Silmäpeilaus ja Pikku Koot

Ilo kävi Eläinlääkäriasema Helmissä silmäpeilauksessa. Peilaaja Tarja Kolisoja. Silmät todettiin terveiksi ja ne kuulemma häikäisivät. Ilo oli muutaman tunnin kunnon animesilmä, kuten kuvasta näkyy. Minun silmissäni alkoi näkyä Pikku Iloja. Ilo oli seota kuullessaan iki-ihanan kasvistädin äänen perähuoneesta ja rakkautta olisi pitänyt osoittaa hetken aikaa hurrrjasti, mutta kauhean kivasti meni muuten reissu. Ilo käyttäytyi mainiosti. Paras tyttö.


Silmätarkin jälkeen lähdettiin kohti Röykkää. Lauran kotiuduttua päästiin ihailemaan tulokkaita. Ihania, kauniita pieniä. Ihanaa päästä nuuhkuttelemaan pentusia ja myönnän, että pentukuume kasvoi muutamalla pykälällä. 

 Mahtis Nessalla ei ollut tälläkään kertaa mitään ongelmaa vieraisiin pentulaatikolla.

Sain kunnian hoitaa pikkuisten Bio Sensoroinnin. Oli äärimmäisen mielenkiintoista ja aluksi vähän jännittävää. Yllätyin todella, kuinka reippaasti pikkupennut suhtautuivat Bio Sensoriin. Ohjelman jälkeen sylittelin, silittelin ja lällyttelin pikkuisia ihanuuksia. Sain myös punnita pennut, juottaa pullolla pientä Kelmiä ja ottaa 1vko kuvat.
  
Ai mikä ihmeen Bio Sensor-ohjelma?
"Yhdysvaltain armeijan kehittämän Bio Sensor-ohjelman tarkoitus on stimuloida pennun aivojen synapsien kehitystä. Pentujen hermoston kehitys on hyvin aktiivista 3-16 vuorokauden iässä, ja Bio Sensor-ohjelma kohdistuu juuri tuohon ikäkauteen. Aivosolujen välisten synapsien määrällä on vaikutus koko hermorakenteeseen. Mitä enemmän koiralla on synapseja aivosolujen välillä, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia käyttää aivokapasiteettiaan. Mitä aiemmin hermosto alkaa kehittyä, sitä enemmän synapseja ehtii syntyä kriittisen kehitysvaiheen aikana. Samanaikaisesti Bio Sensor hyödyttää pentua myös sosiaalistamisen kannalta, ja menetelmä totuttaa pentua käsittelyyn. Hyvän hermoston ja stressinsietokyvyn omaava koira pystyy aikuisenakin oppimaan tehokkaammin, ja toimimaan paremmin vaativissakin tilanteissa.


Bio Sensor-ohjelman on tutkittu vaikuttavan pentujen kehitykseen muun muassa seuraavilla alueilla:

- hermoston varhaisempi kehitys

- parempi kardiovaskulaarinen suorituskyky

- parempi vastustuskyky fyysisille sairauksille

 - parempi ongelmanratkaisukykyBio Sensor-ohjelma suoritetaan pennuille 3-16 vuorokauden iässä kerran päivässä. Ohjelman ärsykkeet eivät kuulu sen ikäisen pennun luontaisesti kohtaamiin ärsykkeisiin. Ohjelmaa ei toisteta useammin, sillä liiallinen stressaaminen aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Pentu kerrallaan käydään kaikki viisi kohtaa läpi:


1. Kosketusärsyke

Kutitetaan pentua yhden tassun varpaiden välistä pumpulipuikolla. Ei ole väliä ilmaiseeko pentu tuntevansa ärsykkeen vai ei. Kesto 3-5 sekuntia.

2. Pystyasento (pää ylös)

Pidetään pentua molemmissa käsissä niin, että se on pystyasennossa, pää hännän yläpuolella. Kesto 3-5 sekuntia. 

3. Pystyasento (pää alas)

Kuten edellä, mutta pää alaspäin. Kesto 3-5 sekuntia. 

4. Selkäasento

Pidetään pentua selällään kämmenillä. Kesto 3-5 sekuntia. 

5. Lämpöärsyke

Asetetaan pentu mahalleen märälle, jääkaappikylmälle pyyhkeelle. Ei estetä pentua, jos yrittää ryömiä pois alustalta. Kesto 3-5 sekuntia."

Kelmistä tuli oma lemppari, ihana vauhtipoju.

Kommentit

 1. Onnea terveistä silmistä! Ja kääk mitä kuvia.. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Pikku Ilot lähempänä taas. ♥ Tuh, oli niiiiiin ihania. ♥

  VastaaPoista
 3. Onnentoivotukset hyvistä tuloksista täältäkin! :)

  VastaaPoista
 4. Voi noita vauvakoiria, suloisia! Ja Ilo se on priimakoira. Hyvät ja aurinkoiset viikonloput teille kaikille!
  tv.grandgrandmother

  VastaaPoista
 5. Eikös vain olekkin. ♥ Onneksi Ilolla tosiaan on ollut hyvät terveystulokset. :-) Kiitos ja samoin!

  VastaaPoista
 6. Ihanat pennut <3 Ja onnea hyvistä terveystuloksista :)

  Haastan sut vastailemaan kysymyksiin, jotka löytyvät täältä: http://hugopehko.blogspot.fi/2015/04/kysymyshaaste.html :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Onnitteluista ja haastamisesta :-) Pennuuuut ♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit