Siisti ja Sukka

Meiltä on jäänyt väliin yhdet tokotreenit ja kahdet agilitytreenit. Tein tälle viikolle oikein treeniohjelman, mutta meni mönkään ja ei olla tehty juuri mitään. Tällä hetkellä on vähän sellainen treenimasis. Olen opettanut Ilolle kaksi uutta temppua. Mieheni aina sanoo, että opettaisit sille koiralle jotain järkevää ja nyt ajattelin opettaa...

Omien lelujen siivoaminen "siisti"
Naksuttelemalla. Opetin paperitollolla. Aluksi palkkasin Iloa kiinnostuksesta paperitolloa kohtaan. Aloin vaatia paperitollon ottamista suuhun. Paperitollon pitämistä suussa kauemmin. Paperitollon tuomista käteeni. Paperitollon laittamista koppaan. Koppa oli haastavampi, mutta muuten sujui suhteellisen helposti. Kopalla Ilo tarjosi ainakin tassujen laittoa koppaan, kopan kuopimista, kopan puremista.  Onnistumisiakin tuli, lopetettiin.

Seuraavana päivänä harjoiteltiin taas paperitollolla ja suoraan lelukoppaan laittamista. Aluksi Ilo taisi tarjota pari kertaa etutassujen laittoa koppaan, mutta pian hoksasi idean ja tuli monta onnistumista. Vaikeutettiin siirtymällä paperitollosta leluun ja alkukankeuden jälkeen Ilo hoksasi. Vaikeutin vielä ottamalla toisenkin lelun mukaan eli Ilon piti laittaa kaksi lelua koppaan. Oli selvästi vähän vaikeampaa, mutta onnistumisia saatiin.

Sukan repiminen pois jalasta "sukka"
Naksuttelemalla. Sain idean laittaessani villasukkia jalkaan ja Ilon osoittaessa kiinnostusta sukkaan. Aloin leikittää Iloa villasukalla ja sehän todellakin leikki. Hain naksuttimen ja namit, istahdin sohvan reunalle ja ristin jalkani toisen jalan päälle. Innostin Iloa sukalla ja palkkasin kiinnostuksesta sukkaa kohtaan. Kiinnostusta riitti alusta asti, joten vain parin palkkauksen jälkeen vaadin sukan koskettamista hampailla. Hoksasi helposti ja pidensin palkkausväliä, jonka ansiosta Ilo repi sukan jalastani. Helppo. Illalla Ilo pääsi ottamaan tyttäreltä sukat.

*videokuvaa tulossa*

Kommentit

 1. Hauskoja temppuja!
  Mä olen kokeillut hieman naksutella Armakselle. Se tajusi tosi nopeasti, että naksusta tulee nami ja oppi kahden kerran jälkeen istumaan (nyt istuu käskystä jo ulkonakin). Seuraava haaste olisi päästä naksuttimen kanssa eteenpäin: kun pentu näkee naksuttimen, se vain istuu ja tapittaa silmiin :).

  VastaaPoista
 2. Naksu on kyllä kauhen kiva ja kätevä vempain! :-) Pääsee helposti nappaamaan haluamansa toiminnan. Taito Armas! :-) Vähän meinaisi pentukuumetta pukata... Kääk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentukuume on vakava tauti, joka muuttuu jossain vaiheessa naarmuille purruiksi käsiksi!

   Poista
 3. Todellakin! :-D Vuoden verran ja sitten olisi Ilon pentujen vuoro... Eli silloin toivottavasti täälläkin alkaa taas pentuarki. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit