Agility 8

Ilo sai aamuruokansa puuhailemalla tokojuttuja. Harjoiteltiin luopumista oikein urakalla, ehkä jopa liioitellusti - heittelin nameja Ilon ympärille ja pidin nameja myös käsissä. Istu-maahan-kaukoja, liikkeestä seisomista, seuraamista ja kontaktiharjoitusta. Pari tiukkaa paikkaa tuli kun silmät liikkui namikäsien perässä, mutta kertaakaan ei meinannutkaan lipsua ja yllättävän kivasti luopui ruoasta. Kaukoissa turhan hidas.

Harjoiteltiin toista kertaa ohjatun noudon suuntia ja voi vaude! Paljosti pätevä Punanuttu. Suunnat minusta - vasen "MENEVASEN" ja oikea "MENEOIKEE". Ilo ei jäänyt yhtään leluihin kiinni (toisin kuin viimeksi) vaan piti kontaktia minuun. Tuijotti minua niin tiuhaan, että pari kertaa jouduin varastamaan lelun Ilon nenän edestä ja leikkimään yksin, mutta johan alkoi toimia. Monta hyvää toistoa molempiin suuntiin - ISO JEE!!!

Illalla aksaa pitkästä aikaa Maijun opissa tai ylipäätään. Rehellisesti sanottuna odotukset ei ollut korkealla ja innostuksesta huolimatta arvelin, että pieleen menee. Hieno asenne, mutta meillä takana monta huonoa treeniä.


Aiheena valssi ja rata tällainen. Pussia tehtiin erikseen ensimmäisen ja toisen kierroksen välissä. Jokaisella esteellä valssattiin. Olin kauhusta kankeana kun näin radan ja Maiju sanoikin minulle heti alkuun, että nyt loppuu tuo stressaaminen ja tehdään hommia. No niimpä! Meni paljon paremmin kuin uskalsin edes kuvitella.

Maiju palkkasi Ilon ja Ilo jäi aluksi palloon kiinni. Eli luopumista harjoiteltava ahkerasti! Ilo oli aika... innokas ja äänekäs, kuten yleensä. Räiski muutamat rimat huutaessa ja kiitäessä, joten Maijun vinkin innoittamana totesin "oho" ja kävin vähän "pettyneenä" nostamassa paikoilleen. Hitto, sehän tuntui toimivan! Ilo oli huomattavasti harkitsevampi, eikä räiskinyt rimoja. Vaikka ääntä lähti ja vauhtia riitti edelleen. ;-) Pitääkin muistaa tämä!

Pussin kanssa sujui hyvin. Ilo oli vähän turhankin innokas ja karkasi kertaalleen ilman lupaa. Ilo ei vaikuttanut kipeältä, eikä tässä treenissä arkonut mitään, liikkuminen näyttänyt vaivalloiselta, kieltäytynyt tekemästä tms. Treenien jälkeen jäähkälenkillä spurttaili remmissä, riehui hangessa ja repi remmiä, joten väkisinkin mietin riekkuiko vauhdikkaasti innosta, energiasta vai kivusta... Toivottavasti ei ainakaan kivuista, huoh.

Kommentit

 1. Hyvältä näyttää teidän agit videolla! Kiva blogi ja ihania kuvia, saitte uuden lukijan :)

  http://paikkajahyppy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää teidän agit videolla! Kiva blogi ja ihania kuvia, saitte uuden lukijan :)

  http://paikkajahyppy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ei meidän meno usein noin hyvältä näytä, mutta viimeksi oli hyvä päivä. :-) Hih. Ihanaa, kiitos ja tervetuloa!

  VastaaPoista
 4. Ilo hakee hienosti esteitä ja kivannäköistä on meno muutenkin. :) Me oltiin viikonloppuna katsomassa agilitykisoja ja olin ihan yllättynyt, miten yleistä esim. maksi 2:ssa oli rimojen tiputtelu. Välillä lensi rimojen lisäksi vielä siivekkeetkin. On hyvä puuttua niihin heti alusta alkaen ennen kuin tulee tavaksi. Pitää itsekin hyödyntää tuota rimavinkkiä, jos Pörri alkaa enemmän tiputella rimoja. Tähän mennessä on onneksi ollut vain satunnaisia tiputuksia.

  VastaaPoista
 5. Rehellisesti sanottuna ihmettelin, että noin yksinkertainen vinkki auttoi Iloon kun se käy aksassa tosi kuumana. On todella kiltti (ja nöyräkin) koira, joten helposti tollainen riittää, mutta en ikinä olisi ajatellutkaan aksassa toimivan. Toivottavasti toimii jatkossakin kun osaa kyllä myös harkiten edetä. :-)

  Ja kiitos! Oli kyllä hyvät treenit, vaikka aluksi epäröin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit