Halpa henkivakuutus

HHC:n paketista löytyi lelujen lisäksi heijastintuotteita. Minulta kysyttiin, onko ajatusta testituotteiden suhteen ja hetkeäkään miettimättä ehdotin heijastimia. Heijastimet on äärettömän tärkeitä, aivan liian aliarvostettuja ja erittäin ajankohtaisia juuri nyt. Suruttaa nähdä ulkoilijoita, joilla ei ole oikeasti yhden yhtäkään heijastinta.

Heijastimia löytyy joka lähtöön, joten varmasti jokaiselle jotakin. Paksuja, ohuita, pieniä, isoja, roikkuvia, aiheita/värejä laidasta laitaan, hakaneulalla kiinnitettäviä, ilman hakaneulaa kiinnitettäviä, hihaan pujotettavia, heijastinnauhoja, heijastinliivejä, heijastinpantoja, vaatteita heijastinnauhoilla varustettuina. Heijastimia ihmisille, koirille, hevosille, polkupyöriin. Otsalamppuja, taskulamppuja, vilkkuvaloja. Pantoja, hihnoja, valjaita, loimia.


Hämmästyin suuresti kun eräässä ryhmässä keskusteltiin heijastinten käyttämisestä muutaman läheltä piti-tilanteen "innoittamana" ja ihmiset kertoivat useista kokemuksista, kuinka lapsia on pilkattu ja haukuttu pelkureiksi heijastinten käyttämisen takia. Mitä ihmettä? Tässä yksi lempikuvani aiheeseen liittyen. Mitä pelkuruutta on siinä, että haluaa välttyä onnettomuuksilta, vammoilta ja jopa kuolemalta? Halpa henkivakuutus! 

"Kaukovaloilla ajava autoilija näkee pimeällä tiellä ilman heijastinta kulkevan henkilön noin 100 metrin etäisyydeltä. Heijastinta käyttävän hän huomaa jopa 300 metrin päästä. Lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 40 metrin etäisyydeltä. Heijastimella varustettu henkilö näkyy 100–150 metrin etäisyydeltä." -Wikipedia.

Asumme maalla, katuvaloja löytyy aika niheästi ja täällä on todella pimeää. Meidän kotoota löytyy aika laaja valikoima erilaisia heijastimia. Perinteisiä joka lähtöön, heijastinliivejä, vaatteita heijastinnauhoilla, vilkkuvaloja, otsalamppuja, taskulamppuja, vilkkuvia pantoja, heijastavia pantoja ja heijastava hihna. Pimeällä vakkarina heijastinliivit minulle ja Ilolle, otsalamppu, heijastava hihna, sekä heijastava panta ja vilkkuvalo tai vilkkupanta.


Paketti sisälsi Hau-Hau Championin turvallisuustuotteet...
Vilkkupanta M-L - Pistolukkopanta, jonka saa joko pysyvälle punaiselle valolle tai vilkkumaan.
Turvavilkku - Vilkuttaa nopeasti punaista ja sinistä valoa. Saa hihnaan tai remmiin.
Valopanta L - Kapea pyöreä kaulapanta, jonka saa vilkkumaan punaisena.
Heijastinliivi M - Kirkkaankeltainen väri ja lisätyt heijastimet. Koot S-XL.


Suosikkini on heijastinliivi! Meillä on ollut sama liivi käytössä aiemminkin Ilolla ja Kuti-kääpiövillakoiralla, olen tykännyt. Liivi on edullinen ja siksi yllätyin todella, kuinka hyvä liivi on. Heijastimet todella toimii, liivi pysyy menossa mukana ja tarranauhat pysyvät kiinni vauhdikkaammassakin menossa. Hinta-laatusuhde kohdallaan!

Turvavilkussa on näkyvät ja kirkkaat valot, jotka tosin mielestäni käytössä alkavat hiipua aika nopeasti. Vilkun mukana tulee varaparistot, joiden vaihtamisen jälkeen tehokkuus toki lisääntyy. Punaisena ja sinisenä vilkkuvat valot näkyy kauas huomiota herättävästi. Ohut valopanta jää vähän Ilon kaulukseen piiloon, mutta pimeässä erottuu karvojenkin seasta selkeästi. Vilkkupanta on hurjan kätevä kun sen saa joko vilkkumaan tai loistamaan pysyvästi punaisena ja pannassa on renkula, johon remmin saa kiinni - ei tarvitse ottaa toista pantaa lisäksi.

Ilo ei ole moksiskaan heijastinliivistä tai villisti vilkkuvista valoista. Ilo ei erityisemmin tykkää kun takkia puetaan ja yrittää huomaamatta häipyä takavasemmalle, mutta liivi ei saa aikaan samaa reaktiota.

Käytättekö te heijastimia? Millaiset heijastimet löytyy?

Kommentit

 1. Heips, ajankohtaista asiaa. Itse täällä maalla asuvana, ilman jalkakäytäviä saatikka katulamppuja, ei tulisi mieleenkään olla käyttämättä heijastimia. Joskus tulee tunne, että olemme kuin kävelevät sirkusvalot kaikkine vermeinemme. Yllätykseksemme, kerran eräs auto pysähtyi kohdallemme ja kuski totesi, että teitä ei voi kyllä olla huomaamatta. Kiitoksena otimme kommentin.
  Ja tosiaan "kaupunkialueella" valaistuksissa ihmiset kuvittelevat turhan usein olevan näkyviä ilman heijastimia, mutta mutta..lehdistä näitä yliajoja sitten luemme valitettavasti.
  Muuuta kuin valoa ja heijastimia pimeyteen!
  tv.grandgrandmother  VastaaPoista
 2. Juuri näin! Noin sen pitää mennäkkin. Sillä on kyllä selvä ero käyttääkö heijastimia vai ei, oli sitten katuvalojen alla tai ei. Heijastimet käyttöön!

  VastaaPoista
 3. Minä talsin tähän vuodenaikaan yöt ja päivät tyylikkäästi pinkki treeniliivi päälläni, josta löytyy heijastimia joka ilmansuuntaan. Kaikilla koirilla on omat heijastinliivinsä ja Gatsbyssä usein on joku valokin, kun pääsee aina metsässä vapaaksi. Kätevää, kun jo sivusilmällä näkee pimeässä hohtavan valopilkun :) Lisäksi omaan varustukseeni kuuluu otsalamppu, jonka laitan usein palamaan punaisena lisähuomiona metsästä kaduille siirryttäessä. Meidän pitäisi siis ainakin näkyä :) Ai niin! Pappojen hihnoissa on myös punottuna heijastinnauhaa!

  Tosin tsempattavaa minulla olisi ilman koiria liikuessani! "Ihmisten ilmoilla"-takissani roikkuu se yksi heijastin, joka ei joku suuntaan näy. Harmittaa, kun hukkasin hyvän hihanympäri kietoutuvan heijastimeni, joka kulki mukana autossa varmuudeksi.

  Meilläkin on ollut erilaisia heijastinpantoja, mutta ne jäävät kyllä karvan peittoon. Olen ollut myös aika skeptinen noiden valopantojen suhteen. Tuollainen testaa-onko-sinulla-epilepsia-valo Käpyläisellä oli pentuna eikä sitä tullut ikävä valon kadotessa lenkin aikana (tai siis pohja tippui pois). Itse suosin heijastimia ja miellän ne valoja paremmiksi. Tosin harrastan tuplaavarustelua tässäkin asiassa :D

  VastaaPoista
 4. "testaa-onko-sinulla-epilepsia-valo" :-D Meikäläiselläkin on kyllä parannettavaa tuon ihmisten ilmoilla liikkumisen suhteen. Pitääkin viedä autoon muutama heijastin, hyvä idea!

  VastaaPoista
 5. Täältä löytyy heijastinliivi, mutta sitä tulee harvemmin käytettyä kun on ikävä valjaiden/takin kanssa. Toki valjaissa (ja takissakin) on omat pienet heijastimensa. Yhtään heijastimiä vähättelemättä en usko että meidän kohdalla lisäheijastimet ovat kuitenkaan tarpeellisia - kun koira on lyhyellä hihnalla tien ja kävelyttäjän välissä ja kävelyttäjällä on heijastinliivi yllä :) Usein myös lamppu mukana.

  VastaaPoista
 6. Frinillä ja Hetalla on päivälläkin heijastinliivit useimmiten yllään, jos mennään metsään/pellolle vapaana juoksentelemaan - iteki erottaa maastosta paljon paremmin missä menevät, kun näkee oranssin liivin - tosin F nyt ei hirveän kauas lähde, mutta H kyllä saattaa käydä kauempana, joten sille tuo liivi on ihan hyvä olla olemassa, niin ei tarvitse kauheasti tihrustaa että missä se menee..

  Liivien lisäksi sitten on heijastinpannat ja -remmit + vilkkuvalot. Itselläni treeniliivi jossa pienet heijastimet (haluan taskuihin herkkuja ja en oo vielä törmännyt heijastinliiviin jossa olisi taskut?). Itselleni laitan toki treeniliivin lisäksi myös perusheijastimen vasemmalle puolelle jalkaan ja tuollaisen hihaheijastimen oikeaan käsivarteen.. Ai niin, ja onhan mulla vielä myös huivi, missä heijastavaa nauhaa seassa! :]

  VastaaPoista
 7. Mulla kans ulkona aina ottalamppu ja heijastinliivi, koirilla liivinsä, pari heijastinhihnaa ja vilkkuvalokin löytyy :)

  VastaaPoista
 8. Meiltä löytyy samanlainen heijastinliivi kuin Ilollakin on. Koiralla oma lamppu, joka voi säädättäessä vilkkua tai ilman vilkkumista. Ja sitten itselläni heijastinliivi ja uusi heijastinpipo, jossa kultainennoutaja kuva, mutta se on aika ohut pipo, joten käytän sitä vain lämpiminä päivinä, enkä pakkasina aikoina käytä. Vielä voisi kyllä ottaa lisää heijastinjuttuja :D

  VastaaPoista
 9. Paljon vastauksia, kiitos kaikista! :-) Ihanaa kun lukijat osallistuvat ja mielenkiintoista lukea aina, miten muilla toimitaan. Heijastinliivi on kyllä hurjan kätevä toki muutenkin ulkona ja erityisesti juuri metsässä liikkuessa!

  VastaaPoista
 10. Ilman muuta ovat käytössä! Meillä on pojilla pimeän aikaan omat heijastinliivinsä (toinen Hurtan, toinen Berran) ja lisäksi käytössä olevissa hihnoissa ja pannoissa on myös heijastinnauhaa. Tummien koirien kanssa heijastimet on ihan must, muuten niitä ei erota yhtään mihinkään... Itsellänikin roikuu jokaisen takin helmassa joku hilavitkutin, kun oon siihen pienestä saakka tottunut :D

  VastaaPoista
 11. Niin sitä pitää! :-) Joo ei kyllä näy vaaleaakaan koiraa pimeydessä, joten tummat tyypit on ihan mahdottomia nähdä. Aika pieni vaiva heittää liivit niskaan ja näkyä. :-)

  VastaaPoista
 12. Sä tiedät mitä mieltä meillä ollaan heijastinliivistä :D :D Priya vois heittää sen kapistuksen silppuristä läpi. Mutta neiti pitää sitä silti tai vaistoehtoisesti takkia jossa on heijastin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit