OnniDog'15 lauantai

Herätyskello soi jälleen aikaisin, mutta heräsimme Ilon kanssa uuteen päivään innokkaina. Aamu oli taas kolea, harmaa ja sumuinen, mutta päivän mittaan ilma lämpeni ja kirkastui. Söimme Eijan kanssa herkullista aamiaista ja Punaiset pitivät leikkituokion heti tavattuaan. Kayla nukkui alakerrassa omassa huoneessaan ja Ilo nukkui kanssani yläkerrassa, joten molempina aamuina tapaaminen oli varsin riehakas "pitkän" eron jälkeen.


Rally-toko 09.00-10.00 Kouluttaja Elli Kinnunen

Odotin innolla Ellin rallya. Teemana vasemmalle käännökset. Kauhean hyödyllistä niin toko- kuin rallykoirallekkin ja tämä harjoitus oli ainakin meille todella tarpeellinen.  Aluksi koirat harjoitteli takapään käyttöä pienillä korokkeilla. Etutassut korokkeelle ja takapää liikkui kohti ohjaajaa. Aluksi naksuteltiin pelkästä kosketuksesta ja Ilo tajusi idean nopeasti, joten pian piti liikuttaa takajalkoja. Hienosti meni pyllyn pyöritykset. Seuraavassa harjoituksessa piirrettiin maahan se vähän @-merkin näköinen väkkärä (en saa päähäni kuvion nimeä). Kuvion viivoja pitkin seuruutettiin koiraa ja mitä lähemmäksi loppua mentiin, sitä enemmän koira joutui työstämään takapäätä. Harjoitus meni ihan ok. Tämän jälkeen tehtiin pientä rataa, jossa oli käännöksiä vasemmalle. Rata sujui tosi kivasti ja Ilo käytti näppärästi takapäätään käännöksissä. Ilo sai kehuja menosta.Mielestäni tämä rallytreeni oli todella hyvä ja hyödyllinen. Ei vain tehty liikkeitä vaan mietittiin vähän, mitä ne liikkeet vaatii ja harjoitettiin niitä asioita - tässä tapauksessa koiran takapään käyttöä. Vasta harjoittelun jälkeen mentiin tekemään oikeita liikkeitä. Näin sen pitäisi mennä. Kiva teematreeni, josta ainakin me saatiin paljon irti. 

Frisbee 11.00-13.00 Kouluttajat Satu Soini ja Sauli Soini

Tänä vuonna otin frisbeen enemmänkin "täytelajiksi", mutta onneksi otin. Tänä vuonna treenit oli paremmassa paikassa ja toteutettu paremmin. Iloakin kiinnosti homma huomattavasti enemmän. En meinannut löytää oikeaa paikkaa, mutta onneksi törmäsin OnniDogin valokuvaajaan, joka oli juuri menossa frisbeetä kuvaamaan. Tämän lisäksi en ollut tajunnut, että koulutus kestää yhden tunnin sijasta kaksi tuntia. Meinasi vähän tulla hoppu.

Meille kerrottiin koirafrisbeestä ja tutustuttiin erilaisiin kiekkoihin. Meidät jaettiin pareittain ja harjoittelimme erilaisia heittoja, erilaisilla kiekoilla. Poistuin todella kauas omalta mukavuusalueelta, mutta yllättäen minulla olikin todella hauskaa. Parini oli mies, häneltä onnistui paremmin niin kopit kuin heitotkin. Minä heitin vähän huonosta asennosta, vedin heittokäden liian taakse ja käänsin kämmentä väärään suuntaan. Harjoituksen myötä alkoi heitot ja kopit sujua paremmin, saatiin  kivoja kopittelupätkiä. Erilaisissa kiekoissa oli selvästi eroja.

 © Hanna

Minä taisin kysyä aikataulusta ja sain tietää, että treeni kestäisikin kaksi tuntia. Tuli vähän kiire. Pääsin ensimmäisenä treenaamaan Ilon kanssa. Harjoiteltiin kopittelua siten, että otin kaksi frisbeetä ja istuin maahan. Pistin jalat suoraksi, Ilo istui jalkojen toisella puolella ja heitin frisbeen toiselle puolelle. Kun Ilo nappasi toisen, jes ja heitin heti toisen kiekon toiselle puolelle. Saimme tästä hyvän pelin ja Ilo oli liekeissä harjoituksesta.


Kopitteluharjoitusten ajan Ilo makoili käskyn alla "kentän" laidalla. Tosi hyvin! Viime vuonna oli samat kouluttajat ja Sauli muistikin nähneensä pärstäni viime vuonna. Viime vuonna frisbeily oli melkoista räpellystä, niin minulta kuin Iloltakin. Ilo halusi mussuttaa pitkää heinikkoa, jossa frisbeilimme. Tänä vuonna oli aivan eri meininki! Koulutuksenkin taso oli parantunut entisestään. Harmitti jättää koulutus kesken ja minulle vihjattiin, että voisin mennä myöhempiinkin treeneihin halutessani. En valitettavasti kerennyt enää. Videota ei tullut otettua, harmi.

 "Näin kiltisti mä kattelin kun äiti yritti heitellä kiekkoo. T: Ilo" ©Hanna

Dobo 12.00-14.00 Kouluttaja Susanna Nieminen


Ilolle pikainen lämmittely, joka jatkui Susannan opissa koiran venytysten muodossa. Meillä oli käytössä tasapainotyynyt ja -pallot. Teimme liikkeitä molemmilla. Vain ihminen, vain koira ja molemmat yhdessä. Ilo olisi taas superinnokas ja meinasi hypätä pallolle ilman lupaa. Minun treenivuorolla Ilo odotti käskyn alla kauempana. Hienosti malttoi odottaa ja antaa minun treenata. Kotona ei aina meinaa malttaa. Oma ihana personal trainerini.Tasapainotyynyllä omistaja sai etsiä omaa tasapainoaan seistessä tyynyn päällä. Minä kokeilin myös kyykkyjä tyynyn päällä ja se oli vähän villiä. Koira sai nostaa etutassuja ja takatassuja tyynylle. Pallolla koira sai istua, seistä, maata, pyörähtää ympäri ja taisin Ilolta mangustiakin pyytää. Koira sai myös kierittää palloa, etutassut pallolla, takatassut maassa ja ohjaajan seistessä pallon toisella puolella, samalla palloa kevyesti pyörittäen. Hyvin sujui Ilolta harjoitukset ja Ilo ei jännitä dobopalloa yhtään. Harjoiteltiin yhdessä mm. siten, että ohjaaja makasi selällään lattialla, nosti jalat pallolle ja nosti takapuolen irti maasta, jolloin koira pujahti alta "tunnelista".
Dobon jälkeen tuli (kaivattu) tunnin tauko, käytin Ilon jäähkälenkillä ja sen jälkeen me ihmiset saimme ruokaa. Oi ihanuutta! Eijan muu perhe toi meille pitseeriasta pitsan ja colapullon. Voin kertoa, että kyllä maistui.  Colaa tuli lipitettyä ehkä vähän liikaakin. Myös OnniDogista löytyi kahvio, jossa oli tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.

Pieni paimenkoira koittaa maastoutua.
 Peltojälki 15.00-17.00 Kouluttaja Asko Hämäläinen

Frisbee oli sillä pellolla, missä viime vuonna oli peltojälki ja olin aivan täysin pihalla, missä peltojälki tänä vuonna pidettiin. Eija neuvoi oikeaan paikkaan, sillä hänkin osallistui Kaylan kanssa. Askon kanssa oli sovittu, että hän avustaa kokemattomia aluksi ja me vähän kokeneemmat voimme lähteä jälkeä tallaamaan. Asko tulisi sitten lopuksi katsomaan meidän koirien jäljet. Katsoimme Eijan kanssa sopivat alueet ja tallasimme punaisille jäljet. 

Valitsin alueen aika huonosti. Maasto oli epätasainen ja ruohikko oli pitkää, välissä tuli jopa tie. Tallasin kuitenkin jäljen loppuun. Sekosin askeleissa, mutta aika normipituisen jäljen tein. Nameja siellä täällä. Ei vanhentunut juuri lainkaan, koska oli kiire toiseen paikkaan. Alusta oli todella surkea ja me murehdittiin sitä etukäteen, mutta koira ei - kuten Asko totesi. Ilo teki hyvää ja tarkkaa työtä, aika vauhdikasta. Kulman kanssa ongelmia kun en merkannut sitä itselleni, epäröin, koira meni pitkällä liinalla ja teki huonon. Asko antoi vinkin, että ei kannata mennä löysällä liinalla kulmaan ja kulma pitää merkitä itselleen paremmin.  Vinkit käyttöön!

Kaylakin teki hienon jäljen! Asko totesi Eijalle ja minulle, että kyllä näiden koirien kanssa kannattaisi jäljestää.


Mätsärit 17.0-19.00 (noin)

Minusta on tosi kiva, että OnniDogissa järjestetään mätsärit.  Ilon oli isojen aikuisten kehässä. Parina tumma, iso ja innokas saksanpaimenuros. Uros oli ollut astutusreissulla ja hormoonit ilmeisesti vähän hyrräsi. Ilo vähän säikähti ryykäävää urosta. Toisen kerran säikähti maatessaan käskyn alla kehän ulkopuolella samaisen uroksen juostessa kehässä - uros kiskaisikin itsensä kehänauhan ulkopuolelle Ilon luokse. Ilo pysyi makuulla ja vieressä kehuttiinkin, kuinka hyvä paikkisharjoitus ja kuinka hienosti Ilo oli isosta häiriöstä huolimatta. Totta.Kehässä juoksutettiin ja seisotettiin, kuten asiaan kuuluu. Olin tyytyväinen Ilon esiintymiseen. Meille ojennettiin sininen nauha. Misseily jatkui sinisten kehässä. Juoksutettiin ja seisotettiin pidemmän kaavan mukaan. Olin tyytyväinen Ilon esiintymiseen tässäkin kehässä, tosin väsymys alkoi lopulta painaa ja se alkoi myös näkyä. Namin kanssa ravasi nätisti, mutta ilman namia siirsi helposti laukalle. Tuomari kehui Ilo ihanaksi aussieksi. Ilo sijoittui toiseksi ja sai palkintoja.  Mätsäreissä oli tänä vuonna tosi kivat palkinnot, mm. ruokasäkkejä. Huomattavasti kivemmat palkinnot kuin viime vuonna. Mätsärissä oli aika paljon osallistujia ja ansaitusta sijoituksesta huolimatta olin vähän ihmeissäni kun Ilo sijoittui kaikkien koirien rinnalla. Ilo isojen aikuisten SIN2.

 Ilon pönötys.

 Kaylan pönötys.
Mätsärin jälkeen piti olla toko ja iltalenkki, mutta jäivät väliin. Unohdin tokon ihan totaalisesti, mutta eiköhän päivässä ollut aktiviteettia riittämiin ilman tokoakin. Piipahdimme Eijan luona ja kahdeksalta kävimme iltanuotiolla paistamassa makkarat. Ilo oli mukana taas. Notskilla oli vähemmän porukkaa ja huomattavasti hiljaisempaa kuin aiempana päivänä. Musiikkia ei kuultu vieläkään. Oltiin hetki ja lähdettiin sitten nukkumaan.


Saatoimme keskustella varsin pitkästi pikkuiloista.

Tänä päivänä alkoi loppua videotila muistikorteilta, joten en pystynyt kuvaamaan treenejä, kuten olisin halunnut. Minun videosuunnitelmat meni täysin pieleen muistikorttien ahtauden takia. Videoita tuli odotettua vähemmän.


Päivän aikana kävin ihailemassa myös vetonäytöstä. Canicrossia ja kickbikea. Vauhtia riitti!

Lue myös:
Yleisfiilikset OnniDogista
OnniDog perjantai

Kommentit

Suositut tekstit