Testissä TopCanis y-valjaat ja monitoimitalutin


 Kääpiösnautseri eiku mitä... Tänään juuri kyselin trimmausaikaa puudelille, taas. Sulo 9kk. Ei se oikeasti ole takakorkea.

Blogin yhteistyökumppani TopCanis lähetti meille joskus alkuvuodesta fleecetossut testiin, mutta valitettavasti pakkaset loppui ennen kuin tossut saatiin käyttöön. Mietin, mitä haluaisin testata ja päätin tällä kertaa valita jotain äitini puudelipentua Suloa varten. Suloa on tarkoitus tutustuttaa jäljestyksen maailmaan, joten päätös oli suhteellisen helppo - y-valjaat ja pitkä hihna. Rakastan RATIAN kuosia, joten halusin tuotteet mieluiten sieltä.


 RATIA Y-valjaat
Markkinoiden pehmein Y-mallinen valjas, jonka tyylikäs ja hivelevän pehmeä pehmustus suojaa koiran turkkia sekä ihoa. Vyötärön ympärystä voidaan säätää koiralle sopivaksi. Koot 30-90cm. Pesu 30 asteisessa vedessä.

Nämä valjaat todella on hivelevän pehmeät. Voin uskoa, että ovat markkinoiden pehmeimpiä. Valjaat tuntuvat erittäin miellyttäviltä käsissä, joten varmasti myös koiran päällä. Materiaalit nylon ja polyesteri. Valjaita löytyy koot 30-90cm ja värit harmaa/punainen, harmaa/sininen, pinkki/punainen, punainen/punainen, turkoosi/sininen ja lime/sininen. Monipuolinen värivalikoima, mikä on värien ystävälle erittäin positiivinen juttu. Ainoa huono puoli, että ei osaa päättää minkä värin haluaisi. ;-) Pähkäilin Sulon kohdalla turkoosin ja limen välillä, päädyin limeen.
 
Valjaat on helppo pukea koiralle ja säätövaraa on runsaasti. Sulon valjaat on pienintä kokoa eli 30cm. Niitäkin piti kiristää aika reilusti, joten säätövarasta todella on hyötyä. Valjaissa on kaksi renkulaa remmin kiinnitystä varten, normaalisti ylhäällä ja vatsassa. Alarenkulaa on hyvä käyttää jäljestäessä, liina tulee vatsan alta.


Oikeastaan Ilolla on samat valjaat. Pähkäilin pinkin ja punaisen välillä, mutta ihastuttava korallia muistuttava punainen vei voiton. Voisikohan Ilon valjaat olla kokoa 50cm tai 60cm, ei muistikuvaa. Ilolla valjaat on käytössä jäljestyksessä, paimennuksessa ja pari kertaa ennen vetovaljaita myös canicrossissa. Valjaat eivät mielestäni sotkeudu hirveän helposti, enkä ole joutunut pesemään niitä kertaakaan. Olen ollut todella tyytyväinen valjaisiin!


RATIA talutin
Kevyistä ja miellyttävän tuntuisista Ratia-taluttimista löytyy Grafico-kuosilla väreinä punainen ja sininen. Ratia-monitoimitalutinta voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin. Ratia-taluttimet ovat yhteensopivia kaikkien Ratia-tuotteiden kanssa. Perustalutin 180cm ja monitoimitalutin 220cm. Saatavilla 3 leveyttä: 1,5cm, 2cm ja 2,5cm.

Halusin myös valjaisiin sopivan hihnan. Jälkiliina on turhan pitkä ja raskas jäljestyksen saloihin tutustuvalle pennulle, joten kevyt Ratia-talutin sopi mainiosti. Materiaalit kangas ja nylon. Valitsin monitoimitaluttimen, jonka saa säädettyä kolmeen eri pituuteen ja pisimmillään on 220cm. Tykkään säädettävistä taluttimista myös siksi, että tarvittaessa hihnassa voi kuljettaa kahta koiraa. Sulon hihna on väriltään valjaisiin sointuva sininen.

Setti miellyttää suuresti. Ihanat kirkkaat värit, hauska pirteä kuosi ja suorastaan syötävän suloinen ulkonäkö. Koen, että tuotteet on helppo pitää puhtaana. Jopa valjaat, vaikka muistan Ilon valjaita ostaessa epäröineeni. Tuotteissa säätövaraa runsaasti ja voi käyttää monipuolisesti. Meillä vain hyviä kokemuksia, olen tyytyväinen.

Onko teillä ollut RATIA-tuotteita käytössä? Mikä väri on eniten sinun mieleesi?

Kommentit

  1. Meillä pojilta löytyy Ratian pehmopannat, väreissä punainen/punainen ja turkoosi/sininen. Värit valikoituivat vanhan kaavan mukaan, meillä Depillä on aina ollut punaista ja Jasulla sinistä :D Nuo on jääneet vähemmälle käytölle Hurtan pantojen rinnalla (Jasun panta on sille aavistuksen liian pieni...), mutta kovasti oon niistä tykännyt!

    VastaaPoista
  2. Värikoodatut! :-D Meillä ei ole ollut mitään tiettyä väriä kun en vaan osaa päättää, mikä olisi meidän väri. Hahaa. Turkoosia, pinkkiä, korallia (punaista), mustaa, ruskeaa... Pentuna oli keltaista. Turkoosi on oma lempiväri.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit