Pieni askel kohti parempaa noutoa

Ilo teki sen! Nimittäin liikkui kapula suussa! Noudon kanssa on ollut ongelmia. Alkuinfo: Ilolla on aika voimakas saalisvietti ja se on näkynyt noudossa, Ilo on lähtenyt kapulalle turhankin innoissaan ja tehnyt jotain saalispompun tapaista. Ilo on tarrannut kapulaan ihan ok, mutta pudottanut sen omalla luvallaan, jos en ole vapauttanut ajoissa. Sivulla istuessa kapulan pitäminen on mennyt ihan ok, Ilolle on ollut ihan ok kun kosken kapulaa ja Ilo on yleensä irrottanut vasta käskystä. Normaalisti kapulaa noutaessa Ilo on lähtenyt tulemaan luokseni kapula suussa, mutta muuten ei ole suostunut liikahtamaan askeltakaan. Ei seisten, eikä istuenkaan.

Rehellisesti sanottuna minua on turhauttanut ja ärsyttänyt todella. Olen turhautunut helposti ja vaikka Ilo ei mitenkään paineistu minusta, sen fiilis on selvästi laskenut minun fiilikseni mukana ja oikeasti koko liike on ollut sellaista pakkopullaa meille molemmille. Nyt ajattelin ottaa uuden asenteen ja tartuttaa sen Iloon. Tehdä koko touhusta hauskaa, säilyttää innon - antaa sen kuulua ja näkyä. Pistänyt ranttaliksi. Eilen kokeiltiin ensimmäistä kertaa uudella asenteella ja meni paremmin kuin aikaisemmin, mutta Ilo ei suostunut liikkumaan kapula suussa sivulta sivulle. Ilo tiputti kapulan, kuten aina. Tänään taas vaihteeksi sataa ja ajattelin opettaa Ilolle jonkun uuden tempun kotona. Muutinkin suunnitelman ja treenattiin kapulan pitoa. Kannatti! Parempaa settiä kuin koskaan.


Otin taas ihan höpsöttelyasenteen ja laitoin ranttaliksi. Palkkailin Iloa iloisesti kehuen ja nameja heitellen. Sain iloista ja innokasta tekemistä. Meillä oli hauskaa, Ilo oli innokas, Ilo tarjosi, Ilo kuljetti kapulaa ylpeänä, Ilo ylipäätään liikkui kapula suussa ja ARVATKAA MITÄ!!! Jätin perusasennosta Ilon istumaan, otin askeleen eteenpäin, käskin Ilon sivulle ja ARVATKAA MITÄ!!!!! Ilo liikkui kapula suussa sivulle muutamankin kerran. Jee!!!

Pidettiin ihan jäätävät bileet. Naapurit varmaan ajatteli, että akka on lopullisesti pimahtanut. Ensiksi kolinaa, jonka jälkeen superiloista hihkumista ja väliin vähän koiran innokasta mörähtelyä. Myös leikkiessä laitettiin ihan ranttaliksi ja lelun puuttuessa käteni ovat kyllä juuri sen näköisetkin. Kuvasin videota koko kapulatreenistä, mutta en halua niitä muokkaamattomina julkaista - kuvasin vain lyhyen pätkän ja laitoin sen teidän nähtäville.

Kommentit

Suositut tekstit