Tokoteho 7

Aamupäivällä Ilon ja Sulon, sekä Kristan ja shelttien kanssa jäälle. Sulo sai ensimmäistä kertaa nähdä Reginan ja Fionan. Suhtautui toisiin järkevästi, oli kiinnostunut, ei pelännyt, mutta antoi tilaa ja ei tunkenut iholle. Väisti kun ilmaistiin, että ei kaivata, mutta ei miettinyt asiaa sen kauemmin. Rohkaistui lähtemään tyttöjen perään, mutta aina jossain kohtaa "liian kaukana" kääntyi takaisin. Hienosti tuli innostamalla kutsuen luokse.

Sulo tuli meille loppupäiväksi, koska kotikotona rempataan ja siellä on melkoista härdelliä. Molemmat intona, eikä meinannut malttaa rauhoittua. Painivat, hammastelivat, juoksivat ja leikkivät leluilla. Kyllä se unikin maittoi.

Kouluttaja Piia Karinen Teema Ohjattu nouto

Odotin innolla treenejä! Enkä muista, milloin olisi ollut treenejen jälkeen näin hyvä fiilis. Kävin jäähkälenkillä Ilon kanssa kahdestaan ja hymyilin hulluna. Kouluttaja totesi Ilosta "on se kyllä aika super". No niin se on.

Meidän vuoro toisena. Ei olla aikaisemmin tehty ohjattua noutoa. Otin kaksi samanlaista tennispalloa. Ilo odotti paikoillaan, kunnes laitoin toisen pallon sen vasemmalle puolelle ja toisen oikealle, samaan linjaan. Kävelin Ilon eteen ja palkkasin aluksi ahkerasti katsekontaktista, koska Ilo jäi kiinni toiseen palloon. Pian Ilo luopui pallosta ja tarjosi tiuhaan katsekontaktia, tästä tuli kehuja. Seuraavaksi katsoin haluamaani palloa ja tarkkailin samalla sivusilmällä Iloa. Kun Ilo katsoi sitä oikeaa palloa vasemmalla, lähetin suullisesti pallolle. Ilo ei ollu ihan kartalla tapahtumista, joten varastin pari kertaa pallon ja leikin sillä yksin. Sitten saimmekin jokusen hyvän toiston! ;-)

* Samanlaiset lelut. Koirilla on taipumusta ottaa lemppareita.
* Koiran katsoessa palloa, kehuja ja leikkimistä yhdessä.
* Koiran jumittaessa pallon varastaminen ja leikkimistä yksin.
* Ei saa vaihtaa ominpäin lelua.
* Ei vartaloapuja.

Omatoimisesti teimme seuraamista, liikkeestä maahanmenoa, liikkeestä seisomista, luoksetuloa ja sivulla istu-maahan vaihtoja. Seuraamisessa kontakti tipahti pari kertaa häiriön takia ja pari kertaa meinasin kävellä päälle käännöksessä, mutta muuten ok. Liikkeestä seisominen hyvä ja maahanmeno myös, mutta olisi saanut nousta täpäkämmin. Sivulla istu-maahan vaihtoja ja pari ensimmäistä oli vähän tahmeita, mutta palkattomuus toi sitä täpäkkyyttä. Luoksetulo vauhdikas ja hyvä, ehkä olisi voinut olla aavistuksen suorempi perusasento.

Teimme myös hyppyä namialustalla, sujui näppärästi. Kokeilin myös ilman alustaa ja Ilo lähti hyvin, mutta jäi epäröimään ennen hyppyä. Hypyn toisella puolella liikahti ennen kuin pääsin vierelle, mutta tuli sieltä jokunen onnistunutkin. Paljon lisää treeniä! Teimme myös liikkuroituna lisää seuraamista. Ensiksi kuuntelin tismalleen, mitä Sanna sanoi. Ilo teki hyvin, mutta omalta osaltani käännökset vähän hätiköityjä. Toisella kertaa Sanna liikkuroi, mutta teinkin täysin oman pääni mukaan. Meni paremmin ja Ilo kuulemma kulki jotenkin tiiviimmin. Olen todella tyytyväinen Iloon, ei ottanut häiriötä. JEE! Käännökset selkeämmäksi ja täyskäännös tiiviimmäksi.

Meitä oli paikalla 5/8, joten treeniaikaa oli huimasti. Otimme 1-2min(?) paikkamakuun. Kehääntulo tarkastus ja luoksepäästävyys, ei onkelmia. Ilo jäi huonoon asentoon, enkä tajunnut korjata. Makasi lonkalla. Pysyi hyvin ja nousi kerralla. Pitäisi vaatia enemmän, eikä katsoa noita löhötyksiä läpi sormien. Siinäpä minulle muistettavaa! Kunnon häiriötä kun viereisellä kentällä oli aksatreenit ja joku vingutti vinkulelua villisti. Harjoittelimme toisaalla erikseen vielä paikkiksen alkua ja loppua, ilman kestoa. Piia huusi "käsky" kolme kertaa aluksi ja kolme kertaa lopuksi. Jokainen sai päättää, millä kerralla antoi käskyn omalle koiralleen. Minä annoin molemmissa toisella kertaa. Ilo tarvitsi kaksi käskyä, mutta makasi nätisti. Ei reagoinut Piiaan tai muiden käskyihin. Edistystä!

Ennen paikkista teimme "temppuradan". Jokaiselle oli oma piste, pisteitä vaihdettiin ja jokaisen piti käydä jokaisella. Piia liikkuroi "liike alkaa" (=käsky), "liike päättyy" ja "kiitos" (=palkka). Jokainen liike aloitettiin ja lopetettiin perusasennolla. Siirtymät hallitusti, ei leikittäen. Saatoin käydä vähän hitaalla ja aluksi homma takkusi omalta osaltani. Hyppy oli haastava kun ei olla tuolla tapaa tehty - Ilo hyppäsi, mutta ihmetteli.

1. Hyppy.
2. Perusasennosta seuruuttaminen siivekkeen ympäri.
3. Merkki.
4. Liikkeestä maahanmeno.
5. Luoksetulo.

Lopuksi sama "temppurata", mutta vähän erilailla. Piia liikkuroi kaikkia samaan aikaan "liike alkaa", jolloin koiran piti olla perusasennossa/tehdä paikoillaan täyskäännös ja pian sen jälkeen "liike päättyy", jolloin koiran sai palkata sosiaalisesti. Sitten siirryttiin hallitusti seuraavalle pisteelle, jossa sai palkata vielä lelulla tai namilla. Paikoillaan täyskäännös oli meille haastava, koska Ilo olisi vain pyörittänyt pyllyä mukana, mutta muuten hyvin.

Hienosti meni siirtymät kun pysyin kärryillä ja tajusin Ilolta vaatia. Todella hyvät ja monipuoliset treenit! Tykkään!
Sulo lähti juuri kotiin, joten me tytöt painutaan nyt nukkumaan. Herätyskello soi aivan liian pian. Kauniita unia!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit