgrandmother

    VastaaPoista
  2. On joo! Kauhean jännää kun lähtee vielä ilman minua, jaiks. Nilkka on muuten ok, mutta siinä on ikävä haava ja kenkä siihen osuu ikävästi. :-/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit