Jospa tämä innostaisi remmikävelyyn?

Reilu viikko sitten avasin sormet syyhyten Hau-Haulta saapunutta pakettia. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

Ilo on hieno koira, mutta olen kiinnittänyt remmissä kulkemiseen aivan liian vähän huomiota. Pentuna jaksoin hetken panostaa, mutta pian Ilo alkoikin lenkkeillä vapaana. Panostin siihen, että Ilo toimii vapaana. Remmissä kuljettiin vain pakolliset pätkät. Ilolla ei ole ongelmia ohituksissa ja se ei räyhää ohikulkijoille, mutta kiskominen.

Ilo on alkanut tunnistaa paikat, joissa tapahtuu jotain siistiä - vapaana. Paikat, joissa tavataan kavereita, saa olla aina vapaana tai treenipaikat. Erityisesti näissä paikoissa ongelmana on remmissä kiskominen. Minulle kiskominen tarkoittaa sitä, että remmi on kireällä ja kuljen käsi pitkällä. Koira ns. nojaa remmiin ja kulkeminen on epämukavaa. Ilo kulkee käskyn alla vierellä, mutta haluan sen kulkevan nätisti myös ilman käskyä.

Minulle on (kai) ensi vuonna tulossa toinen aussie, joten haluan sitä ennen remmikäytöksen kuntoon. Olen alkanut kuljettaa Iloa remmissä enemmän. Jos remmi kiristyy liikaa - pysähdyn. Jos pysähtyminen ei saa Iloa himmaamaan - otan pari askelta toiseen suuntaan ennen jatkamista. Kauniista kulkemisesta kehun. Ilo on nopeasti alkanut toimia aika kivasti. Remmi ei kiristy niin tiuhaan kuin ennen ja jos kiristyykin, Ilo himmaa.

 

Jos remmissä kerta kuljetaan, pitää varusteiden olla kunnossa. Meiltä löytyy muutamia remmejä, mutta ne eivät ole välttämättä kaikista mieluisimpia käteen. Kutilla oli meillä asuessa käytössä pyöreä nahkahihna ja se oli todella miellyttävä käteen. Bongasin Hau-Hau Championilta samankaltaisen hihnan ja halusin sen testiin. Innostamaan remmikävelyyn. Tietysti remmin kanssa pitää olla sopiva kaulapanta, joten testiin tuli pantakin.


Hau-Hau Champion nahkainen koulutustalutin
Ulkonäkö ja väritys miellyttää silmää. Halusin setin ruskeana, koska mielestäni punaiselle koiralle sopii paremmin ruskea nahka kuin musta nahka. Remmi sointuu kauniisti Ilon väriin, jos nyt vähän pinnalliseksi ruvetaan. ;-) Nahkaremmi on erittäin miellyttävä käytössä, eikä polta kättä! Halusin säädettävän mallin, koska ne ovat pidempiä ja säädettävyydestä on hyötyä. Remmi on juuri sopivan pituinen - ei liian lyhyt, eikä liian pitkä.

* Pituus 210cm
* Vahvuus 11mm
* Värivaihtoehdot ruskea ja musta
* Valmistettu biisoninnahasta
* Taluttimen sisällä nyöri, joka estää venymisen
* Metalliosat ruostumatonta terästä
* 3-pistetalutinominaisuus


Hau-Hau Champion puolikiristävä nahkapanta
Ilo on usein vapaana ja minä olen kova tyttö kuvaamaan. En tykkää kaulapannoista ja remmeistä kuvissa. Halusin ehdottomasti puolikiristävän mallin, jonka saa pujoitettua helposti pois ja takaisin. Otin Ilolle pannan kokoa 3 ja voi olla, että koko 2 olisi sittenkin ollut parempi. Ketju roikkuu ehkä aavistuksen liikaa, joten se voi johtaa ongelmiin esimerkiksi metsässä. Panta on remmin tapaan kaunis ja miellyttävää materiaalia. 

* Saatavilla koot 1 (25-33cm 6mm) - 5 (46-59cm 11mm)
* Värivaihtoehdot ruskea ja musta
* Valmistettu biisoninnahasta
* Kaulapannan sisällä nyöri, joka estää venymisen
* Ketju ruostumatonta terästä

Suosittelen lämpimästi! Miellyttää silmää, mutta ennen kaikkea on miellyttävä käytössä. Aivan ihana käteen ja varmasti myös kaulaan. Ei tarvitse murehtia ruostuuko metalliosat rumiksi tai venyykö hihna/panta käytössä muodottomiksi. Saatavilla on myös normaaleja -pantoja ja nahkahihnoja, sekä pyöreitä nahkahihnoja.

Tämän setin kotiutumisen jälkeen remmikävely on houkuttanut enemmän ja olen panostanut siihen todella. Jos vihdoin huvittaisi viedä operaatio loppuun asti. Tykkään kovasti tästä setistä, enkä ole muita käyttänytkään.

Millainen remmisetti sinun koirallasi on?

Kommentit

 1. Onpas kiva ja yksinkertainen pantaremmi-setti! :-) Vautsi!

  Meillä on käytössä villaneideillä kiristämätön pk-panta+remmi tai y-valjaat+remmi-yhdistelmät. Martalla on solkipanta+remmi tai valjaat+remmi.

  Remmikäytös on kyllä yksi niistä tärkeistä jutuista, mikä tuo koiran kanssa lenkkeilyyn mielekkyyttä. Ison koiran kanssa vedon tuntee heti, kun taas pienen koiran kanssa isompikin veto "ei tunnu miltään". Ennen villoja meillä olleen kodinvaihtaja-koiran jälkeen (kiskoi kuin hullu, koulutuksella saatiin toki huomattavasti paremmaksi) tiesin heti mitä seuraavat koirani tulevat olemaan - nätisti remmissä kulkevia koiria. Villat kulkee kuin pienet unelmat remmissä, Martta samoin jos on yksin. Koko porukan kanssa Martta välillä toki innostuu kaikesta ja kaikista (oli kyseessä sitten villat, käpy, auto, puu, oksa, kivi:-D) ja innostuu hinaamaan eteenpäin. Pysähdyksellä ja kääntymisellä ollaan kuitenkin saatu hienosti remmikäytöstä porukassakin kuriin, onneksi! Alkaa meinaan neidillä olemaan jo niin voimaa, että tuota ei kyllä kukaan katselisi jos olisi iso..:-D

  Itsekin olen kokenut, että panostamalla laatuun - saa hyviä ja kestäviä tuotteita. Halpoja juttuja ostamalla saa yleensä juuri noita ruostuvia metalliosia tai venyneitä hihnoja :/

  VastaaPoista
 2. Pakko myöntää, että itsellänikin on Maurin kanssa hihnakävelyn mallikelpoisuus vähän hakusessa. Tulee kuitenkin sen verran usein lenkkeiltyä maastoissa vapaana, ettei ole oikein tullut panostettua tuohon hihnassa kulkemiseen.

  Olen nyt yrittänyt alkaa enemmän pysähtelemään aina kun alkaa muistuttamaan koiran sijasta enemmän vetojuhtaa. Etenkin kun on tuollainen viriili mies ja hyviä tuoksuja on paljon, niin voi jestas.. :)

  VastaaPoista
 3. Pennusta asti se kyllä kannattaakin panostaa ja kaikki on helpompaa silloin kun opettaa kerralla toimimaan oikein. Minäkin kyllä Ilon myötä kirjoittelin ylös, että seuraavan pennun kanssa remmikävely kuntoon. :-D Ilo kanssa innostuu, jos kavereita mukana eli vaatii kyllä työtä tämä operaatio. Ihana Martta! ♥

  Toi on just niin helppoa kun ei tarvii remmissä kulkea. Me on jouduttu pakosta kulkemaan remmissä ja samoin silloin kun Ilo on hoidossa ollut. Ajattelin, että nyt on pakko tulla muutos - ennen kuin menee pahaksi. Nuo viriilit nuorukaiset, omg! Muistissa on. :-D

  VastaaPoista
 4. Onpas kiva uusi panta-remmisetti Ilolla! Jotenkin kauniit kaikessa yksinkertaisuudessan.

  Meillä on tosi sekalaiset panta-remmisetit, joita katsellessa joku pantahullu saisi varmaan päänsäryn. :D Jetillä on itsetehty sinisellä silkkinauhalla koristettu fleecepehmusteinen nylonpanta. Patchesillä on vaaleanruskea nahkapanta (joka on tummunut käytössä) ja Nessiellä on sininen ilmapehmustepatjalla varustettu nylonpanta. Hyllyssä on myös joku tosi leveä Jokken musta puolikurkkari. Hihnana on ihan tavallinen musta, ennen oli tassunjälkikuvioinen ruskea. Jossain kadoksissa on ketjuhihna, armeijakuosinen oranssi hihna ja kahdelle koiralle suunniteltu jakajatalutin. Kaksi mustaa kuonopantaakin löytyy, joita tulee käytetty lähes joka lenkki, kun omani ovat niin isoja ja voimakkaita, että yllättävän tilanteen sattuessa ne eivät pääse karkuun. Että meillä ei kyllä mikään ole sävysävyyn paitsi ehkä nuo kaksi landseeria... :D

  VastaaPoista
 5. Heh! :-D No mutta värit ja kuviot on kivoja. ♥ Meiltäkin vähän värejä löytyy, mutta jotenkin ehkä silti parhaiten sopii tollaset vähän "kevyemmät" värit sopii parhaiten Ilolle. :-)

  VastaaPoista
 6. Laika kulkee nahkaremmissä ja Ebba+Albuksen leveässä Bilehile-pk-pannassa tai DC Zeron shorteissa. Vinskillä on vastaava, vähän kapeampi Loltsin perintöhihna ja pellavainen pistolukkopanta tai Y-valjaat. Sekin kaipaisi Bilehilettä. :P Se on nuoresta iästään huolimatta se mallikelpoisempi hihnakävelijä ainakin yksinään. Jotenkin Laikan kohdalla en jaksanut jankata arkea ja se kyllä näkyy. Suht pienellä veivaamisella siitäkin on tullut paljon hauskempi hihnalenkitettävä. :) Tota pysähdystekniikkaa tosin ei ole käyttänyt enää herran aikoihin ja pyrin vastedes kouluttamaan ilman sitä, sillä en jaksa sitä turhaumaa, mikä siitä seuraa. Siis koiran. :D Eli naksua, rauhaa ja kontaktipeliä meillä.

  VastaaPoista
 7. Kivaa kun kommentoitte ahkerasti! Tykkäääään!!! :-) Itse taas olen Ilon kanssa panostanut kun kodinvaihtajien kanssa ollut niin hitsin vaikeaa, mutta remmikävely... se vain jäi. :-D Ei jää enää! Meillä ainakin vielä toimii pysähdykset, kääntyilyt ja kehumiset hienosta menosta. Toivottavasti jatkossakin ja homma rullaisi!

  VastaaPoista
 8. Meillä käytetään jämäkkää nahkaremmiä ja pantaa. Koira on paljon vapaana mutta pennusta asti kulkenut remmissä tosi nätisti. Remmilenkeistä voi ison koiran kanssa oikeasti nauttia kun ei hihnan päässä vedetä tai räyhätä muille, niinpä remmilenkeillekin mielellään lähtee ja koiranulkoiluttajaksi voi hätätapauksessa värvätä kenet tahansa koiran osatessa käyttäytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti vielä mainita, että viisi vuotta on sama nahkaremmi ja panta ollut käytössä ja kerran on tarvinnut suutarilla vaihtaa yksi lukko remmistä, se ei ollut kallis operaatio, joten kannatti vaihtaa, eikä ostaa uutta kallista hihnaa. Kannattaa ostaa kunnolliset niin kestävät koko koiran eliniän.

   Poista
 9. Niimpä! On huomattavasti miellyttävämpää kävellä rennon hihnan kanssa. Oikein harmittaa kun antoi pentuaikana sen vähäisen työn livahtaa ja keskittyi vain vapailuun.

  Todellakin laatuun kannattaa panostaa! :-)

  VastaaPoista
 10. Ihana setti teillä! Mun ei pantafriikkinä pitäis lukea tällaisia postauksia ollenkaan... :D

  Meillä cockeripojilla on pantoina Hurtta Collection-sarjan puolikuristavat pannat. Nää on ihan rakkaus: sopivat kantajilleen täydellisesti, ovat kestäviä ja sopivan pehmeitä. Hihnoina niiden kanssa mustat, pyöreät, heijastinraidoilla varustetut nylonhihnat. Noutajahihnat meillä on käytössä metsäreissuilla ja nopeilla pissalenkeillä.

  Jos jonkinnäköistä pantaa ja hihnaa on kyllä vuosien varrella kaappeihin eksynyt :D

  VastaaPoista
 11. Eikö ookkin!!! Hehe. Koirien varusteet on parhautta. :-D Tavaraa tosiaan kertyy, mutta itse siivoan tasaisin väliajoin kaappeja. Hävitän turhuudet ja teen tilaa uusille. :-D Pantoja ja hihnoja voisi olla vaikka kuinka paljon, mutta paljon niillä todellisuudessa on käyttöä... :-D Treenilelut ja lelut ylipäätään on toinen. :-D Kyllä kiitos!

  VastaaPoista
 12. Kaunis setti, joka sopii Ilolle hyvin! Itsekin liputan nahkaisten remmien puolesta, sillä niistä käteni tykkää :) Eddieltä on moni nahkainen panta mennyt roskiin sen jälkeen, kun niihin on pinttynyt joku haju (esim kerran kieri raadon päällä), joten halusin Gatsbylle helposti pestävän pannan. Ostin sille muka väliaikaiseksi pannaksi Rukan ihanan turkoosin naylonpannan, jonka saa normaaliksi, puoli- tai kokonaan kuristavaksi. Totesin pannan todella kätsyksi ja Hurtan nahkahihnan sanoessaan itsensä irti palveluksestamme, ostin pantaan sointuvan turkoosin nahkahihnan. Hurtan oli pehmeämpi, mutta nykyinenkin menettelee.

  VastaaPoista
 13. TURKOOSI RUKKA <3 !!! Himoitsin sitä Ilolle silloin joskus pentua odotellessa, mutta ne oli vissiin väliaikaisesti loppu tai jotain. Mistään ei löytynyt. Pääsin yli asiasta ja sittemmin niitä on taas näkynyt, mutta en ole ostanut. Turkoosi on aivan ihana väri, oma lempparini.

  O-ou, toivottavasti Ilo tajuaa välttää haisevia paikkoja. Heh. :-D

  VastaaPoista
 14. Mulla on aika paljon erilaisia pantoja ja hihnoja, mutta suosikiksi on osoittautunut Hurtan puolikurkkari (sellainen kankainen heijastinen) ja hihnana paras ollut grippihihna, kun siitä saa kunnon otteen mistä vaan. Elsa kulkee pääosin fiksusti hihnassa, mutta välillä intoutuu vetämään ja vetää muuten kovaa.:P Paras tapa opettaa on ollut rauhoittuminen ja hyvin rauhallinen kehuminen. Joskus palkkaan hajuilla.

  VastaaPoista
 15. Meilläkin ollut Hurtan pantoja käytössä ja tykkäsin kyllä. Kaapista löytyy tälläkin hetkellä yksi, mutta se on sellainen klipsupanta. Grippihihnaa olen himoinnut! Kovin miellyttävä käteen ja usein ihania värejä. En oikeasti kyllä taida tarvita ja siksi en ole hankkinut... Ainakaan vielä. :-D Jäljestyshihna on grippimatskuu.

  VastaaPoista
 16. Ha, meilläkin jäi hihnakäytös vapaanaolon varjoon. Varsinkin kun vapaanaolohoodeille on minuutin kävelymatka, kyllä sen kiireessä kesti huonommallakin käytöksellä.. Oppimiskyky ei ole ihan auspain luokkaa, joten reilun vuoden iässä aloitettu remmiviilaus ei ole vieläkään tuottanut ihailtavasti kävelevää koiraa. Toisaalta eipä me vieläkään lenkkeillä hihnassa montaa minuuttia per vko.. :-D

  Meiltä löytyy ihan kaikenlaisia talutusvermeitä. On kokonaisuuksia Hurtalta ja Rukalta, nahkaisia ainakin Jokelta ja yksittäisiltä muilta merkeiltä. Mallina on kokokuristavaa, puolikuristavaa, monitoimipantaa, solkipantaa ja kaikkea mahdollista. Hihnojakin on sekä kolmipistemallisia, että tavallisia. Ehdottomasti eniten käytössä on sopivan pehmoiseksi kulunut Jokken tavallinen nahkaremmi ja jokin fiiliksen mukaan naulakosta napattu panta. :-)

  VastaaPoista
 17. Teillä tosiaan remmeleitä riittää! :-D Omg!!! Niin tuttu tunne. :-D Nyt oli pakko yrittää itsestä löytää voimaa remmikävelyn opettamiseen kun kuitenkin ihmisten ilmoilla käydään harrastamassa ja jos/kun toinen koira on tulossa ensi vuonna. Olisi kiva kun vanhempi näyttäisi hyvää esimerkkiä. Vaatii kyllä aika paljon kun en oikein tykkää tollaisesta... miten sen nyt sanoisi. Hidasta hifistelyä.

  VastaaPoista
 18. Onpa ihanat panta ja hihna Ilolla! Mä olen himoinnut Ginille ihan samanlaisia, mutta todennut, ettei ne meillä kuitenkaan pääsis käyttöön..

  Me tosiaan nyt asutaan ihan totaalimaaseudulla, lähimmät naapurit ovat muutaman sadan metrin päässä, ja omaa lääniä on useampi hehtaari. Gini ei siis kovin usein nää pantaa tai hihnaa, kun kulkee omassa pihassa ihan nakuna :D Muuten meillä onkin käytössä vähän mitä sattuu käteen löytymään: Rukan keltainen klipsipanta, Ratian pehmoinen puolikurra, Hööksistä hankittu leveä nahkainen blingbling -puolikurra, leveä pehmeä täyskurra, ja suurensuuri kokoelma erilaisia valjaita. Remminä käytössä niinikään myös mitä ensimmäisenä käteen sattuu kaapista osumaan :D On grippihihnaa, nahkaista monitoimihihnaa ja fleecehihnaa (tämä käytössä aina treeneissä puolikurran kera). Mutta. Aiheutan pahennusta koirani kanssa ja käytän arjessa useimmiten fleksiä... :D Säästän omia käsiä, koska tuo ei tosiaan osaa remmissä kävellä. Hierojan kanssa tosin todettiin, että selkäjumit hävisivät fleksin myötä, kun siinä ei peitsaa kuten normaalissa remmissä. Siksi Tampereen kaupunkiaikoinakin kuljetin Giniä fleksissä.

  Kaikenlaisia variaatioita tosiaan meillä. Ehkä meidänkin pitäisi vähän treenailla tuota remmikävelyä :D Ei varmaan olisi ollenkaan pahitteeksi, vaikka näin maaseudulla ei kovin usein hihnassa kuljekaan...

  VastaaPoista
 19. No ompa teillä remmeleitä, vaikka ei niinkään tarvis! :-D Hahaa!!! Koirien tavarat on vaan niin kivoja. :-) Joo kyllä totesin ainakin itse, että remmikävelyn kunnostamisesta todella on iloa, vaikka usein ei tarvisi. Olen kanssa miettinyt flexin ostoa - ennen/jälkeen aksan pääsisi koiru ravailemaan kunnolla justiinsa ja talvella Ilo pääsisi asioimaan pitkälle ilman, että tarvii itse tarpoa. :-D Olisi siis välillä käyttöä!

  VastaaPoista
 20. Varusteholisti ilmoittautuu. :D Eniten löytyy puolikuristavia, sit on parit valjaat ja pistolukkopannat. Settejä löytyy useampia, on hienompia ja erikseen sitten kuralenkeille sopivia. Tykkään, että panta on pikkuisen leveämpi, joten siksi oon jättäny tämmöset kapeat kauppoihin, vaikka omaa silmää ne miellyttävätkin. Pyörönahkahihna olis kuitenkin kiva, turkoosina tietty ;) Hihnojakin on kuitenkin niin monta, että ehkä täytyy kuitenkin hillitä itseä ja jättää teettämättä.

  VastaaPoista
 21. :-D :-D Hahaa! Koirien vermeitä voisi olla rajattomasti. Lyhyille turkeille sopii leveät pannat niin hyvin! Itse en karvakaulus Ilolla oikein tykännyt kun kokeilin. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit