Toko(ulko)kauden korkkaus lähikentällä

Meillä on ollut järkyttävän pitkä tokotauko. Elämä potki päähän - ei pystynyt fyysisesti, eikä henkisesti. Sitten tuli flunssa. Sitten loppui ohjatut tokot ja nyt on vähän pitänyt potkia itseään liikkeelle. Tänään oli pakko päästä treenaamaan! Päätin jo edellisenä iltana ja pakkasin treenikassin valmiiksi. Aamulla saatoimme tytön päikkyyn ja suuntasimme pitkästä aikaa lähikentälle tokoilemaan. Vähän myöhemmin Krista sheltteineen liittyi joukkoon, joten kaverihäiriötä oli luvassa. Lisäksi tien toisella puolella koululaiset pelasivat pesäpalloa varsin äänekkäästi.


Seuraaminen remmissä/ilman - erityisesti ekat pätkät tosi kivaa ja innokasta. Laitoin puhelimen kuvaamaan nojaten noutokapulaan ja Ilo otti häiriötä virityksestä, oletti kai pääsevänsä hakemaan kapulaa. Tajusi kuitenkin nopeasti, että nyt seurataan ja antoi olla. Kontakti kuitenkin rakoili. Liikkeestä maahanmeno - hyvin, mutta aina vain voisi nousta nopeammin. Liikkeestä seisominen - hyvin. Luoksetulo - vauhdikas ja tuli oikealle kohdalle.
 
  
Kapulan pito - ei mälvännyt tai tiputtanut omia aikojaan. Kapulan haku - vauhdikas, mutta pomppasi kapulalle tassut edellä. Kokeilin kahdella tapaa, normaalisti heittämällä ja jättämällä kapulan meidän väliin, käskien Ilon tuoda kapulan. Molemmissa sama juttu. Tunnari yhdellä kapulalla hämypiiloineen - ensimmäisellä kerralla kesti aika kauan löytää kapula ja selvästi kävi tutkimassa ne paikat, joissa kävin eli taisi käyttää enemmän silmiään. Toisella kertaa käytti nenäänsä ja löysi tunnarikapulan aika nopeasti. Molemmille lähti hyvällä vauhdilla.


Paikkamakuu 3min Kristan koirien lähellä - hyvin pysyi häiriöstä huolimatta ja nousi sivulle todella täpäkästi. Höpsöteltiin myös vähän mangustiasentoa, jaloissa pujoittelua, jaloissa kahdeksikkoa ja tolpan kiertämistä molempiin suuntiin. Ilo nautti selvästi tosi paljon treenaamisesta. Treenailun jälkeen kävimme porukalla lenkillä.

Kommentit

 1. Tuo kapulalle tassut edellä -ongelma on hirvee. En toivoisi sitä pahimmalle vihamiehellekään. :( Me ollaan taisteltu sen kanssa nyt pitkään ja vieläkään ei ole ratkaisua löytynyt. :( Toivottavasti ei tule teillä tavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin koira tekee samaa. Nyt on lähtenyt opettaa pikku hiljaa matkaa lisäten niin että koira kiertää kapulan takaa ja tuo, saa nähä miten lopulta käy. Onnistuuko vaiko eikö :)

   Poista
  2. Joo tuota samaa tekniikkaa mekin opiskellaan. Matalassa vireessä toimii hyvin, mutta korkeammassa vireessä tulee ne tassut. :(

   Poista
 2. Möhnä! Toivottavasti apu löytyy. Tsemppiä! Me ei olla paljoa tehty, mutta vähän pahalta vaikuttaisi kyllä.

  VastaaPoista
 3. aivan järkyttävää seuruuta.... mutta kai tuommoista tokossa haetaankin....

  VastaaPoista
 4. Heh, videolle kyllä sattui somasti tuo pätkä kun kontakti rakoili ja vähän vinottikin. Olishan se innokkaampaakin voinut olla. Olis nyt pitänyt kuvata ne innokkaat ekat pätkät, mutta kun ei. :-) Tekemistä riittää! Kiitos kauniista ja kannustavasta palautteesta. :-D

  VastaaPoista
 5. Ja käännökset tokisi saisi olla tiiviimmät. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja kaippa se joskus tästä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit