Tehistoko 8

Kouluttaja Miia Toivonen Teema Häiriöt ja luoksetulo

Mentiin treeneihin vähän myöhässä ja muut oli ehtinyt aloitella häiriöharjoituksilla. Kävelimme suoraan treenaamaan ja Ilo oli heti ihan mukana. Seisoimme tiiviissä ringissä ja vuorotellen käskytimme koiria maahan tai istumaan.  Ilo ei ottanut häiriötä toisten käskyistä tai liikkuvista kavereista ja reagoi käskyihini ihanan täpäkästi. Jatkoimme paikkiksiin. Paikkaistuminen lievästi häiriköitynä. Miia käveli koirien ohi ja huusi koirien takaa jokaisen kohdalla "käsky", ei ongelmaa. Paikkamakuun alku normaalisti - koirat käskettiin makuulle vuorotellen (Ilo tarvi kaksi käskyä) ja koirat jätettiin. Haimme vuorotellen koirat ja seuruutimme paikoille, joilla itse aiemmin seisoimme. Käskytimme makaamaan, jonka jälkeen kävelimme paikoille, joilla koirat aiemmin makasi. Jätin Ilon vähän vinoon, mutta ei haitannut. Ilo oli aivan totaalisen ihmeissään ja näytti siltä kuin lähtisi hetkenä minä hyvänsä luokseni. Ei tietenkään lähtenyt, mutta selvästi odotti lähtölupaa. Nousi ylös täpäkästi.Omatoimisesti hyppyä vähän samalla tapaa kuin viime viikolla Katrin treeneissä. Aluksi pari namista luopumista, jonka jälkeen painon siirtäminen toiselle jalalle, askel eteen, pari askelta eteen, kierros hypyn edessä ja kaikissa paluu takaisin Ilon vierelle. Näiden muutaman treenin jälkeen kävelin esteen toiselle puolelle ja käskin Ilon hypätä, reagoi käskyyn heti tällä kertaa. Onnistuneita ja hiljaisia suorituksia. Perusasennot olisi voinut olla suoremmat, mutta keskityin hiljaisuuteen. Noutoa namista luopumisen kautta. Saalisviettinen Ilo on kuin tuli hännän alla kapulan kiitäessä ilmojen halki. Hienosti pysyi, lähti noutamaan ja palauttamaan, mutta perusasennot olisi voinut olla suoremmat tässäkin. Kiertämistä kahden "häiriökartion" avulla ja namista luopumisen kautta. Käytin lisäkartioita tiivistämään Ilon kaarrosta. Ilo meni pari kertaa lisäkartion ulkopuolelta ja pari kertaa kaatoi oikean kartion. Oioi. Kultaista keskitietä etsitään - ei liian löyhää, mutta ei liian tiukkaakaan kaarrosta. Kaukot ihanan täpäkät. Takapalkka tai palkka suoraan minulta. Viimeisellä kerralla palasin Ilon vierelle. Seuraamisessa painoi jalkaa, mutta intoa riitti. Täpäkät jäävät aivan yllättäen kesken seuruupätkän.

 Ostin kolmella eurolla Ilolle treenileluksi lehmän nännikumin. Tämä aarre tuotiin minulle töihin. Tästä todellakin tuli aarre. Ilo tykkää ihan valtavasti ja taisteli niin villinä. Mitäs sitä suotta ostaa kalliita ja helposti hajoavia treenileluja...

 Tauolla otettiin lepiä ja kerjättiin vatsarapsuja.

Miian opissa luoksetuloa. Kerroin, että Ilo jää hyvin ja tulee vauhdikkaasti, mutta lopun perusasennossa on parantamisen varaa. Joko Ilo törmää jalkaani tai jää vinoon, tai jopa molempia. Näytin kerran, miten sujuu. Ilo jäi vinoon. Miia antoi vinkiksi jättää koiran normaalisti, mutta seistä suorassa seisomisen sijasta kylki koiraa kohti. Kokeilin, mutta Ilo jäi vinoon. Toinen vinkki oli peruuttaa pari askelta kun koira on päässyt ihan lähelle, toimi hyvin. Kolmas vinkki oli kääntyä kylki koiraa kohti kun koira on päässyt ihan lähelle, toimi vielä paremmin.


Todella kivat treenit. Ilo teki alusta loppuun aivan mahtavalla asenteella töitä. Se oli iloinen ja innokas, mutta silti keskittynyt. Se oli todella täpäkkä. Ei ottanut häiriötä muista ja reagoi minuun nopeasti. Ilolla oli hauskaa ja minulla oli hauskaa. Seuraavan kerran tehoillaan kahden viikon päästä! Minulle uusi kouluttaja vetää treenit.

 ©Miia. Seuralaiset haastettiin tekemään jouluisia videoita. Meiltä jäi väliin, mutta kuvan kautta oli pakko toivottaa muille seuralaisille hyvät joulut. Kuvasta puuttuu Sanna & Ketku, Maiju & Tilda, Heli & Leija, Milli & Priya ja Suvi & Vendi. Ps. Huomatkaa piponi. ;-)

Kommentit

 1. Nuo hypyn sivulletulot kannattaa opettaa alusta asti suoraan, niitä on tosi hankala opettaa jälkeenpäin. Ja kaukoissa laita palkka taakse, vikassa toistossa huomasi ettei sillä ollut takapuoli maassa vaan se kärkkyi eteenpäin kun edellisellä kerralla vapautit eteen :)

  VastaaPoista
 2. Minä sählään ja säädän videolla enemmänkin. Oikea palkan suunta on (valitettavasti) minulle aika hepreaa edelleen, joten usein tulee sössittyä ja varmasti olen juuri sillä onnistunut pilaamaan monia asioita. Tajusin virheeni heti kun olin tuon kerran lelun heittänyt taakseni, ei ole pelkoa enää. ;-) Perusasennot vinottaa nykyään ikävästi, mutta niitä työstetään kyllä. Tekemistä riittää, mutta mikäpä tässä tehdessä kivan koirun kanssa.

  VastaaPoista
 3. Nännikumit on ihan parhaita! Ei mene rikki ja koirat tykkää sikana :D

  VastaaPoista
 4. Niimpä! Ihan supereita. Ja niin edullisia...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit