Tokoteho 8

Kouluttaja Jenni Kukkola Teema Jäävät

Ei ollut parasta treenifiilistä tänäänkään, mutta avoimin mielin lähdettiin hommiin. Treenit ei mennyt hyvin. En ole tyytyväinen, oikeastaan mihinkään. Ensinnäkin Ilo otti yllättävän paljon häiriötä, kyttäsi Priyaa, kuunteli ääniä ja katseli viereiselle kentälle. Blaah. Tänään taas tällainen päivä. Omatoimisesti teimme seuraamista - kontakti rakoili ja siitä johtuen jäi pari kertaa jälkeen, luoksetuloa - vauhdikkaasti ja vinoon perusasentoon, liikkeestä seisomista - ok, liikkeestä maahanmenoa - takkusi ja meinasi jäädä seisomaan, ohjatun noudon suuntia - ok, tosin oikealle jäikin epäröimään parin hyvän jälkeen (taisin tehdä huomaamattani jotain väärää?). 

Jennin valvovan silmän alla näytin ensiksi, missä vaiheessa meidän jäävät on. Lahnailu maahanmenossa jatkui. Kuulemma reagoi nopeammin nousuun kuin laskuun ja nousi hissimäisesti. Liikkeestä seisomisessa pysähtyi hyvin, mutta liikautti inasen tassuaan. Pitää vähän rikkoa kaavaa ja pilkkoa palasiksi. Ei aina saman kaavan mukaan vaan tehdä eri tavoilla. Kokeilin peruuttaa ja siitä käskeä Ilon makaamaan, ei huomattavaa eroa. Menin polvilleni Ilon eteen, leikitin, käskin irroittaa lelusta ja käskin siitä maahan. Alkoi toimia vähän nopeammin.

Porukalla rinkiin. Käskytimme koirat seisomaan/istumaan/makaamaan, jätimme odottamaan ja menimme eteen seisomaan. Jokainen koirakko vuorotellen kiersi muiden ympärillä. Ilo kesti hyvin, ei meinannutkaan asentoa vaihtaa. Toisten ympärillä kulkeminenkin sujui mukavasti "tässä"-käskyllä eli en edes varsinaisesti seurauttanut.

Lopuksi paikkamakuu ja paikkaistuminen. Luoksepäästävyys, jonka Ilo kesti tuttuun tapaan hyvin. Viereisellä kentällä aksattiin (kuten aina) ja se oli Ilolle liikaa. Alkoi sätkiä perusasennossa ja näytti kuin lähtisi hetkenä minä hyvänsä. En todellakaan uskaltanut jättää paikkikseen vaan joutui jäähylle = tekeminen loppui. 


Treenien jälkeen kävimme porukoilla. Koirat leikkivät taas niin hienosti yhdessä! Leikkasin Sulon kynnet, sekä trimmasin naaman ja takamuksen. Kauheaa tahtojen taistelua ja puudeli yritti kaikkensa, että luovuttaisin - vaan en luovuttanut; Jenny 1 - Sulo 0. Sulo yritti purra sormia, käsiä, looppia, takin kaulusta, huulta, nenää, vinkua, murista, pyöriä, riuhtoa... mitä näitä nyt on. Antoi myös pusuja, heilutti häntää ja söpisteli. :-D Hyvä tuli!

Kommentit

Suositut tekstit