Tokoteho 6 (+ näyttökoe)

Eilen Eteläpuistossa järjestettiin näyttökoe toko-tehoryhmiä varten. Me ollaan Ilon kanssa treenattu talvikausi ja vielä meneillään oleva kesäkausi nuorten koirien tehiksessä, mutta nyt oli aika hakea kisaavien ryhmään. Isojen koirien joukkoon. Odotin näyttöä innolla, mutta rehellisesti sanottuna vähän jännittyneenä. Hakijoita oli paljon. 

Paikkikset tehtiin heti aluksi muutamassa osassa ja sen jälkeen jokaisella koirakolla oli "näyttöaikaa" 5 minuuttia. Jokaisella koirakolla oli oma paikkansa ja meidän numero oli 7. Näyttöön kuului seuraaminen, nouto ja vapaavalintainen liike. Näyttöä oli katsomassa ja arvioimassa kolme tyyppiä. Vuorojaan odottelevat katsoivat sivummalla, lisäksi samalla kentällä oli menossa agility- ja rallytreenit, joten häiriötä oli tarjolla ihan kiitettävästi.

Paikkamakuussa koirat liikkuroitiin vuorotellen, kuten uusissa säännöissä. Me ollaan jonkin verran tehisryhmän treeneissä tätä harjoiteltu, mutta ei selvästi tarpeeksi kun Ilo kääntyi katsomaan liikkuria ja siitä johtuen reagoi hitaasti käskyihini - niin makuulle menossa kuin nousemisessakin. Makuu sujui kuitenkin hienosti ongelmitta.

Seuraaminen tuntui miellyttävältä ja mukavalta. Ilo kulki reippaana mukana. Vasemmalle käännöksessä varmistelin liikaa, hidastin vauhtia ja Ilo meinasi lähteä kiertämään takaani, kuten rally-tokossa. Korjasi.

Nouto onnistui häiriöisestä paikasta huolimatta, woop woop! Päivän kohokohta. Ilo lähti luvan saatuaan vauhdilla kapulalle, tarrasi kiinni ja toi sivulle asti. Minä tosin kannustin äänellä ja taputtamalla reittä, varmuuden vuoksi.

Luoksetulo oli vauhdikas. Perusasentoon tullessa Ilo törmäsi vähän jalkoihini, mutta muuta vikaa en keksi.

Yhteistyö oli merkittävässä osassa arviointia ja mielestäni meidän yhteistyö toimi hienosti. Kaikesta häiriöstä huolimatta Ilo keskittyi minuun ja yhdessä tekemiseen, kontakti pysyi. Ilo teki kanssani hommia. Koiraa sai palkata, mutta siinä tapauksessa myös palkkausta arvioitiin. Minä päätin palkata Iloa narulelulla. Pystyn nykyään vapautuneemmin palkkaamaan Iloa muiden ihmisten aikana ja Ilo lähti leikkiin hienosti, murrasi oikein. 

Parannettavaa oli (ja on aina vain), mutta olen silti tyytyväinen meidän suoritukseen. Ilo suoritti kaikki liikkeet ja teki juuri niin kuin pyysin tekemään. Erityisen tyytyväinen olen hyvään kontaktiin häiriöisestä ympäristöstä huolimatta ja onnistuneeseen noutoon. Jännitetään peukut ja tassut pystyssä, kuinka tehisryhmän kanssa käy!

 Käytiin Mustissa & Mirrissä shoppailemassa luita ja ihana uusi lelu. Tässä tärkeänä lelun kanssa. Ihana lelu, molempien mielestä.

Tänään oli vuorossa nuorten koirien tehisryhmän treenit Eteläpuistossa. Eteläpuisto on kauhean kiva treenipaikka kun kentän viereltä lähtee hyvät lenkkimaastot ja ihan kentän laidalta pääsee koirat uimaan. Ilo kävi molempina päivinä useamman kerran uimassa. Kyllä helpottaa näillä helteillä! Minäkin olisin halunnut pulahtaa.

Ennen treenejä sattui jotain hassua, sillä eräs tyttö tuli luokseni ja kysyi "onko koirasi nimi Ilo?". Ilmeeni taisi huokua kysymysmerkkejä kun vastasin "joo". Tyttö kertoi seuranneensa Iloa netistä, mainitsi Ilon tulevasta pentueesta ja kertoi, että on todella kiinnostunut Ilon pennusta. 1h 30min treeniajasta omaa treenivuoroani lukuunottamatta juttelimme oikeastaan koko ajan koirista, pennuista, harrastuksista ja Ilosta. Ilo oli nyt enemmän kiinnostunut penturyhmän leluilla leikkivistä pennuista, mutta pikaiset tervehdykset vaihtoi. Tyttö oli katsomassa ystävänsä pennun pentutreenejä ja oli juuri aiemmin samana päivänä näyttänyt Ilon kuvaa ystävälleen. Aika jännää! Miten voikin olla niin pieni maailma. Terkkuja vain sinne, jos satut tämän lukemaan! ;-)

Kouluttaja Miinu Mäkelä Teema Merkin kiertäminen ja evl-luokan paikallaolo

Merkin kiertämistä ollaan avoluokan tapaan harjoiteltu jokunen kerta ja se sujuu näppärästi. Tänään kokeiltiin oikealla matkalla ja hyvin sujui. Perusasentoon tullessa Ilo osui vähän jalkaani. Miinu tuumasi, että voisimme ottaa mukaan häiriötä, koska ylemmissä luokissa koiran pitää mm. kiertää merkki, tuoda kapula ja hypätä hyppy. Koiraa on hyvä totuttaa siihen, että ei vain ralliteta täysiä vaan pitää keskittyä. Ilo sai häiriöksi hypyn ja hyppy oli kova häiriö, Ilo meinasi muutaman kerran mennä hyppäämään "kierrä"-käskyllä, vaikka mielestäni loogisempi vaihtoehto oli merkki. Vieressä oli aksatreenit, äänekkään koiran vuorolla ja vauhdikkaassa liikkeessä Ilo taisi vähän kuumua kun haukahti muutamalla kerralla kiertämään lähtiessä. Keskeytin homman toki heti ja huomautin asiasta. Kokeiltiin hiljaisuutta nameista luopumisen kautta. Laitoin muutaman namin maahan ja katsekontaktista annoin luvan ottaa namit, jonka jälkeen lähetin Ilon kiertämään merkkiä. Ilo kuitenkin tosiaan koitti hypylle, piti kädellä muistuttaa suuntaa. Lopuksi kokeilin omatoimisesti ja Ilo teki hyvän.

* Tarkkana ääntelyn suhteen, ei sallita yhtään.
* Koiran valmistelu merkille, ei liian innokkaasti.
* Häiriötreeniä, hiljalleen vaikeuttaen.

Paikkista tehtiin aivan erilailla kuin ennen ja kiltti pieni koira ei oikein ymmärtänyt. Luuli selvästi, että äippä juksaa kun käsketään kesken paikkamakuun tulemaan luokse. Ilo teki liikkeen vähän tuntemattomampien koirien välissä. Koirat jätettiin istumaan, jonka jälkeen jossain kohtaa ne käskettiin makaamaan ja jossain kohtaa kutsuttiin sivulle. Koirat käskytettiin vuorotellen, joten häiriötä riitti toisten käskyistä ja vierestä juoksevista koirista. Välillä jokaisen kohdalla liikkuri sanoi "käsky", mutta vain joka toiselle koiralle annettiin oikeasti luoksetulokäsky. Ilo istui hienosti, vaikka kävin välillä auton takana piilossa. Ilo kävi makaamaan hitaasti ja asento oli ruma. Millikin totesi, että "Ilo on kadottanut toisen tassunsa". Sivulle käskiessä Ilo katsoi silmät pyöreänä, mitä äippä duunaa ja tarvi kaikilla kerroilla tuplakäskyn. Varmistumisen myötä oli vauhdikas.

Omatoimisesti ei paljoa tehty kun tosiaan juttelin pennusta kiinnostuneen tytön kanssa lähes koko muun ajan. Seuraamista pieni kiva pätkä. Istu-maahan-kaukot lyhyellä matkalla täpäkät. Nouto hyvä, eikä tarvinnut edes innostaa palauttamaan. Hyppy (ensimmäistä kertaa) uudella tapaa hyvä, mutta perusasento oli vähän vino.

Summasummarum perusasentotreeniä. Jokaisesta vinkkelistä, erilaisista liikkeistä, yllättävissäkin tilanteissa.

Kommentit

Suositut tekstit