Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Kymmenen päivää kolmen australianpaimenkoiran kanssa meni nopeasti. Yllättävän helposti, huolettomasti ja huomaamattomasti meni päivät. Odotin hoitojaksoa innolla, mutta samalla myös melkoisella jännityksellä.

Ilo ja Kipinä löysivät heti yhteisen sävelen. Tytöillä oli hurjan hauskaa ja ne leikkivät yhdessä päivittäin pitkiäkin aikoja. Lähinnä sohvalla nuhjusivat, hammastelivat ja yhdessä repivät lelua. Kerran tai pari meininki villiintyi takaa-ajoksi, mutta sellaiseen ei asunnon neliöt riitä ja piti puuttua. Sisällä Hoppu ei oikein innostunut tyttöjen leikistä. Vasta parina viimeisenä päivänä lähti mukaan, lähinnä Ilo ja Hoppu yhdessä "härnäsivät" pentulaista. 

Ulkona koirat innostuivat leikkimään vauhdikkaammin ja myös Hoppu lähti mukaan. Villiä takaa-ajoa pellolla ja painimista. Aussiekolmikko ei välttynyt kolareilta ja muutaman kerran sydämestä otti tätä ihmiseliötä. Aussiet... Yhdessä kuin päättömät kanat, ihan oikeasti. Korvat toimivat hienosti, kunnes kolmikko pääsi takaa-ajon ja vauhdin huumaan iiisolla pellolla, kauempana minusta. Sai antaa pari lisäkäskyä, jotta vauhti himmasi.

Koirat oli treenivapaalla. Iloa seuruutin minipätkän lenkillä ja jestas miten mageeta seuraamista. Tiivistä ja täpäkkää. Täyskäännöksiä ei ole ikinä tehnyt yhtä hienosti. Pari koiraa häiriönä ympärillä - johan tuli tekemisen meininkiä. Aamulla heti heräämisen jälkeen treenattiin eteisessä pieni pätkä tokoa. Liikkeestä jäävät ja kaukot. Ilo oli innoissaan uudesta päivästä ja teki kauhean kivasti hommia. Ihanan täpäkkää ja miellyttävää menoa. Aamuruoalla Ilo sai harjoitella metallikapulan pitämistä ja haluan paljon innokkaamman kapulaan tarttumisen. 

Innokkaiden leikkien ohella koirat malttoivat kuitenkin rauhoittua hienosti. Kaikki yöt oli rauhallisia. Ruokailut sujui ongelmitta. Ulkoilut meni yllättävän helposti, vaikka välillä olin solmussa remmien kanssa. Osaa yhtäkään käyttää... Koirat joutui olemaan keskenään vain yhden pidemmän pätkän, lyhyempiä lähes päivittäin. Rajailin aluetta. Koirat jäivät hienosti ja kotiutuessa odotti rauhallisia (joskin innostuneita) koiria. Eilen koirat olivat työpäiväni ajan keskenään ja heti kotiuduttuani Laura tuli hakemaan koiria. Kävimme Lauran, Ailan ja viisikon kanssa lenkillä. Aussiemaisesta menosta piti huolen Ilo, Ilon isosisko Raiku, Ilon isoveli Hoppu, Ilon pikkusisko Kipinä ja kaikkien näiden emä Nessa. Raiku & Hoppu pentue 1, Ilo pentue 2 ja Kipinä pentue 3. Meininkiä riitti.

 Ilo, Raiku (W. Huutomerkki), Kipinä (W. Kaikki Sun Pelkosi), Nessa (Windedos After Eight) ja Hoppu (W. Hermosaha). Puhkuva.

Hienot kymmenen päivää hoitolaisten kanssa. Hienosti selvittiin, vaikka aina välillä tuntui olevan liian monta liikkuvaa osaa. Helpolta tuntuu elämä yhden koiran kanssa ja pakko myöntää, että haave toisesta aussiesta voimistui entisestään. Ilo niin ansaitsee kaverin. Pentukuume on muutenkin nostellut päätään, mutta kun lisäksi vietti monta päivää aussiepennun kanssa... PikkuIloja odotellessa. Reilu vuosi odotettavaa, voi alkaa kuumeilla.

Ihanaa kun on ihania hoitokoiria, mutta ihanaa kun arki normalisoituu. Kilttien hoitolaisten kanssa on suhteellisen helppoa ja huoletonta, mutta silti aina jännittää kun on tavallaan vastuussa toisen ihmisen koirista. Minä meinasin esimerkiksi saada sydärin kun Kipinä vinkaisi kahden lenkin aikana liiallisen villittelyn seurauksena. Kavereiden lähdön jälkeen Ilo on ollut todella väsynyt, lähinnä vain nukkunut ja tullut kainaloon. 

Ilo ja Kipinä nukkuivat usein sohvalla aivan lähekkäin, mutta viimeisinä päivinä myös Hoppu liittyi joukkoon. Puhkuva.

Tulossa on postausta Hau-Hau Championin kivoista leluista ja ikimuistoisesta OnniDogista. Meillä ei ole pöytäkone käytössä vieläkään ja joudun säheltämään kahden koneen välillä. Videoiden kanssa kamalaa säätöä.

Kommentit

 1. Hauska ja vauhdikas blokkaus tuosta aussilaumasta kuvineen! Teillä on nyt sit hiljasta toistaiseksi..tv.grandgrandmother

  VastaaPoista
 2. On ihanan rauhallista. :-D Ilokin on vieläkin puhki. Koitetaan nähdä pian! Ollut kauheasti kaikkea - hoitolaiset, OnniDog, paljon töitä... Tuntuu, että ei ole saanut mitään niiden lisäksi aikaiseksi. Flunssa meinaa puskee päälle ja väsyttää vaan.

  VastaaPoista
 3. Älä anna syysväsymyksen iskee, hei mehän ollaan syksyihmisiä....syöppäs niitä tyrnimarjoja!
  Nähdään vaan! tv.mummeli

  VastaaPoista
 4. Syksy on parhautta. Ollut liikaa kaikkea kun oli se vatsahomma, käsihomma ja nyt flunssaa. Siihen päälle pyöritettävä arki. Vitskuja naamaan... Siellä ne tyrnit odottaa poimintaa. Piti kerätä, mutta en halua mennä, koska hirvikärpäset... Jouduin hyökkäyksen kohteeksi yksi päivä siellä. Yhhh.

  VastaaPoista
 5. Täällä odotellaan OnniDog-postausta kovasti.

  VastaaPoista
 6. Jaikkksss paineitaaaa! En ole kerennyt ja kahden koneen välillä on melkoista. :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit