Agility 12

Kayla lähti tänään. Ei osoittautunut auto tai koti liian pieneksi kahden aussien kanssa, kovin kiva tulevaisuutta ajatellen. Muutenkin ihanaa kun oli toinen koira menossa mukana. Ilolla ja Kaylalla oli hauskaa keskenään ja ne leikkivät tosi paljon, mutta osasivat myös rauhoittua hienosti. Kayla oli ihana hoitolainen, kiltti ja tottelevainen.
 
Aamupäivällä käytiin punaisten, Kristan ja Fiona-sheltin kanssa tunnin metsälenkillä. Metsästä alkaa lumet kadota ja useassa kohdassa oli vallan lumetonta. Kovin märkää ja minä tallustelin saappaineni lätäköissä kuin pikkulapsi, litsläts. Olisin halunnut kunnon talven, mutta kerta sellaista ei tullut, saisi vähäisetkin lumet lähteä kokonaan. En malta odottaa, että pääsee jäljestämään ja lenkkeilemään teillä, joilla tällä hetkellä on hiihtoladut.

Kaylalla taisi olla ihan siistiä hoidossa.
 Eija huikea höpötin toi kiitokseksi Berran ruutunauhan ja Berran ohjatun noudon kapulan. Ajatella, en kestä!


Toivoin salaa mielessäni vauhdikasta aksarataa ja sen sain. Rallatteluradalla sai laittaa töppöstä toisen eteen.


Hämmentävää, että minä kirjoitan näin, mutta ongelmia ei ollut. Keskityin liikkumiseen ja ohjaamiseen, enkä jäänyt pällistelemään koiraa (kuten yleensä). Ilo luki hyvin esteitä ja saimme kivoja suorituksia aikaan. En edes myöhästellyt. Pitäisköhän lopettaa varmistelu ja antaa mennä vaan!? Kerran meinasin juosta siivekettä päin.

Rallattelimme rataa useammalla tavalla. Seuraavaksi rytmitystä sinisten 8 ja 1 esteiden välissä. Piti vääntää rautalangastakiskosta. Ai hitto, miten vaikeaa! Joko liian kevyesti tai liian voimakkaasti, en onnistu välimallissa. Ihan ok meni kun palkkasin esteiden välissä ja liikettä ei pitänyt jatkaa. Lopuksi (ei tullut videolle) harjoiteltiin vielä siten, että pysäytin Ilon kokonaan ja jatkoin matkaa vasta kun Maiju antoi luvan ja sitten sainkin lähetettyä punaiseen 2 putkeen. Ilo on loikkinut 40cm esteitä ja nyt päätettiin hiljalleen korottaa. Tänään pari 45cm, hyvin.

Jos joku on ihmetellyt miksi aksavideot on yleensä äänettömiä... Ilo ei ole. ;-)

Kommentit

  1. Äänettömät treeni / aksavideot on enemmän kuin jees. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että video alkaa koiran jäätävällä haukulla / kiljunnalla ja tietenkin silloin omat kajarit on kaakossa :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit