Liebster award ja Ilon 11 persoonallista tapaa

Milli nakkasi haasteen, johon päätin tarttua. "Liebster awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster award annetaan bloggaajalta bloggaajalle. " Kiitos!


Kerro yksitoista koirasi hauskaa, ihanaa tai jopa ärsyttävää piirrettä tai tapaa...

1. Ilo hymyilee. Nostaa huulet hampaiden tieltä ja esittelee valkoista hammasrivistöä. Ilo jakaa hymyjään säästeliäästi, mutta ne ovat sitäkin arvokkaampia.

2. Ilo näyttää hymyilevän myös usein itsekseen, mm. nukkuessaan. Sen huuli kiristyy yläviistoon ja havaittavissa on pieni hymyntapainen.

3. Meidän kotiutuessa Ilo tervehtii persoonallisella murahdushaukulla. Joo, murahdushaukku kuvaa parhaiten. Usein Ilo venyttelee samassa yhteydessä.

4. Haukotellessaan Ilolla jää usein naama toispuoleisesti kurttuun hetkeksi. Hampaat näkyy.

5. Jos Ilolla on asiaa, Ilo tulee tuijottamaan. Ilo laskee pään lepäämään sohvalle, sängylle, pöydälle. Ruoka-aika tyypillisin. Nyt Ilo makaa sohvan käsinojan päällä ja tuijottaa minua tiiviisti. Liha sulamassa...

6. Ilo on todella villi leikkijä, erityisesti rotutovereiden kanssa. Pikkukoirat ja pennut se ottaa kuitenkin huomioon. Ilolla on useita leikkityylejä ja eri kavereille on erilaiset tyylit. Toisten kanssa juostaan, toisten kanssa painitaan, toisten kanssa nuhjutaan maassa, toisten kanssa hammastellaan maassa, toisten kanssa lätkitään tassuilla, toisten kanssa napataan suuhun jotain kannettavaa, toisten kanssa haukutaan, toisten kanssa paimentuijotetaan, toisten kanssa "syöksytään", toisten kanssa hampsitaan takajalkoja...

7. Ilo tahtoo nuolla ja kirputtaa ihmisten korvantaustat. Ilo mönkii syliin (ainakin puoliksi), häntä heiluu villisti, työntää kuonon hiusten alle ja alkaa kirputtaa. Tämä herättää hilpeyttä kaikissa, aina.

8. Ilo on vähän roturasisti. Se tunnistaa paimenkoirat kaukaa ja viettää aikaansa mieluiten paimenkoirien (erityisesti rotutovereiden) kanssa. Muita saattaa vähän katsoa nenänvartta pitkin.

9. Ilo hammastelee pentumaisesti edelleen välillä. Ei pure, ei satuta, ei tee pahaa. Hammastelee, leikkisästi, yhtään satuttamatta. Minulle tekee usein (kotona ilman lelua palkatessa saattaa vallan villiintyä ja silloin ei ole lähelläkään huomaamatonta :-D), mutta teki tätä myös hierojalleen.

10. Ilolla on pakonomainen tarve mennä hakemaan lelukopasta luu tai lelu, jos olen juuri kaikki saanut sinne kerättyä. Aivan joka kerta toistuu. Ilo oikein katsoo kauempaa "jaa, kohta on hetki".

11. Ilo tahtoo naurattaa ihmisiä, erityisesti minua ja muuta perhettä. Ilo tietää, mistä naruista vedellä, jotta se saa nauramaan. Minua se katsoo tietyllä velmulla ilmeellä ja pistää entistä enemmän ranttaliksi, jos nauran sille. Sanonkin aina, että jos Ilo olisi ihminen, se olisi ammatiltaan koomikko.

Muutama bonus, jotka tuli vielä nopsaan mieleen!  Ilo saattaa yhtäkkiä päästää ihan kummallisen vingahdusäännähdyksen. Tuttua haukotusten yhteydessä, mutta välillä päästää muutenkin.  Ilo on unissaan "aika" vilkas. Vingahtelee, haukahtelee, murahtelee, jalat vispaa, mutristelee kuonoaan, saattaa välillä "lussuttaa", silmäluomet liikahtelee. Ilon mielestä on mälsää ja inhottavaa (vetää mm. vatsan sisään) käydä tassupesulla suihkussa, mutta ulkona se rakastaa uimista ja mitä likaisemmissa ojissa rämpimistä.

Ilo on todella persoonallinen koira. Mielestäni se on persoonallisen näköinen, sillä on persoonallisia ilmeitä, persoonallisia tapoja ja persoonallinen luonne. Ihana tyyppi kaiken kaikkiaan. Mahdottoman rakas Punanuttu.

Mielestäni tämä oli niin hauska ja kiinnostava aihe, että lainaan rumasti Millin loistavaa ideaa ja haastan teidät kertomaan koiranne 11 persoonallista tapaa. Keksikää 11 kysymystä ja laittakaa kiertoon. Haasteen saa...

Kommentit

 1. Miten voikin olla niin samoja hölmöjä juttuja kaikilla sukulaisilla :'D Nox myös hammastelee ja kirputtaa korvia <3

  VastaaPoista
 2. Hassu Ilo! Kiitämme haasteesta :)!

  VastaaPoista
 3. Emppu eikä!? :-D Onko nämä jotain aussiejuttuja! Toi kirputus on hilpeää. :-D En ole nähnyt kenenkään tekevän samaa.

  Luimupupu thiiiih, hassutassu totisesti. :-)

  VastaaPoista
 4. Ihan kun oisin lukenut kuvausta omasta auspaista :D

  VastaaPoista
 5. Aussiejuttuja siis ihan selvästi. :-D Aussiet <33333333

  VastaaPoista
 6. Aussien hymy on kyllä niin hauska! Ei mikään maailman kaunein mutta mitäs pienistä :D Susukin irvist.. siis hymyilee vain harvoille ja valituille – siitä tietää, että on tosiaan päässyt sen suosioon.

  VastaaPoista
 7. Ihan parhaita! Ilon emä hymyilee ja niin toivoin Ilon perivän hymyn. Perihän se, mutta saisi useammin väläytellä. Ilo on melkoinen pomppukone niin innostuminen näkyy ennemmin pusupomppuina. Koira on rinnan korkeudella niin ei hymyjä erota. :-D Ilon sisko Priya hymyilee tärkeille jo kaukaa ja se on niiiin ihana!!! :-D

  VastaaPoista
 8. Meilläkin aussiet hymyilee. Toinen harvemmin, yleensä vaan työntää huulet huulien väliin (niin tyhmä ilme), mutta toinne hymyilee koko kalustollaan kun on iloinen tai innostuu.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit