Sitä ei voi ylittää, täytyy mennä ali

Huomenna tulee viikko siitä kun haimme Sulon. Tirriäinen on sopeutunut mukavasti. Nappuloiden kanssa vähän nirsoilee ja yksinäisyys vielä vähän itkettää, mutta muuten minimies on ollut reipas. Tänään Ilo ja Sulo tapasivat ensimmäistä kertaa. Suloa jännitti järkevästi, mutta kovin reippaasti suhtautui punanuttuun, juoksi, lätki tassulla ja yllytti leikkimään. Ilo katsoi ensiksi ihmeissään mikä kumma mummun mukana tulee, mutta tajusi heti Sulon ihanuuden, leikitti ja varoi silti hienosti pienempää. Koirat tuli hyvin juttuun keskenään, reipas Sulo ja hieno Ilo.


Milli kutsui meidät aksaamaan ja pitkästä aikaa minulle sattui sopimaan, joten tottakai lähdimme. Ilo näytti jo lenkillä minulle keskaria - kiskoi remmissä ihanan siskon perään, meinasi leikkiä remmissä samaisen ihanan siskon kanssa, vapaana kadotti korviaan ja ei reagoinut käskyihin. MUR! Sama teema jatkui aina halliin asti. Treenien teema "sitä ei voi ylittää, täytyy kiertää tai mennä ali". Rata vaikutti kivalta, mutta se oli todella vaikea. Minä myöhästelin. Ilo haukkui, liikkui kuin ohjus, räiski rimoja ja teki kummallisia ratkaisuja. Itkeä vai nauraa?


Koira 1 esteen taakse ja ottamaan vastaan 2 esteen taakse. Koiraa jarrutettiin voimakkaasti ja lähetys putkeen. Putken jälkeen ripirapi 4 ja 5, 6 esteellä niisto, 7 este ja 8 esteellä twist, jonka jälkeen rengas ja pussi. Tämä oli suunnitelma, mutta toteutus oli jotain aivan muuta. Tein rataa monessa pätkässä ja eri kohdista. Ongelmia riitti!


Teimme aluksi pari kertaa pelkkää 2 esteelle jarruttamista ja ensimmäisellä kerralla Ilo ihmetteli selvästi, ei edes lelua meinannut ottaa. Sitten menikin ihan mukavasti, mitä nyt minä jossain kohtaa jäin jumittamaan liiaksi ja tuli törmäys. Putkeen irtosi hyvin, mutta haki ensiksi kauemmasta päästä eli rintamasuuntani osoitti sinne - kiinnitin huomiota ja sitten menikin hyvin. Ilo jätti 4 estettä väliin kun juoksin 5 esteen taakse ehtiäkseni ajoissa tekemään niiston 6 esteelle ja hidastellessani en taas kerennyt millään ajoissa.

8 esteellä suurimmat ongelmat. Kun Ilo ei olisi ikinä kuullutkaan takaakierrosta. Ilo kiersi koko estettä ja sitten kun lopetti sen, alkoi ALITTAMAAN estettä. Ihan oikeasti. Rimat 40cm ja Ilo tekee noin. Laskin 30cm ja Ilo alitti edelleen. Pari onnistumista houkuttelulla, mutta muuten jokainen suoritus epäonnistui. Renkaan alitti, mutta laskemalla korkeutta hyppäsi hienosti. Pussissa kääntyi ensimmäisellä kerralla ympäri, mutta muut hyvin.


Semmoiset treenit tällä kertaa. Voin rehellisesti myöntää, että kyllä hermoa kiristi. Kaikki muut joo joo ok, mutta tuo 8 este. Mitä ihmettä!? En todella tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Tosin jälkeenpäin parikin tyyppiä epäili, että olisi jumia selässä tms. Muuten ei ole näyttänyt, hyppii, juoksee, liikkuu ja niin edelleen.

Kommentit

 1. Tiida rupes ennen joulua alittamaan rimoja korkeuden noston jälkeen, alitti siis ne, mihin oli vaikeampi lähestymiskulma. Me päästiin tästä ongelmasta eroon treenaamalla tietty näitä kulmia sekä sillä, kun annoin koiralle aikaa esteen suorittamiseen enkä kiirehtinyt. Nopeasti oppi taas hyppäämään kun itse tein kunnolla. :)

  VastaaPoista
 2. Ilo on ennen tehnyt noita, mutta yhtäkkiä noin. Kerran aiemmin pöhköillyt takaakierrolla, mutta ei mitään vastaavaa. :-/ Pitää varmaan fyssarilla tai hierojalla käyttää varuiksi.

  VastaaPoista
 3. Voi ei miten raivokas lumipainikuva tuo viimenen! Priya näyttää niin hullulta! :D

  VastaaPoista
 4. :-D Prii <3 Ei petä koskaan <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit