Testissä aktivointipelit

Ihanat Hau-Haulaiset muistivat meitä aktivointipeleillä. Kiitos! Innolla otettiin pelejä testiin, sillä meiltä löytyy ennestään vain yksi aktivointipeli. Teillä ihanilla lukijoilla on mahdollisuus voittaa samanlaiset pelit!Mielestäni jokainen koira - rotuun, kokoon, sukupuoleen tai käyttötarkoitukseen katsomatta - tarvitsee aivojumppaa. Jokainen koira tarvitsee rakkautta, rajoja, liikuntaa ja aktivointia. Koirat ei ole sohvaperunoita ja mitä aktiivisemmasta rodusta puhutaan, sitä enemmän ne vaativat. Minä tulen todella onnelliseksi kun näen paimenkoirani nukkumassa tyytyväisenä touhukkaan liikuntaa ja aktivointia sisältäneen päivän jäljiltä.

Puuhailen Ilon kanssa monenlaista. Käymme tietysti pitkillä lenkeillä, mutta sen lisäksi harrastamme ohjatusti kerran viikossa tokoa ja agilityä. Omatoimisesti harrastamme vaihtelevasti temppuilua, jäljestystä, rally-tokoa ja aivan alkutekijöissään vetojuttuja. Kaikilla ei ole mahdollisuutta tai intoa harrastaa ohjatusti, mutta monenlaista voi tehdä itsekseen tai kerätä vaikka kokoon oman harrastusporukan. Kirjoista, netistä ja muilta ihmisiltä löytyy kivoja toimivia vinkkejä moneen. Ilo saa aktivointia myös aktivointilelujen, aktivointipelejen ja namien etsimisen muodossa. Ilo käyttää hyvin nenäänsä ja mielelläni tarjoan sille hommia, joissa nenä joutuu töihin. *nuuh nuuh*

 Äitihei voitaisko siirtyä sanoista tekoihin? Tehdä enemmän ja puhua vähemmän?

"Koirat ovat hyvin älykkäitä ja uteliaita eläimiä. Ne tarvitsevat fyysisen koulutuksen ja leikin lisäksi myös psyykkisiä harjoitteita – tämän vuoksi onkin tärkeää motivoida ja kehittää koiraa myös älyllisillä haasteilla." -HHC

Aloita pelaaminen yhdellä pallolla/kiekolla. Laita nami pallon/kiekon alla olevalle paikalle ja aseta pallo/kiekko sen päälle. Siirrä palloa/kiekkoa näyttääksesi koiralle, että sen alla on nami. Anna koiralle merkki, koska saa alkaa etsiä namia. Toista harjoitus, kunnes koira oppii siirtämään pallon/kiekon saadakseen herkun. Voit nostaa vaikeustasoa laittamalla namin useamman pallon/kiekon alle. Piilota alussa herkku jokaisen laudalla olevan pallon/kiekon alle. Myöhemmin voit ottaa mukaan kaikki pallot/kiekot ja piilottaa namin vain joidenkin alle.

Ilolla on ennestään käsitys aktivointipeleistä, joten itse etenin aika nopeaa tahtia - vähän ohjeista poiketen.


SPINNER-AKTIVOINTIPELI vaikeustaso 1 - helppo
Sopii pienille koirille (myös kissoille). Sisältää puisen pelilaudan ja seitsemän palloa. Koiran on tarkoitus vierittää pallot pois paikoiltaan kuonollaan tai tassullaan saadakseen niiden alle piilotetun namin.
Tarkemmat ohjeet pelin mukana. Pelilaudan halkaisija 19cm ja pallojen halkaisija 3,5cm.Tämä peli sopii oikeasti paremmin pikkukoirille, joten lahjoitin sen kokeilun jälkeen porukoiden Sulo-villikselle. Koitan saada kuvattua Sulostakin videon! Ilo tönäisi kunollaan yhtä palloa, jonka seurauksena useampi pallo vieri paikoiltaan. Tassusta puhumattakaan, heh. Ilo huitasee helpommin tassulla kuin kuonolla - en oikein pidä siitä, mutta en ole asiaan puuttunutkaan. Lopulta alkoi tökätä myös kuonollaan, jee!


AKTIVOINTIPELI BONY ROLLER vaikeustaso 2 - keskivaikea
Sopii pienille ja keskikokoisille koirille. Sisältää puisen pelilaudan ja puisia kiekkoja/koteloita. Koiran on tarkoitus siirtää kiekkoja ja koteloita kuonollaan tai tassullaan saadakseen niiden alle piilotetun namin.
Tarkemmat ohjeet pelin mukana. Pelilaudan mitat 19,5cm x 29cm x 4cm.


Tästä pelistä tykkäsin ihan kauheasti ja voin kertoa, että tätä pelaillaan jatkossakin. Hurjan söpö ja hurjan kiva, sopivasti haastava. Tämän kanssa Ilo käytti selvästi enemmän kuonoaan kuin tassujaan, erittäin positiivista. Jos ne pallot ja toisessa pelissä luut on niin helppo huitoa tassulla paikoiltaan, että ei viitsi kuonoa käyttää?

Kuulkaa ihana äänekäs nuuskutus. Rakastan ääntä. Minusta on hassua, kuinka normaalisti niin heiluvainen häntä on lähes liikkumaton. Iloinen Ilo muuttuu aika tosikoksi aina kun on ruokaa näköpiirissä. ;-)


 Rankka homma. Jestas noita tassukarvoja.

Kommentit

 1. Meilläkin on toi isompi luun mallinen ja se ei ihan ole hoffin huitomista kestänyt :D Iso otus kun myös ensin koittaa kuonolla ja jos ei heti tuloksia tule, niin alkaa kaivamaan tai on jopa hieman hammastansa pelille antanut. Onneksi vauriot ovat lähinnä olleet kosmeettisia ja ollaan opeteltu hieman nätimmät pelaamaamistavat :)

  VastaaPoista
 2. Heh, Ilo kanssa tykkää vähän liikaa noista tassujutuista! :-D

  VastaaPoista
 3. Ihana nuuskutus ♡ Voisi Veetillekkin ostaa noita pelejä, niin saisin siltä liian energisyyden pois, varsinkin kun ei saada riehua :)

  VastaaPoista
 4. Niimpä! Aktivointipelit on kyllä kivoja. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit