Tokoteho 13

Kouluttaja Minna Lähdekorpi Teema Liikkeiden välit

Treenit ei mennyt putkeen. Sellaiset tokot, että koen olevani epäonnistunut oikeastaan ihan kaikessa. Tämä laji (tai ylipäätään koirailu) ei vahingossakaan tee liian itsevarmaksi ja anna nesteen nousta päähän. Minna koulutti meitä lokakuussa viimeksi ja silloin Ilolla oli ajoittain ääntelyn kanssa ongelmaa. Mielestäni ongelma on pysynyt kurissa, mutta tänään sain palautetta ääntelystä. En edes ensimmäisessä tilanteessa itse kuullut. Toisessa tilanteessa kyllä ja reagoinkin heti - Ilo alkoi piipata kun viereisellä kentällä aksattiin. Ilo kuumuu todella paljon agilitystä, enkä voi yhtään itse yhdistää agilitymaisia kuvioita ja tokoa - ääntelyä takuulla luvassa. Ilo ei ollut muutenkaan tänään ihan oma itsensä, vähän jotenkin kummallinen ja luulen juoksujen todella tekevän tuloaan.

Paikalla neljä koirakkoa, joten treeniaikaa runsaasti. Aloitimme 2min paikkamakuulla. Koirat käskytettiin makaamaan ja ylös vuorotellen. Maahan käskytin ensimmäisenä ja sivulle viimeisenä. Ilo kävi makaamaan mukavan ripeästi, mutta ennen jättöä siirtyi lonkalle, korjasin. Hyvin, ei edes katse vaeltanut hirveästi. Ylös nousi hitaasti tai toisella käskyllä, en muista, mutta ei ainakaan täpäkästi. Harjoiteltiin hetki sivulla ripeästi maahanmenoa ja ripeästi nousemista, Ilo teki todella täpäkästi - voi kun olisi aina noin. Tosi kiva!

 Tanssia vai tokoa, mitä tää nyt olikaan?

Omatoimisesti leikin Ilon kanssa todella paljon. Keskityin enemmän innostamaan sitä kuin viilaamaan pilkkua. Halusin vauhtia, intoa ja täpäkkyyttä. Kierrätin jopa tolppaa, josta seurasi haukkumista - virhe. Ei sovi meille selvästi. Muuten Ilo teki hommia kivasti ja innokkaasti, normaalia täpäkämmin. Tehtiin seuraamista, painoi vähän jalkaan ja luoksetuloa, tuli vinoon. Virheiltä ei vältytty, mutta intoa riitti ja sitä minä tänään hain.

Minnan kanssa lyhennettyjä liikkeitä, liikkeiden välejä ja palkkausta liikkeiden aluissa. Olin leikittänyt Iloa aiemmin todella paljon, joten pelkkä sosiaalinen palkka ei meinannut riittää. Ilo katseli ihmeissään, missä lelu viipyy. Teimme lyhennettynä ainakin seuraamista, luoksetuloa, jääviä ja kaukoja. Seuraamisessa painoi ja luoksetulossa tuli vinoon. Liikkeestä maahanmenosta nousi toisella käskyllä hitaasti. Luoksetuloa siten, että jätin Ilon asentoon x ja kävelin matkan x päähän, josta kutsuin Ilon sivulle ja otinkin pienen askeleen oikealle ennen kuin Ilo ehti istua. Ilo korjasi automaattisesti asentoa ja näytti toimivan. Käyttöön! Välit muuten ok, mutta tein todella tiukat kaarrokset Minnan vierellä. Kuulemma kannattaa tehdä isompi kaarros ja tuoda koira sitä linjaa, mitä sen haluaa seuraavassa liikkeessä kulkevan. Oletettavasti perusasennotkin ovat suoremmat. Hyvä vinkki, en ole ajatellutkaan. Jossain kohtaa kävelimme A-esteen ohi ja Ilo tarjosi 2on2offia, ärähdin ja Minna kysyikin, että monta kertaa olen palkannut Iloa tuosta asennosta ja monta kertaa liikkeiden aluista. No niimpä, totta. Palkkasin kun kulki vierellä A-esteen ohi ja sitten tulikin ihan tosi kivoja alkuja.

Sain palautetta myös siitä kun en kertaakaan kertonut koiralle mitä mennään tekemään. Ei vieläkään ole jäänyt päähän. Virittelysanoja saa käyttää kuulemma kokeissakin liikkeiden väleissä, joten niistä on takuulla hyötyä ja nyt *pitkä pätkä kirosanoja* ne virittelysanat käyttöön. N-Y-T!!!!! S-I-T-T-E-N!!!!! O-I-K-E-A-S-T-I!!!!!

Aiemmin mainittuja Ilon outouksia oli mm. megasuuri häiriö agilitystä, megasuuri häiriö uuden treenikaverin vinkulelusta, megasuuri häiriö lenkillä takana tulleesta koirakosta, haistelua ja haahuilua hallilla. Kummaa.

* Isommat kaarrokset (koiralle vihjettä tulevan liikkeen linjasta)!!!!!!!!!!
* Virittelysanat!!!!!!!!!!
* Luopumista!!!!!!!!!!

Kommentit

  1. Tuttu tunne tuo ääntely... Agissa kun saa huutaa mielin määrin ja tokossa pitäs olla hiiren hiljaa :D.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit