Altaassa kellui pieni auspai vain

Tänään saimme Ilon kanssa molemmat uuden kokemuksen, sillä kävimme ensimmäistä kertaa koirauimalassa. Tampereen koirauinti sijaitsee Nokialla,  meiltä 45 kilometrin ja ajallisesti noin 40 minuutin päässä. Onneksi lähdin ajoissa, sillä tuttuun tapaani eksyin ja suhasin. Kuka muka osaa toimia kahden liikenneympyrän kanssa? Toisella kertaa onnistuin ja sen jälkeen oikea paikka löytyikin helposti. Uimala on tosi hyvällä paikalla.

30 minuutin uintivuoro maksaa 35 euroa. Tarvittaessa uintivuorolle saa uittajan 5 euron lisähintaan. Uintivuorolla voi olla maximissaan kolme koiraa (tai kaksi jättirotuista). Saimme seuraksi Caritan & Täpäkkä-bordercollien ja Petran & Lavi-cockerspanielin. Kiva saada seuraa, mutta kätevää myös jakaa maksu useampaan osaan. Tänään maksettiin 11,70 euroa / nenä, ei paha. 30 minuuttia yhden koiran uittamiseen olisi hirveän pitkä aika.
 
 Äiti saanksmä? Joko? Joko? Joko? T: Ilo
 Joko? Joko? Joko? Örb. T: Täpäkkä
 Joko? Joko? Joko? T: Ilo & Täpäkkä
Uimala on avattu vuonna 2013 ja muistan jo silloin miettineeni, että pitää käydä. Aika kauan meni ennen kuin oikeasti tuli käytyä. Tykkäsin, joten jatkossa käymme varmasti talviaikaan. Hauskaa, hyödyllistä ja silti edullista. Mukava ja ystävällinen henkilökunta. Siistit ja toimivat tilat. Uimalan yhteydessä on myynnissä tarvikkeita, mm. herkkuja, ruokaa ja leluja. Oli kauhean kätevää ostaa lihapötkö mukaan kun kotoa oli loppunut. 

Myyntipuheen jälkeen kerron Ilon uimahistoriasta. Ilon piti hetki miettiä uimista. Miettimisen jälkeen Ilosta on kuoriutunut oikea vesipeto ja kesällä lempipuuhaa on ehdottomasti uiminen. Kesäisin Ilo ui vakkarilenkkipolun varrella useammassa kohtaa. Ilo muistaa uintipaikat ja ryykää niihin sen kummemmin lupia kyselemättä. Ilo tykkää mennä uimaan siten, että saa kävellä veteen. Hyppääminen ja "laskeutuminen" on vähän jännempää, koska Ilo ei ole tottunut. Viime kesänä Ilo rohkaistui syvään metsälampeen uimaan, vaikka sinne täytyi "laskeutua" (tai hypätä). Uimalassa on ramppi, jota pitkin laskeudutaan altaaseen ja kiivetään pois, mutta silti tulee aika jyrkkä meno veteen. Ilo mietti muutaman sekunnin, mutta rohkaistui nopeasti altaaseen polskimaan.
 
Meidän koirat ei tarvinnut uittajaa, vaikka sellaista oltiin etukäteen pyydetty. Lavi-pennun kanssa auttoi altaaseen menossa muutamia kertoja, mutta paimenet meni veteen omatoimisesti. Ilo sai kehuja hyvästä uima-asennostaan. Kauhoo menemään melkoista vauhtia. Heitin Ilolle tennispalloa veteen ja Ilo laskeutui tai loikkasi reippaasti. Oikeastaan Ilo ei olisi ollenkaan malttanut tulla vedestä pois. Välillä oli pakko käskeä huilimaan ja vaikka katse oli visusti altaassa, hienosti malttoi odottaa lupaa siirtyä altaaseen. Koirat uivat yksin ja yhdessä. Hienosti toimi homma kolmen toisilleen lähes tuntemattoman koiran kanssa, ei valittamista. Ilo sai uida kyllä todella paljon. Ennen ja jälkeen uinnin koirat pestiin pesupisteellä. Ilon mielestä suihku oli vähän ällöä, mikä sinänsä on aika hauskaa kun miettii millainen vesipeto tuo altaassakin oli. Onhan se aivan eri asia!


 Täpäkällä oli vähän päheempi kylpytakki!
 
30 minuuttia meni todella nopeasti. Huilitauoilla Ilo oikein läähätti. Täytyy muistaa, kuinka rankkaa hommaa uiminen on. Ennen ja jälkeen uinnin käytiin tietysti kävelyllä. En tohtisi koiraa viedä altaaseen ponnistelemaan ilman lämppäämistä. Koira pitää muutenkin ulkoiluttaa ennen uimalaan menoa ja koira täytyy viedä tyhjällä vatsalla, vähintään 4 tunnin paasto. Jäähkälenkillä Ilo sai verkkobotin päälleen, mutta myös toppis olisi saanut olla mukana. Uinnin ja suihkun jälkeen koirat kuivattiin erikoisilla räteillä, mutta silti turkki jäi vähän kosteaksi.
 
Me niin mennään uimalaan heti helmikuussa uudestaan. Oletteko te käynyt koirauimalassa? Tykkäsittekö?
 
 Punanuttu on aivan zzz.

Kommentit

 1. Ei olla käyty, mutta juuri laitellin kyselyä vapaista ajoista. Pitkään miettinyt mutten oo saanu vaa aikaseks. :D

  VastaaPoista
 2. Kannattaa! Hurjan hauskaa puuhailua talvipäiville. :-)

  VastaaPoista
 3. Täytyis kyllä joskus lähteä.. Frini tosin on uinut vaan pari kertaa elämänsä aikana - ei oo mikään vesipeto :D Menee veteen jos minäkin meen, mutta ku minen meinaa koskaa tarjeta mennä kesällä uimahan, niin... :D Heta kyllä tykkäis uida :) Monesti käyny mielessä, mutta aina se on vaan jäänyt "pitäs ja pitäs" -tasolle :D Ehkä juuri sen takia kun tuo Nokian uimala taitaa olla lähin koirauimala.. Yhtäkkiä ei ainakaan googlettamalla lähempääkään löytynyt.. :/

  VastaaPoista
 4. Täytyy joskus yhdistää, jos on asiaa uimalan huudeille. :-)

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat taas :). Täälläkin on koirauimala, pitää testata viimeistään ensi talvena jos Armas innostuu kesällä uimaan. Kesällä meillä onkin uimapaikka ihan lähellä, rantaan on vajaa 100m.

  VastaaPoista
 6. Tässä myös uimapaikka lähellä. Ihan nurkilla. Parhautta! Kiitos. :-) Kuvat vähän sumeita kun linssi meni huuruun ja märkääkin oli.

  VastaaPoista
 7. Me on käyty pari kertaa ja Vilkku tykkää:) meistä saa myös seuraa tuonne, jos haluat joskus hinnan puolittajaa :D

  VastaaPoista
 8. Joo! Mennään ihmeessä joku kerta yhdessä. :-)

  VastaaPoista
 9. Ihana toi kylpytakki! Ihan loistava! :-D

  VastaaPoista
 10. Jep. :-D Herätti hilpeyttä! Ei ole joka jätkällä samanlaista. :-D

  VastaaPoista
 11. Ollaan käyty Gatsbyn kanssa eri uimalassa, mutta hyvät kokemukset siitäkin :) Enkä ole koskaan millään muulla fyysisellä aktiviteetilla saanut koiraa niin väsyneeksi kuin uittamalla!

  Harmi, kun bloggerissa ei saa kuvia liitettyä kommentteihin! Niinpä liitän linkin meidän koirauimala kerrasta, sillä hykertelin kuville jälleen kerran :D http://katanankoiruudet.blogspot.fi/2014/04/uimamaisteri-spammays.html

  VastaaPoista
 12. Me ollaan Seran ja Riemun kanssa käyty parikin kertaa, niin helsingissä kuin hyvinkäälläkin. Tykkään hyvinkäästä enemmän, iso allas ja ramppi oli parempi kuin helsingissä. Siellä Seralla jäi tassu rampin väliin jumiin, kun se ei ollut yhtenäinen.. Ei mennä uudestaan ennekuin vaihtavat yhtenäisen rampin! Lähiaikoina olisi tarkoitus käydä kattomassa Espoossa sijaitseva uimala. :)

  VastaaPoista
 13. Hui! Kävikö pahasti? Me mennään tänään uudestaan. :-) Cockerimuksun tilalla bortsumuksu.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit