Tehistoko 3 ja touhukas viikonloppu

Perjantaina oli kolmannet tokotehot ja kirjoittelen vähän myöhässä kun en vauhdikkaan viikonlopun takia ehtinyt. Tehtiin vapaavalintaisia liikkeitä uusilla säännöillä ja lopuksi paikkis kahden ryhmän kesken. Omatoimisesti pätkä seuraamista, aukesi. Kaukoja, pidemmällä matkalla hidas ja lyhyemmällä parempi. Maahanmenossa hidasteli silloinkin. Noutoa metallikapulalla ja puukapulalla. Innostin metallille hirveästi, ehkä vähän liiankin hirveästi. Innoissaan Ilo haki ja lähti palauttamaan. Seurasi kapula suussa ja vain täyskäännöksessä pudotti. Kapula meni oikein rikki villissä menossa, hups. Norminoutoon oli kierrokset noussut vähän liikaa ja piti vähän rauhoitella. Hyppyä, tuli vinoon perusasentoon ja pidemmän aikaa hinkatessa mutisi vaimeasti pari kertaa. 


 Ilopilleri.

Kouluttaja Anu Rantanen Teema Vapaavalintainen liike uusilla säännöillä (jäävät)

Valitsin jäävät, koska kaikissa riittää tehtävää. Kerroin, mistä on kyse. Seisomisessa Ilo liikauttaa etutassut vielä käskyn jälkeen. Voi treenata häiriköimällä Iloa seisomisessa, oioi liikkumisesta ja palkkaa kun pysyy aloillaan. Maahanmenossa Ilo asettelee itsensä ja siksi näyttää hitaalta. Istumista vasta opiskellaan, jää usein seisomaan. Koko aika meni maahanmenon parissa. Näytin, miten Ilo tekee ja Anu totesi, että ei Ilo nyt niiin hidas ole, mutta asettautuu kyllä. Ei muuta kuin kokeilemaan erilaisia kikkoja maahanmenon nopeuttamiseksi.

Temppujen kautta maahanmenoa. Kierrättämällä, josta käsky. Kierrättämällä ja karkuun menemällä, josta käsky. Kierrättämällä ja käskemällä seuraamaan, josta käsky. Vahvat avut mukana. Ei tuottanut haluttua tulosta. Viereisellä kentällä aksattiin ja vauhdikkaassa liikkeessä Ilo päästi pari äännähdystä, joutui jäähylle hetkeksi. Anu kokeili pompun kautta maahanmenoa ja hitto, sehän alkoi toimia hienosti. Minä kokeilin Anun jälkeen ja kesti hetken ennen kuin sain ajatuksesta täysin kiinni. Kivoja suorituksia, mutta täytyy olla tarkkana, että palkkaa vain niistä oikeista. Kun alkaa toimia, pomppua pienennetään ja aina välillä voi muistutella mieleen.

Paikkamakuussa oli kahden ryhmän koirat eli yhteensä kolmetoista koiraa. Ilo on paikkistanut porukasta vain kahden koiran kanssa aiemmin. Osa porukasta teki paikkiksen maaten, osa istuen. Koirat käskytettiin vuorotellen alas ja ylös. Moni palkkasi koiriaan välissä ja osa antoi palauteta koirilleen. Ilo ei häiriintynyt mistään vaan istui kuin tatti paikoillaan ryhdikkäänä koko ajan vapautukseen asti. Super! Vähän erilaista paikkistelua.


 Kaikki ei mahtunut kuvaan.

JUOKSUT! Ilolla alkoi eilen (viimeistään) juoksut. Ensimmäinen veripisara paperiin. 

Perjantaina päivällä ennen tokoja käytiin Sannan & Lila-aussien kanssa lenkillä. Myöhään illalla lähdin vielä Antti Tuiskun keikalle, Ilon jäädessä kotiin nukkumaan. Nukuin ruhtinaaliset kolmen tunnin yöunet ja aamulla kello soitti 7.00. Silmäluomet painoi hirveästi ja saatoin hetken tuskailla, mutta syy herätykselle oli superkiva - lähdin Sannan mukaan hakemaan bortsupentua. Sannallahan oli ihana Luna-bortsu, jos muistatte, mutta pari kuukautta sitten pentunen piti valitettavasti lopettaa rikkoutuneen jalan takia. Matkat meni nopeasti hyvässä seurassa ja pian ällösöpö bortsupallero olikin jo kyydissä. Automatka sujui hämmentävän hyvin, Ina piippasi pari kertaa vaimeasti ja lopun matkaa oli hiljaa. Miitää!? Samalla reissulla kävimme porukoilla, Ina sai tavata Sulon. Ina sai tavata myös Ilon ja molemmat tykkäsivät toisistaan. Ina keksi Ilon tuuhean hännän. Tosi reipas ja sosiaalinen pentu. Kulkee häntä tötteröllä ja suhtautuu uusiin asioihin avoimesti. Vaikutti leikkisältä ja ahneelta. Hyvä harrastuskoiran alku. Ina tulee varmasti jatkossakin seikkailemaan blogissa lenkkien ja treenien johdosta. 
Me jatkoimme tyttäreni ja Ilon kanssa matkaa Hervantaan, sillä oli sovittuna tokotreenit porukalla. Eräs Ilon pennuista kiinnostunut oli tokokokeessa Tampereella ja halusi samalla reissulla tavata myös Ilon. Ilo taisi tehdä vaikutuksen ja Iloa kehuttiin tasapainoiseksi tyypiksi, totta. Omatoimisesti tehtiin merkin kiertoa ja noutoa. Ilo teki tosi kivasti. Kerran vissiin jouduin kierrossa kutsuun takaisin kuin pihahti mennessään ja se vain ei käy. Treeneissä oli mukana tokotehoista kouluttaja Minna ja Minna toimi "kouluttajana" liikkuroinnin lisäksi. Minna pisti meidät tekemään koko avoluokan, ilman hyppyä, ruutua ja paikkista. Ongelmia tosiaan riitti. 

Seuraamisessa aukesi, painoi jalkaa. Täytyy miettiä palkkauksen suunta, vasemmalle.  Jäävistä ei kai mitään erityistä, mutta istuminen tarvi apuja. Luoksetulo vauhdikas, mutta lopun perusasento vino. Kaukot hitaat. Noudossa palautti kapulan matkalla päätä kääntäen ja taisi tulla huonoon perusasentoon. Merkin kierrossakin oli varmaan jotain ongelmia, mutta en saa päähäni mitä. Perusasennot oli rumia ja niitä täytyy työstää. Porukalla paikkis evl-tyyliin eli koira paikkaistumiseen, jonka jälkeen koira käsketään saman välimatkan päästä makaamaan ja paikkamakuun jälkeen sivulle. Ilo muuten tosi kiva, mutta maahan meno hitaasti. Ei yllättänyt.

Janessa 5v ja Ilo viihdytti muita. Janessa temppuili Ilon kanssa, lähinnä käski tekemään mangustia. Janessa teki myös luoksetuloja Ilolle, jätti istumaan, välillä oikein juoksi pois ja vapautti jossain kohtaa Ilon. Ilo juoksi kauheaa vauhtia, mutta himmasi sopivasti, että ei vain törmännyt Janessaan. Sai kehuja käytöksestään. Loppupalkaksi Janessa piirsi maahan lautasen, jolle laittoi useamman namin ja Ilo sai luvan saatuaan syödä ne.

 Vauhdikasta merkin kiertoa puudelin kanssa. :-D

Ja temppuilua aussien kanssa.


Tänään kello soitti taas 7.00 ja epätoivoisena mietin, mihin hittoon sitä on taas lupauduttu. Kivaa ohjelmaa oli kuitenkin taas tiedossa - reissu Nurmijärvelle. Eräs Ilon pennuista kiinnostunut vieraili Laura-kasvattajan luona ja jo aikoja sitten lupasin mennä Ilon kanssa moikkaamaan. Juoksuilo ei ollut ihan yhtä innokas ja avoin kuin normaalisti. Ilo sanoi pör parin koiran tullessa lähelle. Ennenkin ovat pörränneet tuon toisen nartun kanssa, jännä homma kun ei yleensä vastaavaa ole ollut. No tuohan on koirien kieltä, enkä nyt ihan hirveästi sitä jää pähkäilemään. Minulle on täysin ok, jos koira sanoo pör halutessaan lisää tilaa. Ihan suotavaakin, sanoa fiksusti toki. Menimme ulos ja touhu vähän rauhoittui. Tosin kuvassa poseeraustilanteessa Ilo sanoi jokusen kerran vaimean pörrin samalle nartulle. Muuten lähti hienosti touhottamaan muiden kanssa ja kivat leikit sai aikaiseksi. Porukan nuoriso ja leikattu vanhempi uros oli selvästi Ilon mieleen. Lenkin jälkeen lähdimme kotiin.
 Mukana W-porukasta Laura ja Ilon emä Nessa & Ilon puolisisko Kipinä, Linda ja Ilon puoliveli Djali, Maija & Nauru.

 Kolme alinta kuvaa on ottanut Linda. Kiitos!

Kävimme tokoilemassa vieraalla kentällä. Tehtiin avoluokka, ilman luoksaria (unohtu), hyppyä ja paikkista. Seuraaminen innokasta, eikä edes poikittanut niin paljoa kuin eilen. Liikkeestä maahanmeno ja seisominen ok, varjosta vakoiltuna näkyi reagoivan heti. Liikkeestä istuminen tarvi apuja, meinasi jäädä seisomaan. Merkin kierto hyvä ja vauhdikas. Ruutu vauhdikas ja haki oikeille kohdille. Ensimmäisellä kerralla kokonaisena liikkeenä ja muilla vahvistelin paikkaa. Nouto hyvä, ei käännellyt päätään ja palautti vauhdikkaasti. Oli hyvä fiilis, mutta pakkohan se oli romuttaa tekemällä kaukoja - taistelemalla hitaiden maahanmenojen kanssa. Taisteltiin aika kauan. Treeniä, treeniä. Istumiset täpäkät. Harjoiteltiin pompun kautta maahanmenoja ja alkoi sujua ihan jees. 


Ilolla on ollut tärkeä viikonloppu kun mahdolliset pentujen omistajat on moikattu. Tosin molemmissa tilanteissa Ilo on ehkä ollut kiinnostuneempi koiralaumasta ja rakkautta olisi varmasti jaettu enemmän rauhallisemmassa tilanteessa. Toinen treenitilanne ja toinen lenkkitilanne. Ilo oli oma itsensä, vaikka pörräys oli vähän omituista.

Minulla on ollut tänään huono päivä ja minulla oli hirveästi kotihommia rästissä, joten päätin jättää aksat väliin.

Kommentit

Suositut tekstit