Kaukalossa kaikuu kauhean kivasti

TamSKilla on kesäkauden käytössä treenimesta Iskelästä. Kenttä on hiekkapohjainen ja jääkiekkokaukalon sisällä. Eilen testattiin kenttä ensimmäistä kertaa Ilon kanssa. Joskus vuosia sitten olen käynyt kyseisellä kentällä tapaamassa yhtä aussiekasvattajaa koirineen. Eilen päätin yllättäen lähteä treenaamaan, en keksinyt lyhyellä varotusajalla ketään kaveria mukaan. Tarkoitus oli tehdä rataa, mutta kun olin saanut taisteltua kontin auki ja osan siivekkeistä pihalle, muutin suunnitelmaa. Ei tule mitään yksin esimerkiksi putken kantamisesta. Roudasin kentälle viisi estettä ja kehittelin jotain simppeliä, aika mielikuvitukseton kun olen asian suhteen.


Ensimmäisenä harjoiteltiin hetki eteenmenoa, sillä ei olla tehty sitä aikoihin ja nyt se kuului meidän minirataan. Yhden esteen yli, kahden esteen yli, kolmen esteen yli ja lopulta radan yhteydessä. Maalissa aina pallopalkka. Yllättävän hienosti Ilo muisti juonen. Lopuksi harjoiteltiin pari kertaa samaa - ensimmäisellä kerralla Ilo hyppäsi kolmesta hypystä ensimmäisen ja meinasi rynnätä pallolle, huomautus, jonka jälkeen teki oikein ja lopetimme.


Hyppy, hyppy, takaakierto oikealta/vasemmalta, takaakierto vasemmalta/oikealta, hyppy ja kaksi hyppyä eteen. Meni ihan mukavasti. Koitin ohjata Iloa ilman ääntä, pari kertaa piti käskeä takaakiertoon kun oli jäädä vajaaksi ja eteenmeno äänellä. Lopuksi Ilo teki alun hätiköiden - pudotti pari rimaa, huomautus, rauhoittuminen ja oikein.


Häiriötäkin saatavilla. Parkkipaikan takana kulkee autotie ja aivan kentän vieressä on leikkipuisto, jossa useita lapsia vanhempineen. Ajoittain kuului mm. itkua. Iloa ei kiinnostanut muu kuin aksa, mutta niinhän se aina on. Aksahirmu kun on. Ilo teki eteenmenoja hiljaa, mutta radalla alkoi haukku ja kaukalossa ääni oikein kaikui...

Hikihän siinä pinkoessa tuli. Läähpuuh, sanoo Ilo.

Kommentit

 1. Vautsi, kun Ilon eteenmenot ovat upeita! Muutenkin Ilo näyttää osaavan aksahommat tosi hienosti, hyvä te! :)

  VastaaPoista
 2. Ilo näyttää kyllä nopealta aksakoiralta. Jos tarviit joskus kantoapua niin me ollaan Pörrin kanssa käytettävissä. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ilo on todella innokas ja vauhdikas agiliitäjä. Ohjaaja on hidas, mutta jos saan vahvistettua estehakuisuutta ja opin ohjaamaan kunnolla, pärjätään taatusti. :-) Ilolla vähän takkusi eteenmenot, joten harjoiteltiin tosiaan pallo palkalla. Pitää muistella kun ei olla aikoihin tehty, eikä ylipäätään hirveästi.

  Marja kuulostaa hyvältä! Mennään joku päivä aksaamaan yhdessä. :-) Ja vaikka tokoileenkin! Ilolla on juoksut, mutta voidaan silti mennä, jos Pörriä ei haittaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit