Agility 6Yli kuukausi Maijun viime aksoista, huhhuh. Leiri, kennelyskä epäilyn varoaika (aiheeton!) ja omat sairasteluni päälle. Me molemmat (uskallan puhua Ilon puolesta) ollaan ikävöity aksakentälle. Paikalla oli kolme koirakkoa, joten treeniaikaa oli kivasti. Me aloitimme ja kentällä pyörähdimme 3-4krt. Teemana kepit ja kontaktit. 

Aloitimme kepeillä, käytössä kujakepit. Olin Ilon kanssa toisessa päässä ja Maiju pallon kanssa toisessa. Lähetin Iloa eri kohdista kepeille ja Ilo juoksi suoralla linjalla keppien läpi pallolle. Tosi hyvin meni. Ilo tykkäsi hurjasti ja koitti jopa hipsiä omia aikojaan lähemmäs keppejä, se ei tietenkään käynyt. Keppejä treenattiin kahdessa osassa ja väliä kavennettiin hieman tekemisen myötä. Huomautus - enemmän sosiaalista palkkaa.

Kontakteja puomilla. Ensimmäisellä kerralla lähetin Ilon sivulta lelulle ja tässä ei ongelmia ollut, joten siirryimme nopeasti puomille. Tai oli yksi ongelma, Ilo nousi innoissaan heti kun selkäni käänsin. Huomautus ja uusi yritys. Puomia ei tehty kokonaisena, vaan työskentely rajoittui toiseen päätyyn. Lähetin Ilon puomille 2on2offiin ja siitä vapautuksen jälkeen lelulle. Aluksi haastavaa kun minulla ei ole käskysanaa 2on2offiin ja Ilo jäi silmistään kiinni palloon, joka oli Maijulla. Herättelyä ja homma alkoi toimia. Vapautuksen jälkeen Maiju tiputti pallon. Lähetys ylempää puomille, jotta joutuu oikeasti liikkumaan ja pysähtymään, eikä vain nostamaan takajalkojaan.

Lopuksi Ilo sai juosta muutaman kerran putkesta ja voi sitä pikkukoiran riemua. Parasta, sanoo Ilo. Ilo kävi tänään aika kierroksilla, olisi kauheasti halunnut tehdä ja touhuta. Huomasi hiippailusta ja lelun kyttäämisestä.

* Nopea vapautus lelulle. 
* 2on2off idea selvillä, joten enää ei anneta itse tarjota.
* Merkkaus "hyvä" kontaktille menosta. Halutaan vahvistaa kontaktille menoa, ei niinkään sitä lähtöä.

Kohta täällä blogin puolella alkaa seikkailla jotain villaista ja Suloista. Porukoiden vajaa 16-vuotias villavanhus jouduttiin lopettamaan kunnon romahtaessa, eikä koti ole koti ilman (villa)koiraa, joten heille on tulossa kääpiövillakoira. Suloinen pentupentunen pääsee mukanani tutustumaan harrastusten ihanaan ja ihmeelliseen maailmaan - ainakin tokoon, rally-tokoon, agilityyn ja jäljestykseen. Pari viikkoa pitäisi vielä jaksaa odottaa.

 Aksamaisia kiemuroita lenkkipolun varrelta, normisettiä...

Kommentit

Suositut tekstit