Haastava, mutta hauska aksarata

Millin & Priyan kanssa Iskelässä treenaamassa 10-12. Varasin ensimmäisen tunnin ja Milli toisen. Ensiksi tokoa ja sitten aksaa, joten yksi tunti ei olisi riittänyt. Lämmin ilma ja me kaikki teimme hommia hiki hatussa.

Seuraaminen ok. Lopuksi pätkä siten, että Milli liikkuroi ja kulki Ilon vierellä toisella puolella - pyysin vähän haastetta ja Milli antoi sitten ihan kunnolla haastetta. ;-) Yllättävän hyvin meni, käännöksessä oli vähän kysymysmerkkinä. Liikkeestä maahanmeno ja seisominen ok. Luoksetulon loppuasento vino, mutta toisella kertaa suora. Hypyn seisominen vino, kuten aina. Ilo alkoi myös epäröidä, mutta onneksi epäröinnin jälkeen onnistuneita suorituksia. Perusasentotreeniä. Sivulla maahanmenoa ja istumista. Istu-maahan-kaukoja. Ok.


Teimme Wirneen leiriltä tuttua Lehdistön Esan rataa. Kauhean kiva, mutta haastava rata. Saa kikkailla ja silti pitäisi juosta täysiä, ainakin nopsajalkojen kanssa. Radalle mahtui ainakin takaakiertoa ja persjättöä. Tykkään todella paljon tästä radasta ja vielä joku kaunis päivä suoritan Ilon kanssa kaikki kuusitoista estettä putkeen.

3 este jäi hyppäämättä kerran tai pari. 5 putkeen sujahti väärään päähän. 6-7 esteet ok. 8 takaakierron lopetti kesken - kiersi, mutta kääntyikin takaisin hyppäämisen sijaan. Monesti. 10 ja 11 takaakierroilla kiersi helposti koko esteet. Kun nämä onnistui, 13 putkeen sujahti kivasti. Olin auttamatta liian myöhässä 14 ja meinasimme pari kertaa törmätä Ilon kanssa. Pidemmälle en päässyt ja 1-13 tehtiin sekin pätkissä, ei suinkaan putkeen.


Persjätöt sujui tänään ihan mukavasti ja liikuin ihan ok, enkä jäänyt kauheasti ihmettelemään. Alusta selvittiin ihan mukavasti kun aiemmin jo se takkusi. Takaakierrot oli tänään kaikista haastavinta. Joko minä ohjaan ihan hiton väärin, en ole opettanut niitä Ilolle kunnolla tai Ilolla on jumeja. Tai sitten kaikkia yhdessä. Turhauttavaa.

Kuitenkin kivat treenit ja sai tehtyä paljon hommia. Turhauduin taas kerran itseeni kun en vain osaa ohjata ja juosta tarpeeksi nopeasti. Yritän oikeasti, mutta silti meno on kauheaa räpellystä. Jälleen ajattelen, että Ilosta olisi vaikka mihin kokeneemmissa käsissä ja hyvä koira menee "hukkaan" osaamattomissa käsissäni. En koe olevani Ilon arvoinen ohjaaja (omistaja kyllä). Ei ole kiva tunne ja pitäisi koittaa ajatella muuta, puuduttavaa.

Loppua kohden Ilo alkoi väsähtää ja kuumua hinkatessa 10 esteellä takaakiertoa. Ilon linja oli huono ja Ilo juoksi siivekettä päin - toinen etutassu jäi jumiin siivekkeen väliin ja Ilo vinkaisi. Siiveke kaatui heti ja Ilo sai tassunsa vapaaksi. Koitin tassun, ei arastellut. Ei ontunut tai muutenkaan ollut epäpuhdas. Selvittiin säikähdyksellä!

Videolle ei valitettavasti tullut kaikki pätkät, joten puuttuu mm. se kun pääsimme kaikista pisimmän pätkän.

Aksan jälkeen kävin asioilla ja Ilo sai huilata kotona, mutta kotiutumisen jälkeen lähdettiin taas liikkeelle. Veneilimme tunnin verran/suunta kauniiseen kesäkahvilaan. Ilo tuli tietysti mukaan. Ilo sai kehuja paikan tarjoilijalta kun hän sattui näkemään kun käskin Ilon makaamaan. "Voi miten hienosti se totteli. Niin nätisti siinä pysyy. Tarviiko se vettä? Okei, tuossa on kannukin." Paikan pisteet nousi! Ruokailun jälkeen Ilo pääsi uimaan. Kotimatka meni nukkuessa veneen lattialla ja kotiutumisen jälkeen kävimme vielä kavereiden kanssa metsässä.

Kommentit

 1. Priya veti pienet kilarit kun katsoin videon äänet päällä! Hienosti menitte :) Ei kannata olla liian ankara itselleen. Ei se koira "hukkaan" mene missään käsissä. Jäikö multa joku pätkä kuvaamatta? Vai kuvasinko seinää? Molemmat vaihtoehdot mahdollisia kun minä olen kuvaamassa..

  VastaaPoista
 2. Jäi joo, niitä pisimpiä pätkiä ei ollut videolla. Tässä on kaikki kuvatut. Tosin lisäksi ne alut kun taputin sitä tokaa estettä ja siten meidän puhetta. Voi olla, että kameran näppäin ei ole reagoinut kun kuitenkin erilainen kun ennen puhelimella kuvailtu. En tiedä. :-)

  Pitäisi olla olematta ankara. Helpommin sanottu kuin tehty. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurja :( No seuraavalla kerralla osaan katsoa tarkemmin että painan nappia oikeasti. Kyllä mä kovasti luulin kuvaavani :/

   Poista
 3. Aksu katsoi videon mieluusti. Tosin ilman ääniä. :) Tiputatko takaakierrossa ohjauksen liian aikaisin? Joku toistoista näytti siltä. Pisti vain silmään siksi, että Jäynä on tosi paha pilkunviilari noissa ja olen itsekin joutunut niissä keskittymään enempi. Aksu lähti takaakiertoihin mooooonien metrien päästä pelkällä "kierrä"-käskyllä. Ei tarttenu ajatella omia käsiä :D

  VastaaPoista
 4. Voi olla! Luultavasti juuri jotain tollaista. Ilolle aika läheltä pitäisi näyttää nähtävästi ja sitten olen aivan liian myöhässä. Sitten toisaalta yksittäistreeninä hakee kyllä mukavasti kauempaa. Treeniä, treeniä! Molemmille ja lähinnä ohjaajalle. :-)

  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit