Jälki 004

Mitä ihmettä tapahtui sille ahkerasti jäljestämiselle? Ollaan jäljestetty tänä vuonna kolme kertaa ja viimeksi huhtikuussa, jos reilun viikon takaista kertaa OnniDogissa ei lasketa. Lähipellot on ollut viljeltynä ja se on varmasti ainakin vähän vaikuttanut. Seliseli. Suurin syy taitaa olla se, että alkoi ahdistaa kun junnataan samassa tilanteessa, enkä osaa ja/tai uskalla edetä. Olen saanut kahdelta eri ihmiseltä hyviä vinkkejä ja pitäisi vain rohkaistua tekemään. Ei se koira niistä virheistä kärsi, kuten eräs herrakin taannoin totesi. Ei minulla ole edes kisatavoitteita, joten ei ole pitäisi olla niin vakavaa. Facebook muistutti, että tänään on tasan kaksi vuotta siitä kun yhdeksänviikkoinen Ilopilleri jäljesti elämänsä toista kertaa. Sen kunniaksi lähdin jälkeä tallaamaan. 

 Tästä kuvasta Facebook muistutti. Miten söötti nenäeläin!

Lähipelto on ajettu lyhyeksi, joten suuntasin sinne. Se tosin oli virhe, koska kaadettua heinää ei ole nähtävästi kerätty ja se hankaloitti etenemistä hurjasti - minun tallatessa ja koiran jäljestäessä. Pelto suurimmaksi osaksi kaadettua heinikkoa ja oikeastaan vasta lopusta sopivan lyhyttä. Tuuli. Jäljen pituus 277 askelta. Kaksi kulmaa. 165 askelta ennen vasemmalle käännöstä, 32 askelta ennen oikealle käännöstä ja 80 askelta jäljen loppuun. Nami noin joka neljännellä. Jälki vanheni noin 30 minuuttia kun hain Ilon kotoota ja kävelimme oikeaan kohtaan.


 Ps. Haluan ne hitsin jälkipaalut!

Haastavan maaston takia luvassa ei ollut parasta Iloa. Heinikossa Ilo vähän seilasi ja kiiruhti kuin veturi eteenpäin. Ilmeisesti etsimään nameja kun heinikosta niitä oli aika vaikea napata suuhun. Minua alkoi harmittaa koko homma, mutta jatkoimme silti ja kivojakin pätkiä tuli. Kulmat olin tallannut (ja merkannut) tarkasti, jätin namittomaksi. Pidin liinaa vähän tiukemmalla kulmaa lähestyessä. Ilo teki kulmat ihan superhyvin ja ne oli kyllä tällä jäljellä aivan kohokohta. Loppupätkä helpommassa maastossa meni paremmin. Palkaksi leikittiin lelulla.

Kommentit

Suositut tekstit