Suloinen häiriö ja puudelille alkeita

Janessan ja Ilon kanssa muutama tunti porukoiden luona ulkoilemassa. Koirilla menoa riitti, jälleen kerran oli hauskaa. Ilo on tehnyt juoksuja jo kauan, mutta nyt ne taitaa vihdoin olla nurkilla. Ilo pesee itseään jatkuvasti. Sulo oli normaalia kiinnostuneempi, haisteli takalistoa, mutta muuten antoi olla rauhassa ja Ilokin laittoi leikiksi, jos liian kauan viihtyi haistelemassa. Tulisi juoksut äkkiä, että loppuisivat ja pystyisi suunnittelemaan menoja.


Tein koirien kanssa jotain järkevääkin. Ilon kanssa tokoiltiin, häiriönä Janessa ja suurena häiriönä Sulo. Ei olla lähiaikoina juuri tokoiltu. Seuraaminen kivaa, käännökset olisi voinut olla tiiviimmät. Liikkeestä maahanmeno ok, mutta nousu olisi voinut olla täpäkämpi. Liikkeestä seisominen ok. Luoksetulo vauhdikas, mutta vino. Treeniä!


Sulon kanssa harjoiteltiin perusjuttuina istumista, maahanmenoa ja paikalla pysymistä. Aloin opettaa Sulolle seuraamisen alkeita. Olen koittanut opettaa aikaisemmin, mutta tänään ensimmäistä kertaa Sulo suostui tekemään kanssani tämmöisiä hommia. Taidan hiljalleen voittaa Sulon luottamuksen ja suhteemme vahvistuu. Sulo on alkanut ottaa kontaktia minuun, nuuskutella namitaskuani, syödä tarjoamiani nameja ja leikkiä leluilla kanssani. Sulo on alkanut tehdä hommia kanssani, mahtavaa. Jopas siihen aikaa menikin... Sulo oli hieno!

Ennen lähtöä Sulo sai opetella myös jäljestyksen alkeita - tallasin pari namiruutua. Sulo kiinnostui tehtävästä, käytti hyvin nenää ja löysi kaikki namit. Pari kertaa eksyi ruudun ulkopuolelle, mutta haistellen löysi takaisin. Mahtavaa! Mielenkiintoa ja intoa tuntui riittävän. Voi miten iloiseksi voi kuuluvasta nuuskutuksesta tulla.


Molempien koirien kanssa näyttelyremmissä kulkemista. Ilo on kulkenut ennenkin, mutta Sulolle tämä kerta oli ensimmäinen. Molempien kanssa meni tosi hyvin. Ilo sai kokeilla myös Janessan kanssa - meni tosi (yllättävän) hyvin, kunnes olin liian kaukana ja Ilo kiskaisi luokseni. Sulon kanssa pitää mennä rauhassa tai alkaa helposti laukata. Sulo ei ollut moksiskaan remmistä, ravasi kivasti ja seisoi namin avulla näppärästi. Koirien käytöksestä innostuneena aloin selata mätsäreitä ja päätin, että ilmoitan molemmat mätsäröimään heti kun mahdollisuus.

Muoks! Nyt ne juoksut taisi alkaa! Paperiin tuli punertava läntti.

Kommentit

Suositut tekstit