Ilon pentukuume

Ilo Iloinen kävi tänään eläinlääkärissä. Puudeleita on käytetty eläinlääkärissä rokotuksen, korvatulehduksen, hammaskivenpoiston, anaalirauhasten tyhjennyksen ja lopetuksen takia. Aina samassa kunnallisessa eläinlääkärissä ja nyt kun oli ensimmäistä kertaa tarve viedä Iloa eläinlääkäriin, soitin tietysti heti ensimmäisenä siihen ainoaan tuttuun eläinlääkäriin. Eläinlääkäri tosiaan on kunnallinen ja tällä hetkellä heillä oli jo oman kunnan kiireellisten kanssa aikatauluongelmia, joten meitä ei otettu vastaan. Ymmärrettävää, mutta siitä alkoi pähkäily - mihin hittoon vien koirani eläinlääkäriin. Ilolla ei hätää, joten ehdin pähkäillä ja päädyin Tuhatjalkaan.

Ilo on käynyt aiemmin eläinlääkärillä terveystutkittavana ja rokotettavana, mutta nämä asioinnit on tehty kasvattajan työpaikalla eli aika tutuissa kuvioissa. Uuteen paikkaan käveltiin häntä tötteröllä, reippaasti ja intoa puhkuen. Eläinlääkäri Stina moikattiin heti odotusaulassa, samoin myös odotusaulaan astunut asiakas. Ilo moikkasi naisen kuin olisivat olleet vanhoja kavereita. Piti oikein rauhoitella iloista Iloa. Naista hymyilytti ja laittoi rapsutteluksi, näytti tykkäävän Ilosta. Ilo asteli tutkimushuoneeseenkin reippaasti, ilman pientäkään epäröintiä.

Miksi Ilo sitten ylipäätään kävi eläinlääkärissä? Ilo on jo jonkin aikaa ollut normaalia väsyneempi, läähätellyt paljon ja juonut aavistuksen normaalia enemmän. Ajattelin johtuvan lämmöstä ja varsin aktiivisesta lomasta. Ilo on ollut vähän tosikko vilkkaampia koiria kohtaan. Ilo on huomattavasti normaalia enemmän rapsuttanut, kirputtanut ja nuollut itseään. Ajattelin, että Ilo on jumissa, vähän kipeä ja tekee tuollaista ns. sijaistoimintaa. Ilo on pari kertaa kyljellä maatessaan samaan aikaan nostanut ja venyttänyt päällimmäistä takajalkaa. Lenkillä varomalla varoi innokasta puoliveljeään ja toisen koiran hipaistessa oikein vinkaisi. Ei ole yhtään Ilolle tyypillistä.

Olin aivan varma, että Ilolla on jumeja ja kaikki johtuu niistä, mutta eilinen hieronta paljasti, että jumeja ei juuri ole. Jumien lisäksi on veikattu anaalirauhasia, valeraskautta, kohtutulehdusta ja hiivaa. Ilo on pari kertaa nuollut tassuaan ja eilen huomasimme tassun hieman punoittavan/"töhnivän". Hiivaepäilyksen takia lähdimme lääkäriin.

Kerroin lääkärille oireet ja vastasin lukuisiin jatkokysymyksiin. Ilolta tarkistettiin ikenet, tassut, nisät ja myös takalisto. Paineltiin vatsa ja selkä.  Kuunneltiin sydän, mitattiin kuume ja otettiin verikoe tulehdusarvojen selvittämiseksi. Ilo antoi tutkia oikein hienosti ja rauhallisesti. Ei laittanut yhtään vastaan missään. Nisien tarkistusta varten kiepsautin Ilon selälleen ja siihen se sitten meinasi jäädä kerjäämään vatsarapsuja. Verikokeenkin sai ottaa tassusta, mutta "laastarin" olisi halunnut poistaa omatoimisesti odotushuoneessa. Heh.

Lääkäri totesi, että ei näytä hiivalta. Rusehtava "töhnä" yhdessä kohtaa oli joku pieni haava ja siitä johtui tassun nuoleminen, jonka seurauksena tassu punoitti. Lämpö oli normaali. Ei aristellut vatsaa, eikä selkää. Missään ei näkynyt mitään ihmeellistä. Tissit oli turvonnut ja vähän tuli eritettä. Myös toosa oli vähän turvonnut ja hiukan punoitti, mutta ei tullut mitään eritettä. Tulehdusarvot normaalit. Ilo sai diagnoosiksi valeraskaus. Valeraskauden toteaminen olisi ilman vakuutusta maksanut 160 euroa, vakuutuksen ansiosta 85 euroa. Aikamoinen hinta tuo 85 euroakin asiasta, jonka olisi voinut itse ilmaiseksi todeta, mutta nyt on ainakin varmuus ja se on pääasia. 

Tarkemmin kuin ajattelee niin tosiaan oireethan viittaa aika selvästi valeraskauteen. Juoksut loppui joskus toukokuun lopussa. En osannut tosissani ajatella kun Ilo ei ole kantanut leluja tai pedannut normaalia enempää. Okei, vasta eilen illalla alkoi pedata lattiaa sängyn alla ja tänään lääkärin jälkeen autossa häkkiään. Nyt vähän rajoitetummin ruokaa, liikuntaa, tekemistä ja lelut vähäksi aikaa pois. Jospa loppuisi pennuista haaveilu. Vielä.

Kommentit

  1. No onneksi ei mitään vakavaa, kyllähän sitä koiransa tuntee ja saathan sielunrauhan itsellesikin.
    Mutta herran pieksut, on noi el.palkkiot hirmusia varsinkin jos olis tarve usein käydä.
    tv.grandgrandmother

    VastaaPoista
  2. Niin on, hirvittäviä summia. Siellä kunnallisessa on melkoisesti halvempia, ainakin ihan perusjutut. Pääasia, että kaikki on ok. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit