Tokoteho 4

Kouluttaja Sanna Rantanen Teema Ruutu

Muutaman viikon treenitauon jälkeen innolla tokotehoihin. Eteläpuisto varattu ja treenit pidettiin Nalkalan nurmikentällä - keskellä liikenteen hälinää. Kentällä oli samaan aikaan ihmeelliset treenit. Miehet pelasi jalkapalloa isojen läpinäkyvien pallojen sisällä. Häiriötä riitti, mutta Ilo ei näistä häiriötä ottanut. Märkä nurmi sen sijaan oli vähän ällöttävä. Päivän teema sopi mainiosti. Ruutua ollaan harjoiteltu aika vähän. Appari on (tai minä olen) vienyt lelun ruutuun, jonka jälkeen olen lähettänyt Ilon ruutuun. Ilo lähtee todella vauhdikkaasti ja ruutuun juokseminen on supersiistiä, mutta Ilolla ei ole vielä mitään hajua oikeasta paikasta. Ei olla sellaista harjoiteltu.

Minulla on tänään synttärit ja lähdimme eilen juhlistamaan niitä, joten toivoin treenivuoroa ensimmäiseksi. Meitä oli tosi vähän paikalla, joten teimme alun paikkikset toisen ryhmän kanssa. Ilo sai olla aivan uuden tollerituttavuuden ja oman ryhmän bortsu-uroksen välissä. 2min paikkamakuu. Ilo kävi makaamaan hitaasti. Uudestaan, ripeämmin. Käskystä nousi vähän epävarmasti ja siitä johtuen hitaasti. Itse paikkamakuussa ei vikaa ollut, rauhallisesti ja varmasti makasi. Heti perään samanmoinen paikkaistuminen, joka meni tosi kivasti.  


 Voisi kuvitella, että en ihan hirveästi ole kuvannut kun sormi kuvissa. Opettelen elämää uuden puhelimen kanssa ja otin kuvat salaa.

Ruutua tehtiin 5 kertaa. Ensimmäisellä kerralla samanlailla kuin ennenkin eli ei hirveän pitkältä matkalta, Sanna näytti lelua ruudussa ja lähetin yli-innokkaan Ilon ruutuun. Vauhdikkaasti meni. Toisella kerralla teimme paljon pidemmällä matkalla, mutta muuten samanlailla. Vauhdikasta. Kolmannella kerralla lelua ei näytetty, mutta se odotti ruudussa ja muuten samanlailla. Vauhdikasta. Neljännellä kerralla lelua ei ollut ruudussa, mutta Sanna heitti sen ruutuun Ilolle. Vauhdikasta. Viidennellä kerralla jätettiin lelu ruutuun yhdessä Ilon kanssa ja lähetin pitkältä matkaa eri suunnasta. Vauhdikasta. Ilo juoksi ruutuun vauhdikkaasti ja innokkaasti jokaisella tapaa. 

Sain vinkiksi harjoitella innokasta ja vauhdikasta ruutuun juoksemista tällä tapaa. Sanna totesi, että Ilon kanssa ehdottomasti pitkän matkan päästä. Hyvä opetella heti oikea matka. Sain vinkiksi harjoitella erikseen paikkaa ruudussa, vaikkapa targetilla. Lyhyemmällä matkalla ja eri suunnista lähetystä. Harjoituksia voi tehdä sekaisin.

Aikaa jäi, joten halusin vinkkejä täpäkkään liikkeestä istumiseen. En ole osannut opettaa Ilolle ihan hirveän täpäkkiä jääviä ja se harmittaa valtavasti. Pitäisi alkaa rikkoa kaavaa ja hakea täpäkkyyttä. Haluaisin opettaa liikkeestä istumisen alusta asti täpäkäksi. Muutama kerta harjoiteltu peruuttamalla ihan normi istu-käskyllä ja käsiavulla. Aika tahmeaa. Sain vinkiksi palkkailla Iloa myös heti silloin kun lähtee istumaan. Naksulla ja lentävällä namilla. Aluksi kuulemma voisi unohtaa liikkeen ja harjoitella täpäkkää istumista vain paikoillaan. 

Omatoimisesti ennen treenejä harjoiteltiin liikkeestä seisomista, taisi liikauttaa etutassuja käskyn jälkeen. Noutoa, liikkui hienosti kapula suussa, mutta sivulta sivulle ei tänään suostunut liikkumaan. Piti kapulaa hyvin, vaikka häiriköin voimakkaasti. Merkin kiertämistä meidän uudella tötteröllä. Lähti hyvin kiertämään, mutta tuli sivulle vähän hitaasti ja istui vähän vinoon. Syytän märkää nurmikkoa. Se selvästi ällötti tänään. Treeniin nyt!

Aiemmin päivällä kotosalla opetin Ilolle uutta temppua. "Häpeämistä" eli Ilon pitää maata ja peittää kuono tassuilla. Aloin harjoitella laittamalla pienen palan teippiä Ilon kuonolle kun arvelin, että Ilo helposti läppäisee kuonoaan. Naksuttelin ja monta toistoa saatiin. Ilo tarjosi pää maassa makaamista ja teippirullan tökkäisyä.

Aamulla lähdin oloja poistamaan ulkoilmaan, tehosi. Ihana, lämmin ja aurinkoinen päivä. Sanna tuli tyttöjen, Lila-aussien ja Luna-bortsun kanssa lenkille. Kaksi tuntia hurahti. Herkuteltiin muhkeilla mustikoilla ja maukkailla metsämansikoilla, nams. Ilo on hulluna ja napsi mustikoita suoraan puskista. Koirat kävi uimassa monta kertaa. Minulle kerättiin kilpaa kukkia. Meillä oli tosi hyvä lenkki! Juttua riitti, tytöt oli reippaita, koirat oli superhienoja ja niillä oli keskenään tosi kiva meno. Ilokin alkaa normalisoitua ja välillä jopa kiinnostui pennusta.


Nähtiin pari irtokoiraa ja rotikkauros tunki ihan iholle. Aluksi egoasenteella, mutta tytöt tajuttuaan flirttailuasenteella. Piti häätää oikein kunnolla pois, eikä silti meinannut kunnioittaa. Sama toistui mustikoita popsiessa kun koira olikin lähtenyt perään, tosin toisella kerralla kunnioitti edes vähän paremmin. Olen kerran aikaisemmin nähnyt samat koirat, samassa paikassa ja ilman ihmisiä. Onneksi meillä on kiltit ja hienot koirat, jotka antoi meidän ihmisten ottaa tilanteen haltuun. Koira-aggret, helposti provosoituvat tai omistajaansa luottamattomat koirat voisi toimia toisin. Ilo oli oikein hienosti - seisoi takanani, kuten pyysin ja luotti selvästi, että hoidan homman. Toisella kertaa makasi käskyn alla mustikkapuskassa. Olen äärimmäisen tyytyväinen.

Päivällä käytiin miehekkeen porukoilla. Tyttäreni heitti vahingossa pikkulelunsa kauheaan pusikkoon ja koitimme porukalla etsiä pientä lelua, sitä löytämättä. Ajattelin piruuttani koittaa löytäisikö Ilo lelun, nenäeläin kun on. Annoin Ilon haistaa samantapaista lelua, näytin suunnan ja annoin käskyn etsiä. Ilo lähti etsimään hyvin, mutta pusikko oli haastava. Jonkin ajan kuluttua Ilo selvästi löysi jotain, jämähti paikoilleen ja alkoi heiluttaa häntää. Siitähän se lelu löytyi! Ilo ei ottanut lelua suuhun, mutta eleistä selvästi näki lelun löytyneen. Illan vietimme kotikotona ja Ilo sai riekkua Sulon kanssa. Sulonkin kanssa suhde on normalisoitunut selvästi kun hormoonit ei enää hyrrää niin paljoa. Sulolla sen sijaan hormoonit hyrräsi ja koitti pari kertaa nousta Ilon selkään. Miehet...

Kommentit

  1. Haastoin sinut Libster Award haasteeseen, tarkemmat ohjeet blogistani --> www.jellonat.blogspot.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit