Sovellettu aksarata

Kannatti eilen manata, sillä auton sai iltapäivällä korjaamolta. Jee! Siispä päätin lähteä tänäänkin treenaamaan ja varasin vielä huomisellekkin vuoron. Minulla oli piti olla vapaapäivä (jouduin töihin illaksi) ja heräsin vapaasta tahdosta 06.00 hoitamaan aamutoimia, sillä kenttä oli varattuna minulle 08.00-09.00. Yö oli levoton, aamulla väsytti, ulkona oli harmaata ja sateista, mutta fiilis hyvä. Mukaan aksaamaan lähti Emma ja nahkacollie Kinkku.


Kinkku ei ole kauheasti aksannut, joten radan suunnittelu jäi minulle. Pähkäilin mielessäni jo tehtyjä ratoja, mutta en keksinyt sopivaa. Kentältä löytyikin edellisten rata ja päätimme käyttää sitä. Minä kokemattomana ja mielikuvituksettomana lähinnä kuuntelin, miten Emma suunnitteli radalla etenemisen. Mittasuhteet on kuvassa todella pielessä, mutta idea varmaan selviää. Koskahan opin rakentamaan rataa - edes agility bluesilla? Jaa-a.


Rata vaikutti haastavalta, mutta mielenkiintoiselta. Rata osoittautui meille minulle haastavaksi, mutta kivaksi. Teimme Ilon kanssa rataa 1-7 esteillä. Jätin Ilon 1 esteen taakse ja kävelin putken ja 3 esteen välimaastoon kutsumaan Ilon hommiin. Aluksi olin aivan pihalla pelkästään siitä, miten rata menikään. Minulla oli ongelmia, myöhästelin paljon, unohdin ohjata loppuun tai unohdin ohjata kokonaan. Ilo teki hommia kivasti ja kuuliaisesti. Meni juuri sinne, minne minä ohjasin - hyvässä ja pahassa. Vielä kun minä oppisin liikkumaan ja ohjaamaan!

Tuli treenattua taas takaakiertoja ja olen tyytyväinen. Pari kertaa taisi 6 esteellä tippua rima ja kerran Ilo kiersi koko esteen, mutta Emma kommentoi, että en ohjannut loppuun asti - tuuppasin Ilon esteelle, enkä ottanut mukaan. Hyvä huomio ja voi olla, että tästä aiemmat takaakierto-ongelmat on johtunut. Pari kertaa unohdin koiran 3 esteellä, joten Ilo tuli 4 väärältä puolelta. Tästä johtuen kerran lensin pyrstölleni, kompastuessa Iloon.

Varoitus! Äänellinen video!

Kauhean kiva ja opettavainen treeni. Tuli kokeiltua uutta ja erilaista rataa, poistuttua omalta mukavuusalueelta. Olen tyytyväinen päivän treeniin, kaikkine säätöineen. Ilo on melkoinen aksatykki. ♥ Taas tuli mietittyä, kuinka super Ilo olisi osaavan aksagurun käsissä. Kyllä minäkin kehityn, hiljalleen. En ehkä koskaan tule olemaan Ilon arvoinen ohjaaja, mutta ainakin teen hommia Ilon kanssa, yritän parhaani ja meillä on hauskaa.

Kommentit

Suositut tekstit