OnniDog'15 kutsuu

Viime vuonna lähdimme OnniDogiin Millin & Priyan kanssa. Majoitumme Eijan & Kaylan luona, sillä heiltä on noin 10min matka kohteeseen ja hekin osallistuivat tapahtumaan. Oikeastaan juuri Eijalta sain tapahtumasta tietää. Meillä oli huikea viikonloppu. Nyt OnniDog tulee taas! 10.-13.09.2015 koiraihmiset valtaavat Himoksen.

18 koulutusta - agility, canicross, dobo, flyball, haku, junior handler, kickibike, frisbee, koiratanssi, noutajat, näyttelykoulutus, pallopaimennus, peltojälki, pentujen leikkitunti, rally-toko, toko, verijälki ja vesipelastus. 5 luentoa - Memea Mohlin: Tunne koirasi mieli - välty väärinymmärryksiltä, Jari Parkkisenniemi: Hajuerottelu harrastuksissa ja työssä, Tommy Wiren: Koulutuksen suunnittelu ja seuranta, Jaana-Kaisa Timonen: Koiran rangan rakennetyypit ja kuormittuminen eri lajeissa, sekä raakaravintoluento. Avajaiset, match show, möllitoko, lasten Onni-leiri, karhu- ja susitestit, koirakahvila, iltanuotio ja trubaduuri, jättitehtävärata ja päätöstilaisuus.

 Onnelliset dogit vuonna 2014.

Päätin edellisen OnniDogin päätyttyä, että seuraavallakin kerralla on pakko päästä mukaan. Eija majoittaa meidät taas, miten hienoa. Minulla on lähinnä vain hyvää sanottavaa viime vuoden OnniDogista. Jälkikäteen kyseltiin palautetta, rakentavaa palautetta parista asiasta - ensimmäisenä päivänä ilmoittautumisessa oli ehkä vähän hämminkiä sen suhteen mitä tapahtui missäkin ja agilityssä alkeet/jatko oli yhdistetty, mutta muuta en keksinyt. Tänä vuonna varmasti ilmoittautumisessa tiedetään paremmin ja agilitykin oli jaettu selkeästi ryhmiin.

Viimeksi kokeilimme 1-vuotiaan Ilon kanssa vaikka mitä. Meidän tarkkaan aikataulutettu tehtävälista näytti tältä. Pe rally-toko, kickbike, HTM-koiratanssi, flyball, mätsärit ja kävimme iltanuotiolla. La frisbee, HTM-koiratanssi, dobo, peltojälki, toko ja pallopaimennus. Su agility, rally-toko ja leiri huipentui ihanan Tuire Kaimion luentoon.

Kouluttajat oli päteviä, mukavia ja kannustavia. Erityisesti muutama kouluttaja jäi mieleeni ja ilostuin todella nähdessäni nimet tämänkin vuoden listassa. Dobossa Susanna Nieminen, peltojäljessä Asko Hämäläinen ja rally-tokossa Elli Kinnunen. Hauskoja ja hyviä kouluttajia. Koulutuksista sai paljon irti. Suosittelen lämpimästi!


OnniDog sopii mielestäni kaikille koiranomistajille. Sopii loistavasti myös koirasta haaveilevalle - mikäs sen parempi tapa tutustua eri rotuihin ja lajeihin? Lajitarjonta on runsas, joten varmasti jokaiselle löytyy jotakin. Luulen, että niin aloittelijat kuin jo kokeneemmatkin koirakot saavat koulutuksista irti. Naiset, miehet, nuoret, lapset, vanhukset. Mielestäni parasta OnniDogissa oli se yleisfiilis. Eri rotujen ja lajien harrastajat, mutta silti samanhenkiset ihmiset samassa tapahtumassa. Vastaavaa tapahtumaa ei ole, OnniDog on ainoa laatuaan. Kivoin tapahtuma, jossa olen käynyt. Tykkäsin kovin ja kokemukseni perusteella suosittelen. Odotan innolla!

Minulla on ilo kertoa, että toimin tänä vuonna OnniDogin bloggaajana. Katsotaan mitä saan teille aikaiseksi! Luvassa on ainakin omia kokemuksia niin koulutuksista kuin luennoiltakin, paljon valokuvia ja mahdollisesti videoita. Koitan myös jutskailla muiden tapahtumaan osallistuvien kanssa ja kysellä heidänkin mielipidettään.

 Joskus silloin palautetta annettuani voitin pienen Onnidog-tuotepaketin. Karmea vanha puhelinkuva, mutta sopi aiheeseen.

Viime vuonna kokeiltiin kaikkea uutta ihmeellistä ja Ilo osoittautui oikein mukavaksi harrastuskaveriksi lajissa kuin lajissa, mutta tänä vuonna valitsin melkeimpä vallan niitä meidän omia lajeja. Pienillä lisämausteilla. Omat ajatukset on selkeytynyt lajien suhteen ja haluan omista lajeista kaiken hyödyn irti. Katsotaan tuleeko tänäkin vuonna extempore-osallistumisia koulutuksiin, mutta näillä mennään ainakin toistaiseksi. Luennot vievät aikaa koulutuksilta, joten ei päästä aksaamaan ja jäljestämään kahta kertaa, kuten olin etukäteen vähän ajatellut.


PERJANTAI
10-12 möllitoko
12-14  Jaana-Kaisa Timonen: Koiran rangan rakennetyypit ja kuormittuminen eri lajeissa-luento
15-17 Tommy Wiren: Koulutuksen suunnittelu ja seuranta-luento
18-19 toko
19- yhteislenkki
21- iltanuotio

LAUANTAI
9-10 rally-toko
11-12 frisbee
12-14 peltojälki
16-17 dobo
17- mätsärit
18-19 toko
19- yhteislenkki
20- iltanuotio

SUNNUNTAI
9-10 agility
10-12 raakaravintoluento
13-14 kickbike
15-16 flyball
17- jättitemppurata ja tapahtuman päätös


Oletko sinä osallistumassa OnniDogiin? Osallistuitko viime vuonna?

Kommentit

 1. Jeij! Siellä nähdään! Niin Heta kuin Frinikin lähtee messiin! :) Me majoitutaan jo keskiviikkona noin 4km päässä Himos Areenalta (paikan nimeä en muista nyt kuollaksenikaan..). Ei oltu viime vuonna, nyt sit päätettiin osallistua ja testailla vähä kaikenlaisia lajeja. Agi ja rally oli ihan ekana listalla, ja Hetalle verijälki. Ootan innolla. Raskas leiri tulee olemaan, kun niin paljon ohjelmaa päivien aikana, mutta oman ja koirien jaksamisen mukaan tietty mennään! :)
  Meidän aikataulut näyttää tältä (Heta = H, Frini = F, Minä = M):

  TORSTAI
  12-13 Näyttely (H)
  13-14 Agi A (F)
  15-16 Rally A (H)
  17-18 Toko A (F)
  19- Avajaiset + iltanuotio

  PERJANTAI
  10-11 Rally J (F)
  11-12 Näyttely (H)
  12-14 Jaana-Kaisa Timonen –luento (M)
  14-15 Pallopaimennus (F)
  15-17 Tommy Wirén –luento (M)
  17-21 Verijälki (H)
  21- Iltanuotio

  LAUANTAI
  9-10 Agi H (H)
  10-12 Jari Parkkisenniemi –luento (M)
  12-13 Dobo (H)
  13-14 Näyttely (F)
  16-17 Dobo (F)
  17-20 Mätsäri (H & F)
  (19-20 Yhteislenkki)
  20- Iltanuotio

  SUNNUNTAI
  10-11 Peltojälki (H)
  13-15 Frisbee (F)
  17-19 Jättitemppurata & tapahtuman päätös (H & F)

  VastaaPoista
 2. Kuulinkin Sannalta! Hauskaa! :-) Kivalta näyttää teidänkin lista, paljon tehtävää. :-) Ehkä itselläkin on 2016 OnniDogissa kaksi koiraa, jolle jakaa lajit. ♥

  Näkyillään syksyllä! Pakko kyllä moikata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :P Helpompi jakaa kahelle koiralle lajit, nii ei tuu nii herkästi yhdelle koiralle liikaa/päivä. Täytyy kyllä nähdä, ainakin ollaan samoilla luennoilla ja taidettiin Frinin kans ainaki lauantain dobossa (klo 16-17) olla samassa kuin te :)

   Poista
 3. Miten pääsit bloggaajaksi tapahtumaan? :)

  VastaaPoista
 4. Kysyin asiaa ja mietinnän jälkeen päättivät ottaa yhden bloggaajan. :-) - Jenny

  VastaaPoista
 5. Ai hitsit kun kuulostaa kivalta tapahtumalta, mutta meillä on sen verran reissuja jo tiedossa syksyksi ettei taida millään mahtua enää kalenteriin :/ Lisäksi kun perheeseen on ehkäpä tulossa karvaista lisäystä niin ei välttämättä viitsi liikaa viilettää eri tapahtumissa että jää juniorille aikaa ;)
  Tästä lisäyksestä on ehkäpä muutaman viikon päästä blogissa lisätietoa, nyt ollut vielä vähän julkinen salaisuus :D

  VastaaPoista
 6. On kyllä aivan loistava tapahtuma! Suosittelen lämpimästi, jos yhtään on mahdollisuutta lähteä. Kiva kun pääsee kokeilemaan kaikkea ja se fiilis on aivan mahtis, tykkäsin ja olen niin fiilareissa tästä. Juniori mukaan, eikumitä. :-D Pentupentupentuuuuuuu eiiiiihhh tuituituiiiii ♥ !!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit