Pahvilaatikollinen pehmoja

Saimme heinäkuussa Hauhaulaisilta testiin pahvilaatikollisen erilaisia leluja, lähinnä pehmoleluja. Lelut on ollut käytössä kotiutumispäivästä asti, mutta vasta nyt minulla on mahdollisuus kirjoittaa testailuista. On ollut kiirettä, sairastelua ja ongelmia tietokoneiden kanssa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö sitä niin sanota. Hain paketin postista riemusta hihkuen. En yhtään tiennyt millaisia leluja saimme testiin ja avatessa laatikkoa olin kuin pikkulapsi jouluaattona, kuten oli myös tuo meidän perheen 5-vuotias tyttönenkin. Iloa tietenkään unohtamatta. Leluhullujen paratiisi. ;-) Me kaikki löysimme nopeasti omat ja erilaiset suosikkimme.


Ilon lelukopan sisältö on miten sen nyt sanoisi... aikansa elänyt. Pentuna Ilo ei rikkonut yhtäkään leluaan, mutta aikuisiällä lelujen suolestaminen on alkanut miellyttää jostain syystä. Ei olisi tarvinnut alkaa, jos minulta kysytään. Ilolla on/on ollut monia ja monenlaisia leluja, mutta lelukopasta löytyy silti vain muutama ehjä lelu.

 Lelujen hautausmaa tai jotain.

Ihanuudet on ollut kovassa käytössä parin kuukauden ajan. Oikeastaan niin kovassa käytössä, että possua lukuunottamatta jokainen lelu on saanut jonkin verran osumaa. Osalta silmät revitty, osasta äänet rikottu, osa suolestettu pumpuleista ja osa repsottaa muuten vain. Aika kauan lelut sai olla rauhassa ennen terrorisointia. 


Hau-Hau Champion Latexpossu
* Röhkii aidolla possuröhinällä.
* Värivaihtoehdot harmaa, pinkki ja oranssi.
* Koko 24 cm x 9 cm x 10 cm. Saatavana pienempikin.
* Materiaali normaalia paksumpaa latexia, joten kestävyys parempi. Sisällä vanutäyte.

Tämä possu röhkii! Röhkii niin uskottavasti, että pieni punainen paimenkoira ei  heti lämmennyt. Saman olen huomannut myös perheen puudeleiden kanssa ja kuullut muilta koiranomistajilta samankaltaisia kokemuksia. Ääni aika kova ja poikkeaa normaalista vinkulelusta. Olen joskus pimeässä vahingossa astunut koko painolla possun päälle  ja pelästynyt hirveästi kun possu on vinkaissut aika kimakasti. Kun lelun päälle ei astu ihmispainolla, ääni on oikeastaan huomattavasti miellyttävämpi kuin normaaleissa vinkuleluissa. Alkukankeuden jälkeen Ilo on innostunut possusta. Kantelee mukanaan, laittaa röhkimään ja yrittää tuhota korvia. Röhinäpossu on Ilon ensimmäinen lelu, joka vaati hetken totuttelun ennen innostumista. Possu ei ole mielestäni kovin söpö.


Hau-Hau Champion Jättisafaripehmo
* Rapisee ja vinkuu.
* Pituus jopa 72 cm.
* Hahmoissa kaksi vaihtoehtoa.

Kaunein lelu! Materiaali tosi sileä ja siksi vähän liukas. Jos koira tarttuu leluun kuin leluun heti kunnon otteella, ei haittaa. Ilo on vähän sellainen tyyppi, että välillä leluja "maistellaan" ennen leikkimistä ja tämän lelun kohdalla kävi juuri niin. Lelu on pitkä, joten se sopii hyvin vetoleikkeihin. Ilo innostuu välillä riepottamaan lelua itsekseen, mutta enemmän sitä riepotetaan yhdessä. Lelu rapisee ja vinkuu.  Kaula on tosin revitty ja vinku poistettu.


Hau-Hau Champion Turre-pehmolelu
* Vinkuu.
* Koko 13cm x 35 cm.
* Nylonkangasta, takapuolella pörröinen moppikangas.
* Lepattavat nylonliuskakädet ja köysilelujalat.

Ilon lempparilelu. Ilon ystävällä Sulo-puudelilla on samanlainen ja Turre on ollut suosiossa jo Sulon luona vieraillessa. Ilo innostui saadessaan oman Turren ja valitsi sen heti lelukasasta. Turre on ollut kovimmassa käytössä, joten se on valitettavasti kadottanut muotonsa ja on nykyään varsin solakkaa sorttia. Turrea voi repiä ja riepottaa, mutta enemmän Ilo leikkii sillä itsekseen. Yleensä heittäytyy selälleen, pitää Turrea etutassujen välissä ja samalla hammastelee. Lelu vinkuu tai no, vinkui. Hauska lelu, jossa on erilaisempia materiaaleja.


Hau-Hau Champion Flamingo-pehmolelu
* Vinkuu.
* Koko 58 cm x 18 cm.
* Vakosamettimainen kangas.

Pitkäkoipinen pinkki ihanuus, joka sopii hyvin riepotettavaksi. Tätä voi riepottaa yksin, yhdessä omistajan tai vaikka koirakaverin kanssa. Lelu vinkuu. Ilo on syönyt Flamingolta (tai tuttavallisemmin Tipulta) silmät. 

Hau-Hau Champion Kelpo-metsäneläin
* Vinkuu.
* Koko 50 cm x 19 cm.
* Hahmoissa kaksi vaihtoehtoa.

Tämä on minun lemppari. Vähän isompi lelu. Voi riepottaa, mutta on aika jämäkkä ja siksi sopii paremmin ehkä itsekseen leikkimiseen. Vinkuu. Ilo tykkää tästä ja on onnistunut repimään vain noita mustia reunanauhoja.


Hau-Hau Champion pehmosammakko aidolla äänellä
* Kurnuttaa kuin oikea sammakko.

5-vuotiaan tyttäreni suosikki. Meinasi pitää lelun itsellään. Pehmolelu kurnuttaa kuin oikea sammakko. Mielestäni vaikutti enemmän lasten lelulta. Sammakko pääsi suosioon Ilollakin. Ilo on riepottanut sammakkoa ja leikkinyt sillä itsekseen. Sammakko on pysynyt ehjänä, mutta ääntä ei enää kuulu - rikki tai patterit(?) loppu.


Hau-Hau Champion Wildlife-pehmolelu
* Vinkuu kahdesta kohdasta.
* Pituus 55 cm. Saatavana pienempikin.
* Hahmoissa useita vaihtoehtoja.
* Pehmolelussa ei ole lainkaan täytettä. 

Ihana riepotuslelu. Tätä voi riepottaa yksin tai yhdessä ja mielestäni sopii parhaiten juuri riepotusleikkeihin. Nämähän on kuin tehty sitä varten. Tämä lelu sopisi myös treeneihin, mutta värin arkuuden takia päätin jättää sen kotileluksi. Nämä lötkölelut ei innosta ainakaan Iloa rikkomaan  niin paljoa ja se on mielestäni tosi huippua.

 Pitää vissiin hommata vähän isompi lelukoppa. 

Yhteenveto. Minä tykkäsin leluista. Ilo tykkäsi leluista. Kaikki on ollut mieluisia ja kaikki on ollut käytössä. Lelut ei ole kestänyt sen paremmin kuin muutkaan lelut leluja tuhoavan koiran hampaissa. Lelut ovat ihanan värikkäitä, söpöjä. Materiaalit on kivoja ja niitä on erilaisia. Leluista löytyy erilaisia ääniä. Kivoja leluja ja itse hommaisin niitä mielelläni lisää, jos se ei tuntuisi vähän turhalta leluterroristin kanssa.  Aina silti vähän voi...

Meillä on erikseen on kotilelut ja erikseen on treenilelut. Treenileluja käytetään vain treeneissä, kuten nimestä voi päätellä. Kotilelut on saatavilla aina. Ilo saa leikkiä niillä juuri silloin kun haluaa. Ilo leikkii todella paljon itsekseen, rauhallisia leikkejä. Harvoin täytyy rauhoitella. Usein heittäytyy juuri selälleen makaamaan, ottaa lelun etutassujen väliin ja hammastelee samalla. Välillä vilkaisee sivusilmällä katsooko kukaan, viihdyttäjän vikaa löytyy aika reilusti. Leikitään leluilla myös yhdessä, erityisesti tyttäreni ja Ilo leikkii mielellään yhdessä.

Onko sinun koirallasi joku näistä? Mikä olisi koirasi lemppari?


Video kuvattu samana päivänä kun lelut on saatu = videolla Ilo ei leiki ihan täpöillä vaan tutustuu ja "maistelee".

Kommentit

 1. Tuo possu on kyllä jotenkin pelottavan näköinen :'D Meillä on niitä kaksi, mätsärivoittoina saatuja. Joskus Frinin ollessa pentu, ostin tuollaisen possun, mutta se on revitty paloiksi ja tänä kesänä sen nakkasin roskiin - kauan se toki kestikin. Ja kun mietin, että pitäs ehkä ostaa uus, kun koirat siitä tykkäs ni saatiinkin tosiaan parista mätsäristä palkintoina uudet :p Friniä sen röhkiminen ihmetytti - vanha kun ei enää ollut röhkinyt pitkiin aikoihin :D Nykyään Frini tökkii possua kuonollaan ja loikkii sen ympärillä leikkiinkutsuasennossa ja selkeesti ihmettelee, että mitä ihmeellistä ääntä se lelu pitää :D Sitten nappaa sen suuhunsa, ravistaa, nakkaa suustaan ja taas menee tökkimään. Ei oikein tiedä onko se lelu vai mikä prkle se oikein luulee olevansa xD

  VastaaPoista
 2. Hahahaha. :-D Ihana Frini! Meillä nuorin puudeli pelkäsi aluksi, mutta nyt kai jo paremmin suhtautuu. Vanhempi puudeli taisi myös aluksi pelätä. Ilo ihmetteli, mutta tosiaan nyt on innostunut. Possu näyttää pelottavalle ja kuulostaa kaameelle, jos ihminen astuu päälle (yllättäen). Sydämestä ottaa aina hetken aikaa. :-D Ilon käytössä ei ääni haittaa ja se on jopa miellyttävämpää tosiaan kun normivingut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo iteki muutaman kerran astunu possun päälle ja voi jestas ku osaa säikäyttää xD JA totta, on toi ääni miellyttävämpi ku semmone normaali vinkulelun ääni :)

   Poista
 3. Gera sai muistaakseni joululahjaksi tuon flamingon mutta eipä se raukka kauaa kestänyt kun Nox iski silmänsä siihen XD sitä oli iiiiiihana repiä kaksistaan! Meille ei muutenkaan oo pahemmin enää muita leluja kun treenejä varten tai sitten ostan kirpparilta halpoja pehmoleluja ton tapettavaks :P Ainut lelu mitä toi kohtelee nätisti on mun veljeltä saatu angry birds pehmo :D

  VastaaPoista
 4. :-D :-D :-D Nox <3 Kiukkunen lintu.

  VastaaPoista
 5. Ostin tuon jättisafarileopardin Vinskille ja pentuesisaruksille ja se myllytettiin kyllä aivan roskiskuntoon. :D Oli rakastettu, lyhyt elämä. Laikakin tykkäsi siitä, mitä vähän ehti sitä kotona maistella. :P Pitäisi melkein ostaa uusi, toi oli aika hauska.

  VastaaPoista
 6. tarkista se sammakkolelu ettei sen sisällä ole paristoja irrallaan, lelu sisältää 3kpl nappiparistoja. Meillä sammakkolelun sisällä oleva äänirasia oli avautunut ja patterit siis irrallaan lelun sisällä. itse poistaisin sen äänirasian ennen kuin ne patterit joutuvat koiran elimistöön :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit