ALO1 178,5p

01.02.-02.02. välisenä yönä klo 00.00 tein jotain aika hullua. Ilmoitin meidät ensimmäiseen tokokokeeseen. Alkoi jännittää niin paljon, että uni ei tullut ja valvoin monta tuntia sängyssä pyörien. Saimme paikan kokeesta.

En viitsinyt huudella kokeesta, koska minua jännitti muutenkin. En halunnut lisäpaineita päivään, vaikka olisin tilanteessa kuin tilanteessa kertonut tuloksen avoimesti. Kuukausi piti odotella ja loppujen lopuksi aika menikin nopeasti. Pari yötä meni pyöriessä ja stressatessa. Juttelin parin lähimmän kaverin kanssa koeahdistuksesta. Edellisen yön sain nukuttua ilman huolen häivää, kiitos kuuluu varmasti normaalia raskaammalle työviikolle.

Tampereen Seudun Koirakerho ry järjesti tokokokeen 14.03.2015 Best-In Areenalla, Lempäälässä. Alokoirakoita oli 47 ja me saimme numeron 14. Oikeastaan hyvä numero - ei alussa, eikä lopussa. Tuomareina Juha Kurtti ja Jari Salokanto. Paikalla piti olla 16.00 ja koe alkoi 16.30. Ostin ensimmäisen kisakirjan, jännä. Tosiaan, nämä oli ensimmäiset kisat niin Ilolle kuin minullekkin. Viisi tuntia hurahti reissussa, iski väsy, vilu ja nälkä.

Koe suoritettiin kahdessa kehässä, jotta päästäisiin etenemään nopeammalla temmolla. Kehä 1 (Salokanto) luoksepäästävyys. Kehä 2 (Kurtti) seuraaminen kytkettynä, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Kehä 1 seuraaminen taluttimetta, liikkeestä seisominen ja estehyppy. Kehä 2 paikkamakuu 2min. Koko ajan tapahtui, hälinää ja häiriötä. Kolmannella kentällä oli vielä AVOt. Ei hiljaista, kuten yleensä tokokokeissa tuntuu olevan.


Heti Best-In Areenalle päästyämme Ilo pääsi tutustumaan uuteen paikkaan ja hälinään. Kaikki olisi kiinnostanut kauheasti ja mietin hetken mielessäni, että mitähän tästä tulee. Suurimman osan ajasta Ilo oli kevythäkissä, ilman ongelmia. Hälinää riitti ympärillä, outoja ihmisiä ja äänteleviä koiria. Olin taas kerran todella onnellinen siitä, kuinka hyvähermoinen koira Ilo on. Päätin olla vallan treenaamatta ennen meidän vuoroa, etten ahdistu mahdollisista epäonnistumisista. Minä ostin ennen kisoja Ilolle ihanan pinkin (!) Berran karvapatukan palkkioksi.

Minua jännitti koko päivän niin paljon, että oksetti, mahaa väänsi ja kädet hikosi. Ei hymyilyttänyt, tärisytti ja ahdisti ihan hirveästi. Olin aivan paniikissa. Onneksi aamulla oli töitä ja piti jännityksestä huolimatta pystyä toimimaan. Kotona oli tunti aikaa hypätä erään lukemani kirjan maailmaan ja se vei jännityksen, kunnes oli aika hypätä autoon ja oli taas liikaa aikaa ajatella. Ihana Milli lähti henkiseksi tueksi ja kuvaamaan, isoin kiitos.

1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikalla makaaminen 9
3. Seuraaminen kytkettynä 9
4. Seuraaminen taluttimetta 9
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7
6. Luoksetulo 9
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
8. Estehyppy 9
9. Kokonaisvaikutus 9,5 (Kurtti 10 ja Salokanto 9)
Pistemäärä 178,5 ja ALO1


Kurtti ei kommentoinut meidän tekemistä minulle mitenkään. Salokanto kommentoi, mutta en todellakaan muista mitä. Ainakin perusasennot jäi vähän vajaiksi kun Ilon takalisto ei osunut maahan asti.

Kehääntulotarkastus ja luoksepäästävyys ok, ei kommentoitavaa. Paikkamakuussa tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon. Ilo oli hullaantunut viereiseen bortsu-urokseen ennen kuin kehään edes astutiin ja pelkäsin hetken pahinta, mutta Ilo pysyi paikoillaan "kuin patsas" - Milliä lainatakseni. Seuraamiset vähän haahuilua, kontakti vähän rakoili oudossa ympäristössä. Liikkeestä maahanmeno ok, mutta tullessa osuin tassuun ja Ilo ponnahti ylös salamana. Luoksetulo vauhdikas, mutta tuli vinoon. Liikkeestä seisominen ok. Hyppy ok.

Rehellisesti sanottuna me ei oltaisi ansaittu mielestäni noin superhyviä pisteitä. Parantamista riittää monessa. Olen tietysti erittäin tyytyväinen pisteisiin ja tyytyväinen meidän molempien työskentelyyn. Teimme parhaamme ja suoritimme jokaisen liikkeen alusta loppuun. Tassuepisodi jäi harmittamaan. Olisin halunnut nähdä, olisiko Ilo noussut täpäkästi. Ei mahda mitään! Ensi kerralla koiralle tilaa, tiivistää kyllä itse, kuten liikkurikin totesi.

Ilo otti erityisesti aluissa häiriötä ihmisistä kehässä. Kontakti rakoili ja se ihmetteli vähän, mutta hommissa keskittyi mielestäni yllättävän mukavasti. Olen erittäin tyytyväinen! Ilo palkkautui kehuista, jee! Ilo ei onneksi reagoinut jännitykseeni, se on tottunut kun panikoin treeneissäkin. Liikkurikin sanoi minulle "muista hengittää".

* Liikkuroituja kokeenomaisia treenejä P A L J O N! Eri paikoissa, eri porukoissa.

Väsynyt koirat ja palkintolelu.

Kommentit

 1. Onneksi olkoon ekasta ykkösestä, siitä se lähtee!! Parannettavaa löytyy varmasti aina, mut tärkeintä on, että onnistumisista osaa nauttia. Kisarutiini tulee ajan kanssa, ja sitä myöten pahin jännityskin helpottaa.

  VastaaPoista
 2. Todella hienosti, onnea! Eikä omaa suoritusta kannata vähätellä! Pisteet ovat varmasti ansaittuja! Käpykin kannusti siskoa videota katsoessani :)

  VastaaPoista
 3. Onnea hienosta suorituksesta! Olosuhteet olivat tosiaankin melko häiriöiset ja hälyiset verrattuna moniin muihin kokeisiin. Saatte olla komeasta ykkösestä entistä tyytyväisempiä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :-) Hälinää totisesti riitti, ihan hyvä vaan. :-) Hiljaisuudessa olisi jännittänyt ehkä vielä enemmän...?

  VastaaPoista
 5. Löysinpä tänne taas! :) En ookkaan pitkään aikaan seuraillu blogia, jotenkin unohtunut omaa blogia kirjotellessa. Onneksi löysin taas tänne. :) Lueskelin vanhoja postauksia jne, täähän on niin huippublogi! Kaikkea kivaa löytyy. Ja on niin kiva että harrastatte Ilon kanssa noin monipuolisesti kaikkea! Ilo näyttää niin onnelliselta ja sitä se varmasti on. <3 Meenpäs lukemaan jos löytäisin täältä jotain uutta mitä kokeilla Rollonkin kanssa. :D

  VastaaPoista
 6. Olenkin miettinyt mihin olet kadonnut! :-D Ihana kuulla <3 Kiitos <3

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon! Teidän yhteistyö on oikein kivaa katseltavaa :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos onnitteluista ja kauniista sanoista. :-)

  VastaaPoista
 9. Ei huono suoritus ollenkaan! Hyvä aloitus - ja tästähän on tietenkin suunta vain ylöspäin! ;)

  VastaaPoista
 10. Onnexolkoon! Hieno saavutus, te olette taitava tiimii! tv.grandgrandmother

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit