Tehistoko 4

Meillä on ollut harvinaisen tylsää normilenkkien ja viikottaisten treenien lisäksi, joten blogissa on lähiaikoina ollut oikeastaan ainoastaan treenipostauksia. Lisää tulee, taas. Mieheke joutui jäämään ylitöihin ja treenikassi oli hänen työpaikallaan, auton takakontissa. Onneksi sain tarvittavat tavarat korvattua kotoa löytyviltä. Juoksuhousut muistin vasta viimeisestä rampista poistuessa ja pikaisen vaihtoehtojen katsauksen jälkeen lähdin Prismaan ostoksille... Ostamaan Ilolle pinkit lapsille tarkoitetut alushousut. Hauskat, hyvin ajoi asiansa.Kouluttaja Katri Mure Teema Ruutu

Hyvät treenit. Hyviä vinkkejä! Paikkis, jonka sai suorittaa haluamallaan tavalla. Osa teki istuen, osa maaten. Ilo teki istumisen, koska se on meille ajankohtainen. Istuskeli ongelmitta, eikä ottanut häiriötä muiden käskyistä. 

Omatoimisesti seuraamista pätkä - paikoitellen meinasi painaa jalkaa, joten keskityin palkkaamaan oikeaan suuntaan. Luoksetuloa - ensimmäisellä kerralla tuli vähän vinoon perusasentoon, mutta toinen meni heti perään hienosti. Jääviä - liikkeestä maahanmeno ja istuminen yllättävän hyvät, seisomisessa liikautti etutassut ensimmäisellä kertaa ja toisella paransi. Kaukot lyhyellä matkalla - ei ripeintä Iloa. Lähdin hakemaan ripeää maahanmenoa pompun kautta, mutta vähän takkusi. Ensiksi Ilo ei mennyt makaamaan kerrasta, vaan asetteli ja sitten Ilo ei mennyt makaamaan ollenkaan, vaan teki hurjan hienoja pomppustoppeja (joita ei olla harjoiteltu kertaakaan). Piti ottaa muut keinot käyttöön, jotta voitiin lopettaa onnistuneeseen ja ripeään maahanmenoon.

Kentälle oli laitettu kaksi ruutua, toisessa oli tarkoitus harjoitella vauhtia ja toisessa omatoimisesti paikkaa. Ennen meidän treenivuoroa harjoittelin omatoimisesti ruudun paikkaa. Ruudussa oli kosketusalusta, vaihtelin alustan paikkaa ja lähetin Iloa ruutuun eri suunnista. Mukavasti sujui. Vain pari kertaa äännähti lähtiessä, komensin pois ja käskin hetkeksi käymään makaamaan. Lisäsin haastetta jättämällä kosketusalustan pois, kävin taputtamassa ruudussa oikeaa paikkaa ja lähetin Ilon. Kertaalleen vähän ihmeissään, mutta muuten hyvä.

Katrille näytin, kuinka me ollaan tehty. Kerroin, että aluksi Ilolla oli ongelmana hakeutua ruudun oikeaan reunaan, ruudun ulkopuolelle ja nykyään Ilo ei ole juossut suorinta reittiä, vaan kiertänyt vasemmalta reunasta ruutuun. Tänään Ilo hakeutui taas oikeaan reunaan. Tehtiin alustalla, lelulla ja ilman mitään. Kivasti. Lähetin Iloa pitkältä matkalta. Katri palkkasi Ilon palkkasanastani, Ilo jäi vähän Katriin ja leluun kiinni, joten aluksi tehtiin vain luopumista. Ilo oli perusasennossa sivullani ja Katri käskytti Iloa ruutuun seistessä Ilon vieressä, näyttäen vielä lisäksi kädelläkin ruutua. Ilo meni aika monta kertaa lankaan, käskin pois, ohottelin ja kokeiltiin niin kauan kuin Ilo ei reagoinut, silloin minä lähetin Ilon ruutuun. Ilo lähti räjähtävällä innolla, mutta aivan hiljaa. Super! Muuten Ilo äänteli pari kertaa lähtiessään, käskin pois, käskin hetkeksi maahan ja tein vähän nameista luopumista, jonka jälkeen lähetin ruutuun. Alustalla Ilo vähän surffasi ja sain vinkiksi teipata ilmastointiteipillä alustan kiinni. 

Katri kehui Ilon asennetta tekemiseen ja elämään ylipäätään. Hän sanoi haukkumisesta, että ei ole hermoista kiinni, joten se on varmasti helppo saada pois. Ilo on alkanut siis uusien liikkeiden ja uuden hallin myötä äännellä satunnaisesti kiihtyessään vauhtiliikkeissä, en salli ääntelyä yhtään. Katri totesi myös, että Ilolla on kiva fokus ruutuun, vauhtia ja intoa. Kyllä me vielä hyvä ruutu saadaan! Ahkeraa treenaamista, ei hommat muuten etene. Katri myös antoi vinkin, että minun kannattaa tehdä Ilon kanssa juuri näitä harjoituksia, että sen pitää kuunnella minua ja keksittyä vain minun kanssani tekemiseen, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Treenikavereilta saa varmasti apua, joten ajattelin jokaisissa treeneissä pyytää jonkun häiriköimään Iloa.

Katri oli myös kuvannut koiran kehonhallinta videoita, joiden avulla sai treenata omatoimisesti mm. koiran takapään käyttöä. Minulla meni niin kauan aikaa omatoimisessa treenaamisessa, että unohdin tämän mahdollisuuden kokonaan. Muistin oikeastaan vasta nyt kun aloin miettiä, mitä treeneissä tehtiin. Harmitus! 

- Ruutua pitkällä matkalla.
- Kosketusalustalla paikkaa.
- Kosketusalusta ilmastointiteipillä kiinni = ei surffausta. 
- Jos väärä paikka ruudussa, koiran voi siirtää oikealle paikalle.

Kommentit

Suositut tekstit