Aamu- ja/tai iltaruoka naksutellen

Ulkona ei huvita palelluttaa koiraa tai edes itseään treenaamalla ja treenihallille ei ole avainta. Kotona taas tilat on rajalliset, joten voidaan tehdä vain pieniä juttuja. Pienet jutut on kuitenkin tärkeitä, joten olen aktivoitunut ja nyt me ollaan oikeastaan päivittäin puuhailtu jotain pientä - tokoliikkeiden ja temppujen muodossa - kotosalla. 
 
Ollaan hinkattu perusasentoa, paljon, peilin edessä ja ilman. Perusasentoon tulemista, paikoillaan käännöksiä oikealle/vasemmalle/täyskäännöksiä, askelta tai paria eteen/taakse. Aivan perusjuttuja. Olen keskittynyt palkkaamaan Ilon vasemmalta ulkokautta. Tuntuu, että muutosta parempaan olisi tapahtunut jo tässä viikon aikana. Ehkä saan vielä korjattua rikkomani perusasennon. Olen harjoitellut viime treeneissä opittua palkkausta sen pyörähdyksen kautta ja jääviä varten edessä pomppimista käsikosketuksella. Ilo pomppaa jo kivasti, joten olen muutaman kerran satunnaisesti käskenyt Ilon pompusta maahan. Ensimmäisellä Ilo ihmetteli, joten palattiin pomppuihin. Pari hyvää maahanmenoa. Huimaa kehitystä muutamalla harjoittelukerralla molempiin. Jei!
 
Naksuteltu ylempien luokkien liikkeitä. Metallikapulan nostamista, pitämistä, kantamista. Ilolla oli aluksi puukapulan kanssa ongelmia, joten ajattelin tehdä varmuuden vuoksi metallikapulasta kivan kapistuksen. Ei ole ollut ongelmia. Ilo tarttuu kapulaan varmasti ja innokkaasti. Pitää kiinni tiukasti ja irroittaa vasta käskystä. Ei mälvää tai ihmettele erilaista kapulaa. Huh. Olen naksutellut myös tunnaria. Yhdellä kapulalla sujui niin hyvin, että otin läjän häiriökapuloita. Ilo selvästi etsi omaa ja illalla toi jokaisella kerralla oman tunnarin. Tänään toi pari kertaa väärän - keskittymättä - oioi ja uudestaan. Nenä alkoi taas työskennellä äänekkäästi ja oikea tunnari löytyi. Ei tämäkään kuitenkaan mutkatonta ole. Ilo räjäyttää pakan ja tänään napsi suuhunsa pari kapulaa, kunnes tiputti ja jatkoi etsimistä. Ei ollut vaikea arvata, että juuri tällaiset ongelmat tulee tunnariin... :-D Naksuttelin myös ruudun paikkaa. Ihan täysikokoista ruutua en saa kotiin mahdutettua, mutta ei jää paljosta kiinni. Paikkaa kosketusalustalla, jonka otin aina välillä piiloon. Ruudun oikea paikka tarvii paljon vahvistusta.
 
Ilolla oli lepopäivä hieronnan jälkeen ja eilen oli niin kova pakkanen, että käytiin vain lyhyillä ulkoiluilla. Tänään pakkanen oli lauhtunut vähän alle -20°C ja päästiin lenkille, Ilo puettuna. Aivan mahtavat kelit! Tykkäätkö sinä?
 
Treenaatko sinä sisällä vai ulkona näillä keleillä (mikäli ei hallia)?  Mitä/miten treenaatte sisällä?

Kommentit

 1. Moi pakkashirmut! Minä ja toi 11v.rasselitukko nautitaan pakkaspäivistä filtin alla ja ikkunamaisemia ihaillen. Huikeen kaunis on toi talvinen maisema. Kunhan kelit sallii, niin potkukelkkaretkelle mennään toki. tv.grandgrandmother

  VastaaPoista
 2. Tykkäisin jos menis tuohon alle -20. -35 on ihan liikaa, ei tarkene kun vartin pihalla :( Eikähän juuri oo treenattukaan vaikka moti ois ihan hirvee!

  VastaaPoista
 3. Hrrrrr! Riittäisi kyllä pienempikin pakkanen, vaikka ei pysty valittaan kun niin kauan oli kurasademoskaa. :-)

  VastaaPoista
 4. Täällä on ollut sunnuntaista lähtien -30--25, joinain päivinä tuulen kera, joten ulkoilut ovat olleet max. puoli tuntia. Armas onneksi tarkenee lyhyet lenkit hyvin kun saa porhaltaa jäällä vapaana. Sisällä ollaan tehty kaikenlaista pientä naksuttelua.

  VastaaPoista
 5. Me treenataan sisällä ja ulkona. Mitään kovin tarkkaa ei olla tehty - paitsi ehkä kuplien puhaltaminen veteen. Mutta muuten ollaan tehty vauhtiajuttuja, malttia ja elefanttia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuten ehkä tiesitkin, tykätään kylmästä! Täällä Helsingissä on niin paljon enemmän valoa kuin pohjoisessa. <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Elefantti on siis mun nimitys tempulle, jossa mä kävelen, Totti kävelee mun takana etutassut mun selkää vasten ja Tito viimisenä niin, että sillä on etutassut Totin selkää vasten. ;D

   Poista
 7. Mekin naksutellaan usein aamuruuat pennulle :) Mukava tapa aloittaa päivä ja yleensä jos pentu joutuu sitten jäämään heti aamusta yksin niin on jo ihan sopivasti väsynyt kun on käynyt aamulenkillä rallattelemassa ja sen jälkeen vielä naksuteltu hetki ja saanut käyttää aivonystyröitään. Meilläkin on suhteellisen pienet tilat mun asunnossa, mutta pennun kanssa on onneksi niin paljon kaikkea mitä voi pienessäkin tilassa treenata. Tänä aamuna harjoiteltiin merkin kiertoa lyhyellä etäisyydellä ja paikalla makaamista :)

  VastaaPoista
 8. Sisällä treenataan nyt pari kertaa päivässä. Ulkona lähinnä vain lenkillä korkeassa vireessä pitkää seuruuta ja käännöksiä. Mutta sisällä naksutellen kaukoja (vitsit miten niistä onkin tullut hyvät!), kapulaa, tunnaria, perusasentoa ja siinä käännöksiä, temppuja - erityisesti takapäälle, eli aika samoja kuin tekin. Ja ehdottomasti pitää nyt vihdoin meidänkin opetella tuo pomppu loppuun, ennen joulua jo pistettiin alulle.. :"D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit