Ilo testaa - Halla-fleecetossut

Joskus vajaa vuosi sitten TopCanis lähetti testiin Halla-fleecetossut. Tossujen oli tarkoitus olla ensimmäinen testaustuote. Tossujen saavuttua pakkaset kuitenkin katosi ja luonnollisesti tossut jäikin silloin testaamatta.


Loppuvuosi ei vaikuttanut lupaavalta kelien suhteen. Satoi vettä ja oli kuraista - ei totisesti tossukelit. Alkuvuodesta vihdoin tuli oikea talvi ja kerrasta kovat pakkaset. Ilo alkaa nostella tassujaan helposti pakkasella, joten tossut on ollut ahkerassa käytössä lenkeillä. Olen pukenut Ilolle myös takin, koska se on aika karvaton.

Tossut näyttää käytännöllisiltä, selkeiltä ja yksinkertaisen kauniilta. Tossut tuntuu miellyttäviltä käsissä, varmasti myös tassuissa. Värivaihtoehtoja on kaksi - harmaa ja violetti. Mielestäni olisi kiva, jos tossuja olisi useammassa värissä (nopeasti tuli mieleen ainakin kestosuosikit pinkki ja turkoosi) ja myös perusmustana. Ilon tossut on harmaat. Kokoja löytyy XS-XL. Sivuilta löytyy tossujen tarkat mitat ja mittausohjeet. TopCanis-sivulla kerrotaan tossuista näin; "Tossut on valmistettu pehmeästä ja hieman joustavasta fleecestä. Pohjamateriaalina on tossuissa notkea, veden- sekä pakkasenkestävä liukuestemateriaalii, jota käytetään myös armeijan tuotteissa. Tossujen edessä oleva halkio helpottaa tossujen pukemista koiralle. Elastinen tarrakiinnitys pitää tossut hyvin paikoillaan. Joustava tarrakiinnitys on miellyttävän tuntuinen sekä mukautuu koiran liikkeisiin."


Ilo syntyi loppukesällä ja muutti meille syksyllä, joten sitä ei tarvinnut pukea. Ilo ei tykkää pukemisesta, se kulkisi mielummin nakupetterinä ja turhaan en koiraa puekkaan. Pukeminen saa Ilossa aikaan ällötyksen, mutta ällötys onneksi unohtuu heti kun pukeminen on ohi. Tossujen kanssa kesti hetken kauemmin. Iloa ällötti ja se ei voinut yhtään käsittää, mitä kummaa tassuissa on. Jokainen tassu jäi vuorotellen ilmaan ja kulkeminen tossut jalassa vasta mielenkiintoiselta näyttikin. TopCanis-sivulla vinkataan, että koiralle ei pitäisi nauraa, vaikka se kulkisi hassusti ensimmäistä kertaa tossut jalassa. Onneksi Ilo ei ole sellaista mielensäpahoittaja-tyyppiä, koska en mahtanut naurulle mitään. Ilo keksii monta mielekkäämpää asiaa kuin tossujen pukeminen, mutta kulkeminen tossut jalassa sujuu nyt normaalisti sisälläkin. Ulkona ongelmaa ei ollut alussakaan, normimeno.

 Pellolla...
 Jäällä...
 Vetohommissa...

Tossuista on ollut meille paljon iloa. Ihanaa kun ei ole tarvinnut linnoittautua kotiin kovemmilla pakkasilla vaan on voinut nauttia ihanista pakkaskeleistä. Oikea varustus on kaiken A ja O. Tossuja on kokeiltu monenlaisessa menossa ja olen positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin ne pysyy aussien menossa mukana. Rehellisesti sanottuna en uskonut, että tossut pysyy Ilon menossa mukana. Ilolla on ollut monella lenkillä tossut käytössä, mutta silti vain kaksi kertaa on tippunut tossu jalasta. Ensimmäisellä lenkillä pellolla, jolloin saattoi olla liian löysällä ja toisella kertaa aussiekaverin kanssa rymytessä. Lisäksi muutaman kerran on pitänyt tossua "kohentaa". Aika pientä kuitenkin kun miettii, että Ilo on varsin liikkuvainen tyyppi. Ilo liikkuu lähes aina vapaana, juoksee, kaivaa, hyppii, riekkuu pellolla, pomppii ojien yli, mönkii risukoissa. Tossut tuli testattua myös vetohommissa jäällä ja pysyi moitteetta jalassa. Olen tyytyväinen tossuihin ja ne palvelevat meillä hyvin.


Pohjat vähän liukkaat kävelyteillä. Tarrat vaikuttaa kestäviltä ja on pitkät, joten säätövaraa löytyy kivasti. Tossut on helppo pukea jalkaan. Vaikuttaa kestäviltä, mutta kestävyydestä en paremmin voi sanoa tässä vaiheessa.

Kommentit

 1. Vitsit, kuinka kiva tuotetestauspostaus! En ole pitkään aikaan jaksanut lukea kokonaista tuotetestausta loppuun, mutta nyt luin koko postauksen oikein mielelläni loppuun asti. Kiva, kun laitoit omia kokemuksia ja hauskojakin tossuihin liittyneitä tapahtumia (Ilo tossut jalassa ekaa kertaa) perusfaktojen lisäksi tekstiin. Postaus vaikutti oikeasti rehelliseltä, ja oli mukava kuulla, että niitä tossuja testattiin monenlaisissa tilanteissa ennen postauksen kirjoittamista. Tällaisia tuotetestauksia on ihana lukea, lisää näitä blogimaailmaan! :)

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellistä, yleensä skippaan kaikki tuotetestaus-kirjoitukset blogeissa, mutta tämän jaksoin minäkin lukea loppuun asti! :) Tossut näyttää tosi hyviltä ja sellaisilta, että ne pysyy jaloissa! Uskon että Ilo on hyvin testannut niiden jaloissa pysyvyyden :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos kivoista kommenteista! :-) Voi kun olisi tajunnut videoida (salaa) ne ensimmäiset tossukokeilut sisällä... :-)

  VastaaPoista
 4. Jou, minkä kokoiset teillä on? :)

  VastaaPoista
 5. Ai hitto sekin piti laittaa! :-D Pitää tarkistaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit