Rallya, tokoa ja pentua

Pahin polvisärkyni ja Ilon selkäjumit on selätetty, joten arki voi alkaa rullata taas normaalisti - harrastukset ja työt kutsuu. Eilen kävimme aavistuksen pidemmällä kävelyllä ja oli niin hienoa. En muista, koska olisin ollut niin iloinen pikkuisesta lenkistä. Lenkin yhteydessä otimme pätkän tokoa. En tiedä johtuuko hieronnasta, tauosta vai mistä, mutta seuraaminen ja luoksetulo... wou. Seurasi pidempää pätkää hiljaa, nätisti, oikealla paikalla ja kontaktia pitäen - kuten ennen näitä ongelmia. Luokse tuli vauhdikkaasti ja asettui täpäkästi oikealle paikalle. Mahtis! Jäävät myös hyvin. Nyt pähkäilen onko meidän omituiset ongelmat voinut johtua jumeista, saapa nähdä.

 Kamala puhelinräpsy ihanista. Pieni ja isompi pieni.

Huutelin treeniseuran perään rally-tokoilijoiden ryhmässä ja tänään pääsimme tallille rallyilemaan Minnan ja Usko-sheltin kanssa. Otin Sulo-pennelin mukaan tutustumaan treenihalliin. Rata näytti tältä; lähtö - koira eteen, vasemmalta sivulle *istu* - 270 asteen käännös vasempaan - *istu* kierrä koiran ympäri - spiraali vasemmalle, käännös vasempaan, liikkeestä maahan, käännös oikeaan, 270 asteen käännös oikeaan - maali.


Kiva ja simppeli rata. Kaikkea ollaan tehty ennekin, joten mikään ei tullut yllätyksenä. Suoritimme radan kolme tai neljä kertaa. Eteen olisi voinut tulla tiiviimmin, kääntyä olisi voinut jouheammin ja maahan olisi voinut mennä täpäkämmin, mutta kauhean tyytyväinen olen. Ilo teki aika kivalla vireellä hommia ja molemmilla oli hauskaa.

Lopuksi treenasimme tokoa. Pitkää pätkää seuraamista, ilman palkkaa. Ihan hurjan kiva! Teki hyvällä vireellä, pysyi oikealla paikalla ja kontaktikin tippui vain pari kertaa yllättävien äänien takia. Liikkeestä seisominen hyvin. Luoksetulo hyvin ja vauhdikkaasti, loppuasentoon asti. Hyppyä treenattiin jokunen kerta ja palkalla meni hyvin, mutta ilman palkkaa epäröi selvästi. Hyppyä täytyy treenata nyt AINA kun mahdollisuus, AINA. Treeniä, treeniä!

Tarviiko nyt kuvata? Eikö voitaisi vain mennä tonne kentälle?

Sulo tutustui halliin. Kierreltiin Sulon tahtiin. Kauhean kiinnostavaa tuntui olevan, eikä leikkimäänkään malttanut. Aluksi odotti häkissä ihan mukavasti, mutta kentän tutkailun jälkeen oli "hieman" villimpi - raapi häkkiä, piippasi ja haukahteli. Sulo koki kaikenlaista uutta, eikä ollut moksiskaan. Ei halleista, rekoista, trukeista, paukkeista, treenihallin vierestä kulkeneesta junasta, toisista koirista, haukkumisesta. Lenkilläkin käveli todella reippaasti ja hienosti, ei mitään ongelmia. Treenikaverit tervehdittiin kohteliaasti ja iloisesti. Taas pääsi yllättämään, reipas.

Kommentit

 1. Sulo on kyllä nimensä arvoinen! Pieni suloinen sulostuttaja!

  Me voitais ottaa teidän seuruu meidän rallyyn! :D Tosi kivannäköistä menoa, mutta parista liikkeestä antaisin vinkit. Jos koiran kiertämisliikkeessä (eli tuo *istu* kierrä koiran ympäri ) on alkuistuminen, niin sinun pitää pysähtyä koiran kanssa alkuun ja myös loppuun. Eli jos jatkatte yhdessä matkaa kierroksen jälkeen, niin se lasketaan väärin suoritetuksi liikkeeksi. Jos alkuistumista ei ole, niin silloin taas ei saa pysähtyä. Tuo liikkeestä maahan pitääkin siis puolestaan tehdä istumatta. Myös hihnaa kannattaa hieman löysätä, silä lukko ei saa nousta 90 asteeseen tai siitä tulee miinusta. Esimerkiksi Ilon tullessa edestä sivulle hihna selvästi kiristyi sekä näytti monesti olevan vähintään sillä ja rajalla.

  Muuten ihanan iloista menoa ja toivottavasti vielä kisoissa nähdään!

  VastaaPoista
 2. Apua! Kumminkohan oli. Ja remmi, voi remmi. :-D Vielä kun luulin, että olisi oikein löysällä! Liikkeestä maahan Ilo teki aluksi oikein, mutta pari kertaa noin, miten videollakin näkyy - meni kankeesti kun oli vain istumassa. Tarvi oikein pari käskyä, pölö. Voi olla aika hiljaista meidän kisaaminen kun koulutuksiin ei mahkuja mennä. :-) Kiitos, Ilo on iloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellekin tuo remmi on oikea inhoke! Alkuunhan Gatsby ei tajunnut ollenkaan, että hihnassakin voidaan tehdä töitä :D Sitten kun sitä roikottaa varmuudeksi maata hipoen, ettei vaan kiristy, niin tuo pieni loikkiainen saa sen jalkojensa alle, josta tulee taas omat ongelmansa, kun sitä ei saa sieltä poiskaan alkaa noukkimaan (koiraan koskemisesta seuraa hylky)

   Rally ei ole tuommoiselle pätevälle seuraajalle mitenkään vaikea laji! Kunhan omistaja vain tarkistaa parit säännöt, niin helposti irtoaisivat hyväksytyt tulokset alossa! TAMSK järjestää vielä kivan ahkerasti kisoja, joihin jänsenenä varmasti mahtuisittekin vielä! Mutta siis minäkö yllyttäisin, nyt en tajua ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit