Eräänlainen treenisuunnitelma

Viimeistä OD-postausta kirjoittaessa ja niitä kammottavia tokovideoita kootessa saattoi mielessä käydä "tarvisi ehkä tehdä jotain". Liikkeet ei tule itsestään kuntoon, vaikka kuinka odottaisin ja toivoisin. Koitan unohtaa lähitulevaisuuden kisatavoitteet. Tokoilla vain, koska se on hauskaa ja hyödyllistä. Hioa liikkeet kuntoon ja höllätä itselleni asetetun aikarajan suhteen. Ilo ei itse tiedä onko se TK1, TK2, TK3, TK4, TVA tai ihan vain Ilo.

Luulen, että tokomasiksen suurin syy on juuri se, että halusin korkata avoluokan vielä loppuvuoden aikana. Tällä hetkellä en usko hetkeäkään, että pääsemme korkkaamaan ja se masentaa. Viimeistään syyskuun möllitoko palautti todellisuuteen. Meillä on todella paljon treenattavaa ja silti ollaan treenattu oikeasti nolostuttavan vähän.

Tiistaina mieleeni juolahti arpalaput, joilla voi ennen treenejä arpoa treenattavat liikkeet. Muistelen Ilon siskon Priyan omistajan Millin käyttäneen arpomista treenattavien liikkeiden valitsemiseen. Nyt päätin ottaa saman ajatuksen käyttöön! Aion arpoa ennen treeniä 2-3 liikettä, joihin keskityn treenin aikana yksityiskohtaisesti. Ei tehdä sekavasti vähän kaikkea jotenkin sinneppäin, vaan nyt aletaan työstään liikkeitä kuntoon. Sillain hiljalleen.

Tein aamulla pienet arpalaput, joille kirjoitin avoluokan liikkeet. Lisäsin joukkoon myös perusasennon ja luultavasti myöhemmin muitakin juttuja, mm. häiriöt voisi laittaa vielä lisäksi omalle lapulle. Arvoin heti aamulla liikkeet valmiiksi päivää varten. Ensimmäiset arvotut liikkeet seuraaminen, luoksetulo ja merkin kiertäminen. 

Ajatus innosti minua hirveästi, joten lähdin lähikentälle treenaamaan heti kun töistä ja lenkiltä selvisin. Päätin ennen treenejä tehdä lyhyitä pätkiä ja palkata ahkerasti. Hakea iloista ja innokasta menoa. Pidin suunnitelmasta kiinni ja meillä oli kentällä hyvä fiilis. Ilo teki kivalla asenteella töitä. Innokasta menoa ja vauhdikkaita liikkeitä, mutta yhtäkään äännähdystä ei Ilo päästänyt. Oikeastaan kauhean kiva treenipätkä!


Seuraaminen. Paikoitellen aukesi ja käännökset olisi saanut olla tiiviimpiä. Palkkasin iloisesta asenteesta. Mielestäni Ilolla kiva asenne. Treenattiin lyhyitä pätkiä, normaaleja, pari askelta eteen, pari askelta taakse, normaalia vauhtia, ripeää vauhtia, hidasta vauhtia, kierrättämisen kautta seuraamista, perusasennon hinkkausta ja yleisesti takapään pyörittämistä mukana. Juostessa jäi käännöksissä jälkeen ja perusasennot oli todella rumia. Jännästi hajonnut - joskus oli suorat. Hitaasti tosi kivasti kuulolla ja pysyi jopa käännöksissä mukana. 

Luoksetulo. Ensimmäinen perusasento vino, miten yllättävää. Korjasin ja en palkannut. Toisella kertaa tuli suoraan, mutta törmäsi jalkaan. Kultainen keskitie? Luoksareita normaalisti ja yksi vauhtiluoksari siten, että vapautin Ilon vauhdista ja heitin lelun takaviistoon. Ilolla ei ole vauhtiongelmia, mutta piristävää rikkoa kaavoja.

Merkin kiertäminen. Ilo bongasi kierrettävän merkin hyvin ja lähti matkaan epäröimättä. Ilo kiertää merkin ihan kivasti, mutta lähtee aika väljässä kaarroksessa tulemaan takaisin luokseni. Mielestäni saisi olla vähän tiiviimpi. Lähetin Ilon kiertämään vähän eri kulmista. Rikoin kaavoja vapauttamalla vauhdista lelulle viereeni ja taakseni.

Ylempien luokkien liikkeistä harjoiteltiin tunnaria. Yhdellä kapulalla vain, koska en ole muistanut ostaa pihtejä, joilla käsitellä loppuja kapuloita. Piilotin Ilolle tunnarin, tein hämypiiloja, palasin Ilon luokse ja annoin käskyn "oma". Ensimmäisellä kerralla meni vähän kauemmin, toisella kerralla löytyi nopeammin. Liike jatkui ja nenä kävi, kunnes se oma kapula löytyi. Ensimmäisellä vapautin löytämisestä ja toisella Ilo toi kapulan sivulle. Eilen tehtiin vetojuttuja pienen tauon jälkeen. Päätin videokuvata vähän meidän menoa jalustan avulla, joten valitsin pitkän suoran ja pyöräiltiin sama pätkä 4 kertaa. Vauhtia ja vetointoa löytyi, tosin kameran luona Ilo alkoi himmata omatoimisesti, vaikka koitin kannustaa eteenpäin. "Äiti, jotain taisi jäädä?" Ilo ei voinut ymmärtää. :-)

Kommentit

  1. Hei mäkin oon arponut! Joskus vuonna yksi ja kaksi. Mä tein vielä niin että otin lisäksi jonkun ylemmän luoka liikkeen mukaan jotta tulisi treenattua niitäkin valmiiksi. Siis vaikka jotain pientä palasta kuten ohjatun suuntia tai merkkiä, ruutuun juosemista. Se oli aika kivaa. Täytyykin rustata uudet liikkeet taas pussukoihin, kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  2. Olen kanssa ottanut ylempien luokkien liikettä mukaan. Tuleen treenattua! On kyllä hyvä homma ja tulee erilailla tehtyä, ainakin omalla kohdalla olen laittanut merkille.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit