Liebster Awards - Discover New Blogs!

"Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle." Meidät on haastettu neljässä eri blogissa. Kiitos! Olen tehnyt tämän kerran, jos toisenkin. Olen huono keksimään kysymyksiä, joten tällä kertaa jätän kysymykset keksimättä. Vastaan meille osoitettuihin kysymyksiin, koska kysymykset on mielenkiintoisia.SÄÄNNÖT:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

Ensimmäinen haastaja Maaliin kastetut hännänpäät.

1. Mikä väri sopii parhaiten koirallesi?
- Mielestäni Ilolle sopii kivasti kaikki kirkkaat värit. Esimerkiksi keltainen, turkoosi ja pinkki. Ruskea nahka.

2. Onko koiraasi koskaan pistänyt/purrut käärme?
- Luojan kiitos ei. *koputtaa puuta*

3. Millaiset blogit pääsevät lukulistallesi?
- Aktiiviset blogit. Tekstin pitää olla sujuvaa ja helposti luettavaa. Erottuva kirjoitustyyli on plussaa. Laadukkaat kuvat, joita on paljon. Selkeä ja miellyttävä ulkoasu. Aiheen pitää kiinnostaa ja lukulistalta löytyykin eniten koirablogeja. Koirablogien lisäksi löytyy mm. heppablogia, matkablogia, liikuntablogia, muotiblogia, ruokablogia.

4. Miten koirasi käyttäytyy hihnassa?
- No tuota... vaihtelevasti, sanotaanko näin. Ilo ei rähise remmissä, pompi tai muutenkaan ole ongelmallinen kun ohitetaan toisia koiria, ihmisiä, kulkupelejä, mitä tahansa. Ilo kuitenkin ihan yleisesti kiskoo remmissä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Alkuinnoissaan enemmän. Olisi pitänyt (ja pitäisi) remmilenkkeillä enemmän.

5. Suositko joitain tiettyjä merkkejä esim. Hurtta collection, Ratia, Jokke jne.?
- Eniten tykkään itsetehdyistä, laadukkaista ja erottuvista tuotteista. Kaikista eniten mieleeni on Ilon kasvattajan tekemät turkoosit paracordvermeet. Ei ole vain yhtä merkkiä, jonka nimeen vannon ja meiltä löytyy eri merkkejä.

6.  Kuinka kauan olet pitänyt blogiasi pystyssä?
-  Minulla on ollut aika monta blogia, mutta tämä blogin perustin ennen Ilon syntymää heinäkuussa 2013. Halusin paikan, jonne voin höpötellä pentukuumeissani. Pentukuumeilusta pentuarkeen ja tähän päivään.

7. Mitä mieltä olet blogien yhteistyöpostauksista?
 - Minä henkilökohtaisesti tykkään. Meidän blogi on yhteistyössä Hau-Hau Championin ja TopCaniksen kanssa. Erilaisessa yhteistyössä FitDogin ja kertaluontoisessa OnniDogin kanssa. Olen lähestynyt näitä yrityksiä, joiden tuotteista minulla on ennestään kokemusta ja/tai joiden tuotteet kiinnostavat. Yhteistyöt herättävät eriäviä mielipiteitä ja haluan kertoa, miksi meidän blogilla on yhteistyökumppaneita - ei suinkaan minkään buumin (en harrasta) tai lukijoiden kalastuksen takia. Jo monta vuotta olen haaveillut työskenteleväni eläintarvikeliikkeessä ja tätä kautta koen olevani edes askeleen verran lähempänä unelmaani. Kerään kokemusta erilaisista koirille suunnatuista tuotteista. Rakastan koiria ja koirien tavaroita. Lisäksi rakastan tutkia ja testailla uusia juttuja.

En suostu "mainostamaan" sellaisia tuotteita, joita en itse käytä/käyttäisi ja vain yhteistyön takia en suostu käyttämään yhtään mitään. Faktatiedot kopioin tuotteiden sivuilta, mutta kirjoitan aina oman käyttökokemuksen perusteella mielipiteeni tuotteista. Omat kokemukset kerron rehellisesti ja avoimesti - myös negatiiviset, mikäli sellaisia tulee. Lukijamäärä on kasvanut yhteistyökumppaneiden myötä jonkin verran, mutta ajoittain lukijoita putoaa myös matkasta. Usein juuri sen jälkeen kun olen julkaissut jonkun yhteistyöpostauksen. Lukijoiden vähenemisen uhalla kirjoitan blogiini juuri sitä, mitä haluan. Bloggaan lähinnä itseäni varten, lukijat on ihana lisä.

8. Mikä on lempi puuhasi koirasi kanssa kesällä?
- Metsässä lenkkeily hyvässä seurassa ja uiminen. Treenaaminen on kivaa kun kaikkea voi tehdä ulkona.

9. Mikä on mielestäsi koiramaailman kiinnostavin harrastus?
- Niitä riittää! Mielestäni on kaikista kiinnostavinta kun koirat saavat tehdä sitä, mihin ne on luotu. Paimenkoira paimentaa, metsästyskoira metsästää... Vaistot hommiin löytyy luonnostaan ja se on ihan huikeaa. Mielestäni on kuitenkin kiinnostavaa  seurata mitä tahansa koiraa, missä tahansa lajissa kun koira selvästi nauttii ja osaa.

10. Onko koirallasi paljon leluja?
- Aika paljon. Meillä on erikseen treenilelut ja kotilelut. Kotilelut on erittäin heikossa kunnossa kun Ilo on aikuisiällä tajunnut lelujen suolestamisen, kauhean kiva. Pentuna leluja ei rikottu. Kotilelut  saatavilla aina, mutta treenilelut käytössä vain treenatessa. Treenileluja mm. narulelut, karvalelut, patukat, vinkuvat tennispallot.


11. Haluatko saavuttaa jotain koirasi kanssa? Mitä?
- Haluan. Ensimmäisenä haluan tehdä Ilon kanssa niitä asioita, joista olen niin kauan haaveillut. Reissata, retkeillä, tutkia, kokeilla, kerätä kokemuksia, tutustua lajeihin, treenata, kisata. Tehdä yhteistyötä, luoda suhteen. Haluan Ilolle kasaan tokokoularit ja haluan Ilosta tokovalion. Agilityssä haluan kehittyä ja kisaamaan.

Toinen haastaja Almost Impossible.

1. Millainen on sinusta hyvä kasvattaja?
- Kasvattaja, joka on kiinnostunut koirien hyvinvoinnista. Kasvattaja, joka käyttää vain terveitä, hyväpäisiä ja toimivia koiria. Kasvattaja, jota oikeasti kiinnostaa millaiseen kotiin kasvatit pääsevät - harkitsee tarkkaan jokaiselle pennulle oman ihmisen. Kasvattaja, joka käyttää aikaa ja näkee vaivaa toimivien yhdistelmien suhteen. Ei valitse halvinta ja helpointa vaihtoehtoa, vaan on valmis tekemään töitä toteuttaakseen hienon yhdistelmän. Kasvattaja, joka harrastaa omien koiriensa kanssa. Kasvattaja, jonka kanssa tulee toimeen ja jolle uskaltaa puhua avoimesti mistä tahansa. Kasvattaja, joka kasvattaa harkiten. Sitten ne vähän mitättömämmät, mutta silti tärkeät... Kasvattaja, joka vastaa kattavasti sähköposteihin, päivittää aktiivisesti kotisivuja ja kuvaa.

2. Mitä mieltä olet siitä, että vain rotukoirat saavat osallistua FCI:n arvokilpailuihin esim. tokossa ja agilityssä?
- En ole ihan kauheasti asiaa miettinyt, mutta en itse keksi syytä, miksi sekarotuiset ei voisi osallistua.

3. Onko sinulla "omaa" rotua tai koiratyyppiä?
- Australianpaimenkoira tuntuu omalta rodulta, enkä enää ole muita rotuja miettinyt. Aussiessa on paketti kohdillaan. Luonnekuvaus, terveystilanne, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, sopiva koko, rakenne, miellyttävä ulkonäkö ja helppo turkki. Älykkyys, vauhti, energia, into ja palava halu tehdä töitä.  Monipuolisuus.


4. Miksi bloggaat? Miten innostuit bloggaamisesta?
- Olen aina tykännyt lukea, kirjoittaa ja valokuvata. Blogimaailmassa yhdistyy kaikki, joten mikä sen parempaa. Tämä on koukuttavaa, todella koukuttavaa. On hienoa, kuinka kaikki yhteisen matkan varrelta on samassa paikassa ylhäällä. Usein luen vanhoja postauksia ja olen ollut niin kiitollinen, että olen laittanut kaikkea muistiin.

5. Pidätko kuvankäsittelystä vai tykkäätkö pitää kuvat lähellä "luomua"?
- Minä en kauheasti käsittele kuviani. Koitan säätää kameran kanssa mahdollisimman miellyttävät asetukset ja saada jo valmiiksi miellyttäviä kuvia. Valoa ja kontrastia säädän, mutta siinä se. En  edes osaa käsitellä kuvia.

6. Mitä mieltä olet rescuekoirien tuomisesta ulkomailta?
- Ihanaa, että koirat saavat mahdollisuuden. Ihanaa, että ihmiset tarttuvat tilaisuuteen, haluavat auttaa ja antavat ressukoille kodin. Mietin joskus rescuen ottamista, mutta rehellisesti sanottuna minusta ei taitaisi (ainakaan enää) olla siihen. Yhtään tiedä mitä rotuja, miten rotujen luonteenpiirteet jakautuvat ja millainen historia on.

7. Mikä on suosikkikoiraharrastuksesi? Miksi?
- Toko. On hienoa, kuinka tottelevaisia koirat voivat olla. Kuinka innoissaan ne voivat tehdä ohjaajansa kanssa töitä. Kuinka täysillä ne panostavat. Kuinka nopeasti ne reagoivat käskytykseen. Kuinka keskittyneesti ne työskentelevät ja antavat itsestään kaiken. Hieno yhteistyö on lumoavaa katsottavaa. Toko on samaan aikaan hauskaa ja haastavaa. Tokoa voi tehdä lähes missä vaan. Agility on toinen, samoja syitä ja lisäksi vauhdikkuus.


8. Mikä on koiraharrastuksessa parasta?
- Koiran kanssa yhdessä tekeminen. Matka. Yhteistyön solmiminen. Palkitsee niin hitosti kun on ensiksi tehnyt hiki hatussa töitä ja jonain päivänä homma toimii. On aika huikeaa saada elävä olento toimimaan kuin ajatus, tekemään juuri niin kuin haluat. Koirat on niin älyttömän hienoja ja uskomattomia. Treeniryhmät ja kaverit.

Koiran iloinen ilme kun pääsee töihin. Koiran työinto. Koiran ilme kun oppii uutta ja tajuaa tehneensä oikein.

9. Entä huonointa tai inhottavinta koiraharrastuksessa?
- Kateelliset ja kaikesta arvostelevat ihmiset. Oma surkeus, pitäisi uskaltaa rohkeammin rikkoa rajoja.

10. Kuinka paljon liikut koirasi/koiriesi kanssa päivässä?
- Vaihtelevasti tunnista ylöspäin. Välillä ei ehdi käydä kun yhden pidemmän lenkin pikapissatusten lisäksi, välillä treenataan lenkkeilyn lisäksi ja välillä ulkoillaan monta tuntia. Tosi vaihtelevaa! En osaa tarkasti sanoa.

11. Jos saisit muuttaa koirassasi yhden piirteen, mitä muuttaisit?
- Saalisvietti on tosi jees harrastuksissa, mutta pupuista ei tarvisi olla niin kiinnostunut. Ainoa piirre.

Kolmas haastaja Harnessed Power.
1. Onko sinulla ollut jostakin rodusta "vahvoja" ennakkoluuloja, jotka ovat sitten muuttuneet täysin? (mikä sai sinut muuttamaan mielesi?)
- Hmm, ei tule mieleen.

2. Onko sinusta tärkeää, että koira pääsee toteuttamaan sen rodunmukaista alkuperäistä käyttötarkoitusta?
- Minusta on tärkeintä, että koira pääsee toteuttamaan itseään ja tekemään jotain. Liikkumaan ja harrastamaan. Harrastuksia on paljon ja en koe, että olisi huutava vääryys, jos paimenkoira ei pääse säännöllisesti paimentamaan kun harrastaa monenlaista muuta. Hienoahan se aina on kun koira pääsee tekemään sitä, mihin se on luotu. Omaa koiraa ajatellessa - ei se onnettomalta vaikuta, vaikka lampaille pääsee vain harvakseltaan.


3. Hankkisitko koiran ulkomailta?
- En itse. Minulla on surkea kielipää (valitettavasti), joten en pystyisi kommunikoimaan. Haluan muutenkin koirani sopivan matkan päästä, jotta pystyn osallistumaan kasvattitapaamisiin ja näen koirani pentuesisaruksia.

4. Onko sinulla koirastasi pentukuvia? Jos on, mikä on suosikkisi?
- Kysy vain, kuinka paljon. Ilon ensimmäiset "tokokuvat" on suosikkejani. Niin tomerana!5. Minkälaisia blogeja tykkäät lukea?
- Vastasin tähän jo aiemmin.

6. Oletko tehnyt koskaan treenisuunnitelmaa vai treenaatko fiiliksellä? (Mihin lajiin ja minkä takia?)
- Tokossa menen aika usein fiiliksen mukaan, mutta muissa suunnittelen etukäteen. Pitäisi useammin suunnitella tietyt jutut, mihin treeneissä panostaa. Agilityradat ja rallyradat etsin valmiiksi. Jäljen ja vetopätkät pyrin miettimään pitkälti etukäteen. Selkeyttää kauheasti tekemistä kun tietää, mitä on menossa tekemään.

7. Kuinka lenkkeilytät koiriasi? (kävellen, juosten, pyörällä, autolla, tms.?)
- Kävellen. Aloittelemme vetoharrastusta, joten pyörällä myös. Juosten pikkupätkiä kun oma kunto ei riitä.

8. Voisitko alkaa jonkun lajin tuomariksi? (Jos voisit, minkä lajin?)
- En todellakaan. Ei osaaminen ja rohkeus riittäisi.

9. Koirien kanssa on aina hauskaa, mutta mikä hetki on ollut mieleenpainuvin? Positiivisessa mielessä ;-)
- Ilon kanssa on useita hetkiä. Kaikista arvokkaimpia on hetket ihan kotosalla kun Punanuttu kömpii kainaloon (tai päälle) köllimään. Hymyt. Hassut irvistelyt kesken haukotusten. Yhteiset reissut, leirit. Onnistumiset epäonnistumisten jälkeen. Toinen tokokoe kun meillä oli hiton hauskaa ja se välittyi myös muille. Tavoite TK1!


10. Voisitko alkaa kasvattajaksi? Jos olet jo, mikä sai sinut ryhtymään kasvattajaksi?
- Apua, en todellakaan voisi. Ei riittäisi tietotaito, eikä ole kyllä muutenkaan intoa kasvattaa. Jätän muille!

11. Oletko käynyt koirasi kanssa lomareissulla? Jos olet, mikä on ollut paras lomapaikka koirasi kanssa?
- En varsinaisesti. Leirillä ollaan käyty kolme kertaa Kuralan kartanotilalla Yläneellä ja paimennusleirillä Kausalassa. Kurala on ihan huikea mesta ja voin suositella koko sydämestäni ihan kaikille koiraharrastajille. 

Neljäs haastaja Leijonakuningas.

1. Mikä on sinun ja koirasi/koiriesi paras yhteinen muisto?
- Vastasin aiemmin tuohon liittyen. Arjen pienet jutut, tavoitteiden saavutus ja TK1.


 2. Onko koirallesi joskus sattunut jokin vakavampi onnettomuus, jos on minkälainen?
- Ei onneksi. Kaksi kertaa aksatessa olisi ollut mahdollisuus käydä todella huonosti. Ilo on törmännyt teräksiseen siivekkeeseen ja jättänyt tassunsa siivekkeen väliin. Molemmilla kerroilla Ilon liike on jatkunut eteen. Molemmissa olisi voinut käydä huonosti ja koira on vinkaissut, mutta onneksi on selvitty säikähdyksellä.

3. Kerro lyhyesti siitä kun sait koirasi/jonkun koiristasi ja millaista se oli
- Se oli mahtavaa. Olin haaveillut pennusta aina, mutta meillä oli ollut vain kodinvaihtajia. Olin haaveillut aussiesta muutaman vuoden. Kiinnostuin Ilon pentueesta heti kun sain siitä tietää, ihastuin Ilon emään "ensisilmäyksellä". Kaikki oli todella epävarmaa kuitenkin vielä pentujen synnyttyäkin. Hiljalleen asiat loksahtelivat paikoilleen ja varmistui, että joku pennuista muuttaisi meille. Viikkoa ennen luovutusta varmistui, että saisin oman lempipentuni. Olin haljeta riemusta. Ilon kotiutuessa olin todella iloinen ja rakastunut, mutta samaan aikaan pelotti, että pilaan koiran. Ilo osoittautui aivan huikeaksi pennuksi, enkä voisi olla tyytyväisempi.

4. Oletko kilpaillut koirasi kanssa? Mitkä olivat ekat kisanne?
- Mätsäreissä neljä kertaa, joista ensimmäinen tämä. Tokossa kolme kertaa, joista ensimmäinen tämä. Molempia ensimmäisiä jännitin ihan hirveästi etukäteen, mutta sitten itse tilanteessa pystyin olemaan jo vähän rennompi. Tokokokeesta saatiin ensimmäinen ykköstulos, pistein 178,5. Olin suhteellisen tyytyväinen  menoon.

5. Onko koirasi joskus karannut niin että olet huolestunut hirvittävästi :D
- Ei onneksi. Muutaman kerran on lähtenyt rusakon perään, mutta kääntynyt pian takaisin. Miehekkeeltä oli kerran hävinnyt hetkeksi näkyvistä (koska rusakko) ja huolestuin hirvittävästi jälkikäteen kun sain kuulla. Koira palasi kuitenkin pian kovaa vauhtia miehekkeen luokse. Nämä tilanteet pyritään vallan estämään ennakoimalla.

6. Miksi aloitit Bloggaamisen ja mitä mieltä olet omasta blogistasi? .. paha paha :D
- Vastasin ensimmäiseen aiemmin. Minä tykkään omasta blogista. Koitan koko ajan kehittää sitä paremmaksi, säätelen juttuja, muokkaan, uudistan. Käytän todella paljon aikaa tekstien kirjoittamiseen ja kaikki on aika tarkkaa, ärsyttävän tarkkaa. Minä viihdyn blogissani. Jos en viihtyisi, bloggailu olisi huomattavasti vähäisempää.

7. Montako temppua/käskyä koirasi osaa, entä mitä haluaisit sen osaavan?
- Omg! Useita kymmeniä. En todellakaan tiedä tarkkaa määrää. Arkikäskyt, temput, tokokäskyt, aksakäskyt. Haluaisin opettaa Ilolle paljon temppuja, mutta ei riitä mielikuvitus, miten lähteä opettamaan. Meidän temppuja.

8. Suloisin/söpöin kuva koirastasi/koiristasi :
Niitähän riittää, mutta tässä yksi.

9. Entä kauhein kuva? epäonnistunein? :
Niitäkin on kertynyt jokunen, mutta tässä yksi.

10. Onko koirasi tehnyt joskus joitain niin hauskaa että olet nauranut kauan, mitä?
- Ilo on hauska tyyppi. Sillä on ilmeitä, eleitä ja tapoja, jotka saavat nauramaan. Päivittäin.

11. Mitä harrastat koiriesi kanssa?
- Lenkkeilyn lisäksi tokoa, agilityä, jäljestystä, vetoa, rally-tokoa, temppuilua ja silloin tällöin paimennusta.

Kommentit

Suositut tekstit