#perusmeininki

Olen haaveillut kunnon vetopelistä, kuten blogin lukijat varmaan tietävätkin. Olen haaveillut talveksi kicksparkkia ja muihin vuodenaikoihin kickbikea. Molemmat on kuitenkin aika tyyriitä ja siksi jatkan haaveilua edelleen. Talvella olen ollut vedättämättä ja muina vuodenaikoina on menty vanhalla pyörällä. Talven vetopeliksi olen haaveillut (ennen kicksparkin hankkimista) potkukelkkaa ja eilen mies yllätti tuomalla minulle potkukelkan. Oi!

Jouduin lähtemään töihin ja rehellisesti sanottuna "vähän" harmitti kun ei päässyt heti testaamaan. Olen vähän sellainen kaikkitännehetinyt-ihminen. Tänään oli ihan pakko lähteä jäälle potkuttelemaan heti aamulla. Potkukelkkailu ei ole niin helppoa kuin miltä se näyttää. Minulla ja Ilolla ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa. Miehelläni ja Ilolla sujui huomattavasti paremmin. Ilo oli selvästi ihmeissään "mitä tässä nyt kuuluisi tehdä" ja pyöri kuin väkkärä. Pienellä houkuttelulla tajusi ja saatiin aikaiseksi kivoja vetopätkiä. No rehellisesti sanottuna minun ja Ilon vetopätkät oli vähintään mielenkiintoisia. Minä meinasin jokusen kerran horjahtaa kelkan kyydistä, jalkaa vaihtaessa kelkka lähti aivan väärään suuntaan, sählästäni johtuen Ilo katseli taaksepäin ja huusi minulle.

 Valjaita pukemassa. Aina yhtä ihanaa Ilon mielestä - tai sitten ei.
 Suhteellisen siistiä!


Täytyy harjoitella kelkkailua ehkä ilman koiraa. Ilon kanssa lyhyitä ja ytimekkäitä matkoja, odottavalla palkalla. Kelkka on ostettu Motonetistä ja se maksoi huimat 50 euroa. Saa nähdä, miten toimii meidän käytössä. Laitoin kelkkaan #perusmeininki tarran ja ensimmäisen pätkän jälkeen mietin kannattiko. Onko tämä nyt teema meille?


 Nämä kaksi kuvaa niin täydellisesti minun ja Ilon menoa. Huomatkaa Ilon ilme ylemmässä. Meinasin tukehtua leipään kun näin ilmeen.

Kommentit

 1. Nyt onkin jäällä varmaan varsin hyvä potkurikeli ja muutenkin kiva ulkoilla. Täälläkin oli iltapäivällä valtavasti väkeä luistimilla, suksilla, paksupyörillä ja kävellen, koirilla ja ilman.

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihanaa ulkoilla. Edessä pari vapaapäivää ja aion kyllä nauttia täpöillä. <3 Vielä kun tulisi lisää lunta! Tiistaillehan sitä oli kai lupailtu, oikein kunnolla. :-)

  VastaaPoista
 3. Jes, nyt saatiin hyvä vinkki edullisesta kelkasta! Kiitos ;)

  VastaaPoista
 4. Jeeee! Hahaa, eipä kestä! :-D

  VastaaPoista
 5. Hoi! Voi että, miten kiva aina, kun joku innostuu vetämisestä. :)
  Kannattaa alkuun pitää vedot lyhyinä ja miettiä jonkun verran tavoitteita. Ei siis mitään kisoja tai vakavaa. Lähinnä esim. sellaisia, että liina aina kireällä, laukka, ravi tms. Alkuun pitää olla vaan paljon lyhyitä ja kivoja pätkiä, mutta jossain vaiheessa voi alkaa ottaa pipoon, jos koira laiskottelee. Eipä tosin kuvissa siltä näyttänyt! :D

  Ja tuohon "peruspotkuriin" kannattaa kietaista etummaiseen rautaan makuualustaa tms. ympäri, jotta ei satu koiran jaloille joskus osuessaan. Mikäli haluaa menosta vähän tasaisempaa, kannattaa virittää ihan joku lyhyt talutin tai narunpätkä potkurin etukulmiin ja sieltä sitten yhteen, johon liina kiinni. Teillä näköjään Manmatin joustava onkin. Eli se sitten siihen kulmista tulevaan kiinni. Silloin käännökset ja koiran kanssa meneminen ovat sata kertaa helpompaa. Tai ainakin 80 kertaa helpompaa.

  Kunhan tuli ajatuksia mieleen! Pitäkää hauskaa! :D

  http://dropneusjes.blogspot.fi/2016/01/lapissa-4-lenkki-eli-ensimmainen.html

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä! :-) Ensimmäisellä ajelulla remmelit oli tosiaan miten sattuu ja kahdenlaista vetonarua käytössä. Vetohommat on kiinnostanut aina. <3 Ilon kanssa on tehty lyhyitä pätkiä canicrossia ja enemmän pyöräilty. Talvipeli saatiin vasta, joten potkuttelu on aivan uusi juttu. Täytyy tosiaan pitää matkat vielä lyhyinä ja ottaa palkka odottamaan maaliin muutamalle ekalle kerralla.

  VastaaPoista
 7. Ja piti vielä sanoa, että Ilo tykkää hirveästi vetohommista. Hymy naamalla. Vauhtia ja intoa riittää. :-) Kiljuukin oikein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä omat bc:t eivät muuten hauku kuin joskus leikkiessä. Mutta vetoon lähtiessä kuuluu "pientä vuotamista". :D

   Ja hyvä juttu, että teillä on pohjia vetohommiin. Monipuolisuus kunniaan!

   Poista
 8. Potkukelkka on huomattavasti paremmin ohjattavissa, kun kiinnitys (vetoliinan siis) on edessä alhaalla. Ero on oikeasti tosi merkittävä, itsekin tuskastelin alkuun kicksparkilla koira vyöllä, kunnes vaihdettuani kiinnityksen tuohon alas alkoi meno tasaantua merkittävästi. Edelleen vehje tuntuu kamalan huteralta rekeen verrattuna, mutta hyvin uskaltaa antaa kahden koiran paahtaa edessä täysillä tuolla kiinnityksellä.

  VastaaPoista
 9. Täytyy kokeilla kiinnitystä vielä paremmin alas. :-) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kannattaa laittaa tosiaan niin, että tulee molemmilta puolilta potkuria, ei siis kiinnittää liinaa suoraa tuohon (mikä ikinä onkaan oikealta nimeltään :'D) "jalkatelineeseen". Vaan esim. noihin istuinosasta tuleviin metalleihin kiinni lyhyt naru "jalasta" toiseen, ja siihen naruun kiinni vetoliina :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit