Tokoteho 11 Puhelinkuva. Lämppä (ja jäähkä) Millin & Priyan kanssa, pitkästä aikaa. Olipa hauskaa! Sisarukset nauttivat täpöillä. Sarikin kysyi treeneissä Ilon kauluksen nähtyään, että "missä se on oikein uinut?" - niin no, siskonsa kuolassa lähinnä. :-D

Perjantai 14.03.2015 TOKO
Kouluttaja Sari Kärnä Teema vireen nosto ja lasku: eri palkitsemistavat/rauhoittuminen/nouseminen

Piiri pienii pyörii. Sari on kouluttanut meille hakua Wirneen leirillä keväällä 2014. Meillä oli ensimmäiset kokeet tänään, joten en uskaltanut säätää jo tutuksi tulleiden liikkeiden kanssa. Valitsin liikkeiksi noudon ja kaukot.

Kaukoja ollaan treenattu hyvin vähin, lähinnä namilla houkuttelemalla. Ilo kyllä tekee istu-maahan vaihdot, mutta hitaasti ja epävarmasti. Virettä pitää nostaa. Näytin Sarille, miten on tehty ja kankeaa oli. Sain vinkiksi mennä seisomaan aivan Ilon eteen ja palkata namilla ns. yläviistoon. Voi kokeilla sivulla tai edessä, kumpi sitten toimii. Ilo jäi kauheasti nameihin kiinni, joten namikädestä luopumista. I-m-i kaukot tällä tapaa kotiläksyksi!

Myös noutoa ollaan treenattu aika vähän. Ilo lähtee vauhdilla ja tarttuu kapulaan kiinni, mutta pomppaa kapulalle kuin saaliille. Ilo on tottunut jo toimimaan näin, koska olen vain vahvistanut sitä palkkaamalla. Ilo lähtee hyvin kapulalle ja sitä ei niinkään tarvitse vahvistaa, mutta tuomista täytyy. Pompusta ei tule palkkaa, ei toruja, mutta ei myöskään kiitosta. Apurin kanssa. Koira ohjaajan vierellä, kapula apurilla sopivan matkan päässä ja ohjaaja käskee koiran hakea kapulan. Tämä harjoitus sujui oikein kivasti, Ilo lähti ja tuli vauhdikkaasti. Teimme myös vähän normaalia muistuttavan liikkeen ja heti tuli pomppu. Kompuroin pussipainoihin ja kellahdin pehvalleni, heh.

Omatoimisesti kaikkea. Seuraaminen ihan ok, poikitti. Jäävät ok, mutta ensimmäisellä kerralla seisomisessa istui ennen käskyä. Oioi ja uudestaan, hyvin. Luoksetulo vauhdikas, mutta tömähti jalkaan. Hyppy ekalla muuten hyvä, mutta hyppäsi uudestaan hypyn woot? Toisella kerralla haukahti ja kolmas meni hyvin.

Virheitä riitti ja voitte olla varmoja, että tokokoe jännitti entistä enemmän. 

Kommentit

Suositut tekstit