"Hyvä, käyttökelpoinen koira!"

Eilen oli jännittävä, mutta odotettu päivä - nimittäin Ilopilleri luonnetestattiin. Järjestäjänä SPL ITU ja testi pidettiin heidän kenttänsä pihapiirissä. Sain luonnetestin syntymäpäivälahjaksi mummultani, joten vielä kerran iso kiitos hänelle (luet kuitenkin). Testiin seuraksi/henkiseksi tueksi/kuvaajaksi lähtivät Krista ja Marja. Matka oli (taas kerran) mielenkiintoinen ja kohta kyytiini ei varmaan suostu kukaan. Me eksyimmekin, kuinkas muuten.

Paikalla piti olla tuntia ennen oman vuoron arvioitua alkamista eli meidän tapauksessa 17.00 kun 18.00 oli arvioitu vuoro alkavaksi. Olimme paikalla ajoissa, joten hyvin ehti hörppiä limun ja syödä pasteijan. Katselimme kahden Iloa edeltävän koiran suorituksen ja ihmettelimme koirien rauhallisuutta. Ensimmäisenä oli ihastuttava pitkäkarvainen collie, jota teki mieli päästä paijaamaan ja suorituksen jälkeen rapsuttelimme lassien vuorotellen.

Ilo odotti omaa vuoroaan autossa. Ennen omaa vuoroa käytiin metsässä köpöttelemässä ja aika pian olikin aika siirtyä kentälle. Vähän jännitti, mutta ei hirveästi. Ilo oli intoa täynnä, edeltävien suoritusten kaikuvista laukauksista huolimatta. Kerroin, että nyt ei tapahdu mitään hauskaa. Ilo ei vaikuttanut ymmärtävän, jännä...

Minulle mainittiin pitkästä monitoimihihnasta, jonka jouduin säätään lyhimmilleen. Vinkkinä kaikille - älkää hitossa ottako luonnetestiin monitoimihihnaa, olette niin solmussa. Muuta hihnaa ei itsellä ollut ja solkipantakin piti ostaa ihan vain testiä varten. Ensimmäisenä keskustelimme tovin. Harrastuksia kertoessa tuomari totesi, että sinun pitää hankkia toinen koira jakamaan harrastuksia. Mainitsin tulevasta pennusta ja tuomari kuulemma arvasi. Iloa leikitettiin kepillä ja Ilohan leikki, oikein murisi hurjana samalla. Ajattelin etukäteen, että ei innostu varmaan kovasta kepistä taistelemaan, mutta väärin. Leikki tarpeeksi, joten pehmeämpiä leluja ei tarvinnut.

Pimeässä huoneessa Ilo etsi minua koko ajan. Reagoi vähän sohvalla istuneeseen tuomariin ja lapioon, jonka päälle astui. Tuomareilla oli vain himmeät taskulamput, mutta ihmissilmätkin näkivät ihan ok. Ilo ei käyttänyt etsimiseeni silmiä vaan nenäänsä, oikeasti haisteli ja ei luovuttanut ennen kuin löysi minut. Ilo kävi kerran aika lähellä, mutta silti ei tajunnut minua. Muut osa-alueet ja Ilon reaktiot näkyvät videolta, joten en kirjoita niistä sen enempää. Oli mielenkiintoista miettiä etukäteen, miten Ilo tulisi reagoimaan ja nähdä, miten Ilo todellisuudessa tuli reagoimaan. Eniten ehkä yllätyin seinäkohdasta. Ajattelin jotenkin, että Ilo haukkuisi yksittäisiä haukkuja, mutta se haukkui putkeen aika paljon. Suhteellisen lähelle kyllä päästi ihmisen ennen kuin alkoi haukkua. 

Minä yritin kriminolisoida Ilon suoritusta. Ensimmäisenä surkea remmivalinta, joka sotkeutui Ilon tassuihin pari kertaa. Kelkalla aloin kehua liian innokkaasti ja äänekkäästi. Haalarin ohi kävellessä (toistamiseen) sotkeuduin naruun ja haalari liikahti maassa. Montahan kertaa minulle sanottiin, että älä pelästyttele koiraa enempää. Tynnyrillä oikein sanottiin, että älä nyt ainakaan kolistele sitä. Hauskat, hyvät ja kokeneet testaajat, suosittelen.


1. TOIMINTAKYKY
+1a Kohtuullinen
2. TERÄVYYS
+3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
3. PUOLUSTUSHALU
+3 Kohtuullinen, hillitty
4. TAISTELUHALU
+2b Kohtuullisen pieni
5. HERMORAKENNE
+1a Hieman rauhaton
6. TEMPERAMENTTI 
+3 Vilkas
7. KOVUUS
+1 Hieman pehmeä
8. LUOKSEPÄÄSTÄVYYS
+3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
LAUKAUSPELOTTOMUUS 
++ Laukauskokematon
Tulos +174 - hyväksytty

Olen todella tyytyväinen pisteisiin, Ilomaiset. Mielestäni oli hienoa, kuinka  kuormituksesta huolimatta Ilo jaksoi olla iloinen. Heiluttaa häntää, ilopomppia ja intoilla ihmisille, jotka mm. kävelivät keppiä heiluttaen ja karjuen kohti. Ilo palautui mielestäni supernopeasti kaikessa. Oman vuoron jälkeen loppuarvostelua odottaessa Ilo kävi makaamaan ja jopa selälleen rötköttämään. Samalle kentälle, jossa tapahtui juuri sitä ennen kaikki tämä.

Testin jälkeen suorituksen  nähnyt toinen osallistuja huikkasi "sairaan magee koira sulla!". Pakko olla samaa mieltä. ♥ Ilo sai turkistaan kehuja, kuulemma kiiltävä ja hyväkuntoinen. Naurattaa kun videolla toinen testaajista silittelee Iloa oikein antaumuksella. Ilo sai palkaksi aivan poikkeustilanteessa pikkuriikkisen purkin tonnikalaa. Loppuarvostelussa Ilo sai hyvää palautetta ja toinen tuomareista totesi "hyvä, käyttökelpoinen koira!". Ilo ♥

Kommentit

 1. Ihana Ilo, heti kun uhkaaminen lopetetaan niin suoraan naamalle pusuttelemaan. :D

  VastaaPoista
 2. Joo, testaajatkin vaan alkoi nauraan ja totesi, että tämä koira lukee todella hyvin kehonkieltä. :-D Höhlä eläin. :-) Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hieno Ilo! Ei vaan Priyalta onnistuis ;)

  VastaaPoista
 4. Heips, eihän tässä kerkee kuin onnitteleen teitä hienoista suorituksista! tv.grandgrandmother

  VastaaPoista
 5. Kiitos synttärilahjasta. <3 Tähän nyt ei voi treenata, mutta Ilolla on palikat päässä kohdillaan ja onhan se superhienoa. <3

  VastaaPoista
 6. Niinpä, eräs tuttavani tuumasi, joka näki Ilosta kuvia, että "ompa viisaan näköinen koira", Ja onhan se. tv.grandgrandmother

  VastaaPoista
 7. Hienoa!! Tekisi mieli viedä Lahjakin luonnetestiin mutta enpä tiedä... :D

  VastaaPoista
 8. :-) Vie ihmeessä, jos siltä tuntuu?

  VastaaPoista
 9. Kiitos! :-) Pakko olla samaa mieltä. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit