Yli-innokkaat treenaamassa "omalla" avaimella

Ostin avaimen TamSKin koiratallille, joten tänään treenattiin ensimmäistä kertaa "omalla" avaimella. Mahtista! Ihanaa kun pääsee treenaamaan juuri silloin kun sopii, ilman säätöä ja kiirettä. Vähän vaikeuttaa toki asiaa kun meidän oma auto on korjaamolla ja siksi juuri nyt on melkoista säätöä autokuvioissa. Treenailtiin kahdestaan ja päätin, että teen jonkun aksaradan, jota on Lauran treeneissä tehty - päädyin hetken harkittuani tähän.


Jätin Ilon 1 esteen taakse, kävelin 2 esteelle ja annoin käskyn "mennään". 1 esteeltä 5 esteelle meni ihan ok, mutta 6 esteellä tai viimeistään 7 esteellä tai ihan ihan viimeistään 8 esteellä tuli ongelmia. En merkannut esteitä ilmeisesti tarpeeksi selvästi ja Ilo jätti hyppyjä väliin. Putkeen kyllä rallitti ilman ohjausta, heh. Jonkun kerran päästiin hyvin 11 esteelle asti, mutta olin itse vähän myöhässä ja en saanut innostettua Iloa 12 esteelle.

Kaikista vaikein oli 7 esteeltä 8 estelle tyrkkäys, monta kertaa sössin ja Ilo ohitti esteen. Keskityin ohjaamaan hiljaa. Harjoiteltiin erikseen takaakiertoa 8 esteellä. Lähetin Ilon vasemmalta kiertämään esteen ja jälleen kerran tuotti ongelmia. Joko kiersi ihan koko esteen tai tuli riman ali. En palkannut ja lopulta onnistuminen, lopetettiin.


Olen tyytyväinen treeneihin. Teimme parhaamme, yritimme täpöillä ja pidimme hauskaa. Teimme paljon hommia - oikeastaan liikaakin. Ahmittiin ihan liikaa treeni-innoissamme. Kerrankin kun pääsi treenaamaan kunnolla niin mehän sitten treenattiin. Taukojakin tottakai pidettiin, mutta silti tehtiin ihan liikaa. Tunti yhen koiran kanssa on liikaa, mutta puolikas taas liian vähän (koska radan rakennus). Pitää ensi kerralla kehitellä jotain muuta radan rakennuksen jälkeen ja ennen radalle menoa tai ottaa lainakoira matkaan. Lisää hyötyä ja iloa toisesta koirasta!

Liika tekeminen alkoi näkyä Ilon väsymisenä - treenien loppupäässä pari rimaa tipahti ja 7 esteeltä 8 esteelle mennessä Ilo juoksi 8 esteen siivekettä päin lapa edellä. Alkoi huutaa ja ontua oikeaa etutassua, mutta silti mokoma työintoinen syöksyi putkeen, edelleen huutaen, ennen kuin ehdin Iloa sanoa. Tietty stoppasin homman heti ja aloin tutkia vaurioita. Ilo lopetti huutamisen. Painelin ja venyttelin, eikä reagoinut mitenkään. Lopetettiin hommat, mutta radalta poistuessa Ilo tarjosi 2on2offia A-esteen päässä ja hyppäsi pöytäesteelle vaivatta. Ei siis vissiin sattunut ja intoakin olisi piisannut, hullu rakas otus. Onneksi ei käynyt mitenkään. Pelästyin tosi kovin.

 Mie läkähyn! T: Ilo & Jenny

Lämppä- ja jäähkälenkki tehtiin pidemmän kaavan mukaan, Ilo vapaana. Ihanaa lenkkeillä valoisalla! Kesää kohti mennään, joten valoisuus lisääntyy. Jäähkällä Ilo liikkui normaalisti, ravasi ja laukkasi. Onni onnettomuudessa ilmeisesti, huh helpotusta. Tästä viisaantuneena: EI tehdä liikaa, VAIKKA aikaa ja intoa riittäisi. Unohdin myös vesipullon kotiin (miitää), mutta onneksi lähivessassa pystyi hörppäämään ja täyttämään vesikipon. Lääh! Puuh!

Kommentit

 1. Jopas on liikunnan-Iloa molemmilla, hieno video! tv.mummeli

  VastaaPoista
 2. Itelläki joskus toi et ei malttas lopettaa, jos menee hyvin. Nyt oon päässy aika hyvin irti siitä 'tavasta', oppinu pitään treenit melko lyhyinä pätkinä ja tosiaan lopetetaan siihen onnistumiseen. Aika harvoin mitään pitempää ratapätkää ollaan menty nyt ku omatoimisesti ollaan treenimässä käyty, ehkä max 8-10 estettä ollaan tehty putkeen.

  VastaaPoista
 3. Käpy ilmoittautuu halukkaaksi lainakoiraksi agitreeneihinne! :D Kai sä nyt sen täältä haet? ;)

  VastaaPoista
 4. Mira: Totta! Pitäisi vain osata lopettaa ja tehdä lyhyissä pätkissä. Eiköhän jatkossa muista. Sen verran pelästyin tapausta, johtui se sitten väsystä tai jostain ihan muusta. :-)

  Katariina: No tietty, se on sitä lajille omistautumista! Eiku mitä. :-D Käpyyyy <3

  VastaaPoista
 5. Kilvalta näytti, ihanan Iloista menoa! Ainut mitä ite huomasin niin valssi oli myöhässä tuossa 7 hypyllä joka varmasti osittain vaikeutti Ilon saamista sinne 8 hypylle. :)

  VastaaPoista
 6. Myöhässä, kuten aina! :-D Niin paljon opeteltavaa ajoituksessa, vauhdissa, ennakoinnissa, ohjauksessa ja monessa. :-) Kiitti! Iloista meillä aina kyllä onkin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa täällä! Itse sain onneksi tänään tehokuurin valsseista ja niiden ajoituksista 25 tulevan kouluttajan valvovien silmien alla! :-D Mutta rupes kyllä sujumaan ku sai vinkkejä ja niksejä enemmän kun tarpeeks!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit