ALO1 180p, KP, sij. 2/10

Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistys ry järjesti tänään tokokokeen Hämeenlinnassa Kirstulan nurmikentällä. Ilmoittauduin kokeeseen 19.05., joten hetken sai taas odotella. Minulla oli tämän kokeen suhteen aika varma, luottava, innokas ja odottava fiilis. En jännittänyt ja stressannut koetta etukäteen. Treenit oli mennyt mukavasti ja homma tuntui toimivan. Kunnes Krista illalla laittoi viestiä "koko päiväksi on luvattu vesisadetta". Tosi kiva!

Siitä alkoi panikointi. Ilolla ei ole normaalisti ongelmaa veden suhteen, tykkää läträtä vedessä. Lenkkeilemme sateessa, treeniäkin on tehty sateessa ja märillä alustoilla. Ilo ei kuitenkaan tykkää istua tai välttis edes maata lätäkössä. Keräsin kauheita paineita vesisateesta, märästä nurmikentästä ja arvelin kaiken menevän pieleen. Ennen suoritusta kokeilin, suostuuko Ilo istumaan ja makaamaan nurmella - suostui. Luottamus kasvoi vähän.


Lähdimme reissuun 9.00. Saavuimme perille noin 10.20, sillä saatoimme (yllätys yllätys) eksyä. Tietöiden takia lähinnä. Sattumalta tein oikean päätöksen jossain kohtaa ja päädyimme oikeaan paikkaan sopivasti ilmoaikaan. Aloluokassa 10 koirakkoa ja me viimeisenä. Hyvin aikaa kerätä paineita ja kasvattaa jännitystä. Mitä lähemmäs oma vuoro tuli, sitä enemmän jännitti ja ahdisti. Aika meni äkkiä hyvässä seurassa, sillä seuraksi/henkiseksi tueksi/tsemppaajaksi/kuvaajaksi lähti Krista ja samaan kokeeseen oli ilmoittautunut toverit Sussu & Linkki.

Tuomarina Kaisa Lähdesmäki. Olin lukenut etukäteen netistä, että Kaisa on tiukka tuomari ja jakaa pisteitä ansaitusti. Olen samaa mieltä. Minusta se on vain positiivinen juttu. Rehellisesti sanottuna vähän jännitti. Oikein mukava ja tsemppaana tuomari. Halusi nähdä kaikki koirat ennen paikkista, halusi tietää miten ne käyttäytyvät.

1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikalla makaaminen 9
3. Seuraaminen kytkettynä 9
4. Seuraaminen taluttimetta 9,5
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
6. Luoksetulo 9
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
8. Estehyppy 8
9. Kokonaisvaikutus 10
Pistemäärä 180p ALO1 & KP sij. 2/10


Paikkamakuu jaettiin kahteen ryhmään - 5 koirakkoa ja 5 koirakkoa. Olimme viimeinen koirakko, joten olimme toisessa ryhmässä ja reunapaikalla. Vieressä rauhallinen tolleri. Ryhmästä nousi omia aikojaan seisomaan sheltti ja sakemanni. Saatoin vähän ahdistua, mutta onneksi ei vaikuttanut Iloon. Alussa Ilon huomio toisaalla, joten kävi makaamaan vasta toisella käskyllä. Ensimmäinen käsky toimi herätyksenä Ilolle. Vaikutti pisteisiin.

En ollut vielä koefiiliksessä ja paikkamakuun jälkeen olin lähdössä kehänauhan ulkopuolelle lelubileisiin Ilon kanssa, kunnes tajusin, mitä olin juuri tekemässä. Nolosti palasin paikalleni. Siihen kommellukset ei loppunut.

 Liikkeestä seisominen, jonka aikana voi kauniisti poseerata kameralle. Hilarius Hiiri. ♥ ©Kristiina Kerttula
 Seuraamisen juoksuosuus. ©Kristiina Kerttula
©Kristiina Kerttula
 Tässähän hyppy näyttää silleen suhteellisen nätiltä. ;-) ©Kristiina Kerttula

Odottelu alkoi. Yhdeksän koirakkoa ennen meitä, mutta äkkiä nuo alon liikkeet on suoritettu ja pian olikin enää yksi koirakko ennen meitä. Jännitys kasvoi. Koitin edellisen vuorolla, miten Ilo istuu ja makaa - Ilo kyttäsi vain kehään. Voi järkytys. Kehässä kuitenkin kaikki pelot ja kammot unohtui, piti keskittyä täysillä kuuntelemaan liikkuria. Tosin olisin voinut keskittyä vieläkin paremmin! Onneksi Ilo ei reagoi jännitykseeni, on kai tottunut.

Seuraaminen hihnassa ja hihnatta aika mukavaa. Pari kertaa kontakti laski (sallittakoon), pysyi oikealla paikalla ja kivasti mukana jopa käännöksissä. Liikkeestä maahanmeno oli mielestäni muuten ok, mutta Ilo olisi saanut nousta vähän ylemmäs. Luoksetulo oli vauhdikas ja perusasentokin oli ok. Liikkeestä seisominen ok. Hyppy ok, vaikka tietysti vino. Itse kuitenkin lähdin Ilon luokse ennen liikkurin käskyä, tajusin asian ja siitä tuli sähläys, joka sai Ilon teputtamaan. Voi ei! Kaisa ei juuri pisteytyksiä kommentoinut, joten nämä ovat omia mietteitäni.

Kehääntulotarkastus oli tietysti aluksi ennen paikkamakuuta, meni mukavasti. Ilo ei ollut taaskaan moksiskaan, vaikka tuntematon ihminen lääppäisi paperilla takalistoa (juoksujen varalta). Kaisa vähän silitti Iloa ja Ilo tervehti nopeasti, koska into oli eteenpäin kentälle. Kaisa totesikin Ilolle, että "ihanaa kun olet noin innoissasi menossa kentälle". Aina! Luoksepäästävyys ennen paikkista meni sekin ongelmitta. Ilo suhtautuu mielestäni mukavasti, pysyy sivulla, katsoo vierasta ja saattaa heiluttaa muutaman kerran häntää. Nuorempana taisi olla innokkaampi.En voi sanoin kuvailla, kuinka onnellinen olen. Teimme töitä yhdessä, meillä oli hauskaa, hauskuus näkyi muille ja selvisimme ilman suurempia ongelmia. Ilo palkkautui kehuista. Tekeminen tuntui sujuvalta ja mukavalta, aika varmalta. Kaisa kehui suorituksen jälkeen Iloa - totesi, että Ilo tekee töitä iloisesti ja keskittyneesti. Keskittyy tekemään hommia. En muista lausetta sanalleen, mutta tuossa se pääjuttu. Liikutuin. Juoksimme kehästä pois lelubileisiin. Krista ja Sussu tulivat hihkumaan. Kuulemma Ilon tekeminen näytti hyvältä ja varmalta. Yllätyin kuitenkin palkintojen jaossa kuullessani, että sijoituimme 2/10 ja saimme hyvät pisteet. Meille jopa hurrattiin ja taputettiin. Liikutuin. Oli pakko lähteä räpyttelemään kyyneleet pois. On minulla mahtava koira, rakastan. ♥

Kommentit

 1. Paljon onnea, huippua! :D Tosi kivalta näytti teidän tekeminen videolla, kovasti tykkään Ilon asenteesta tehdä hommia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos onnitteluista ja kehuista! :-) Ilon asenne on kyllä kohdillaan. ♥

  VastaaPoista
 3. Te ootte kyllä supertiimi Ilon kanssa! Yhteistyö oli tosi hyvää, ja molemmista näki, että teillä oli tosi hauskaa! :) Ilon luoksari oli muuten ihan mainio, niin nopea!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kauniista sanoista! :-) Meillä oli tosi hauskaa ja ihanaa, että se välittyy muille. Onneksi tuomari ja liikkuri oli huumorintajuisia - nauroi vain hyppykämmillenikin. :-D Ilo on supernopea, mutta välillä pamahtaa jalkaan tai tulee vinoon perusasentoon. Nyt näytti omaan silmään kivalle. :-)

  VastaaPoista
 5. Onnea! Hienon näköstä menoa! :)

  VastaaPoista
 6. Isosti onnea! Ootte te hieno tiimi :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä teitä ja onnex olkoon molemmille hienosta suorituksesta! tv.grandgrandmother

  VastaaPoista
 8. Onnea ykkösestä ja sijoituksesta! Olette hienoja!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kovin kaikille! ♥ Milli, samoin. ♥

  VastaaPoista
 10. No vähänkö komeet pisteet! Onnea :)

  VastaaPoista
 11. Onnea hienosta ykköstuloksesta :)

  VastaaPoista
 12. Aivan mielettömän mahtavaa katsottavaa! Hienot te!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit