Hirvittävän hiljaista

Voi ei, miten hiljainen blogi. Kevättä ja kesää kohti mennään, joten kyllä täällä taas vilkastuu. Päästään ulos treenaamaan ja ajattelin hommata avaimen hallille. Nyt omatoimitreenit on niin vähissä kuin olla voi. Kaikkialla on liukasta, lumista tai epätasaista, eikä sisällä ole tilaa. Tehotokot jäi välistä viime viikolla sairastelun takia, tänään ja ensi viikolla jää välistä Lapin reissun takia. Mökkiin ei valitettavasti saa koiraa ottaa, joten Ilo ei tule mukaan. Ilolla on kuitenkin hyvät oltavat, sillä se pääsi punaisen ystävänsä Kaylan luokse hoitoon. Kaylan perhe haaveilee Ilon pennusta, joten tämä on monessa mielessä hieno juttu. Meidän perheelle ja Ilolle tulee parin kuukauden ero pentujen takia - tulee harjoiteltua erossa olemista. Ilo saa seuraa Kaylasta. Kayla saa seuraa Ilosta. Kaylan perhe saa harjoitella elämistä kahden koiran kanssa. Kaylan perhe saa tutustua vielä paremmin Iloon. Sain jo ensimmäiset kuulumiset videon muodossa, Punanutuilla näytti olevan hurjan hauskaa.  


 Nakupetteri Ilo ja Wirneen Jompsin Kumpsin "Kayla". Kuva otettu viime maaliskuussa kun Kayla oli meillä hoidossa viikonlopun. 

Tylsyyden keskellä olen opettanut Ilolle kolme uutta temppua. Anele. Nessu. Valo. ANELE-tempussa Ilon pitäisi nostaa etutassut esimerkiksi oksalle ja kurkata etutassujen välistä, oksan alakautta. Sanotaanko näin, että tekemistä riittää melkoisesti. Voi olla, että olen harjoitellut liian matalilla kohteilla, mutta Ilo aivan lösähtää. NESSU-temppussa Ilo ottaa nenäliinapaketista nenäliinan ja tuo sen minulle. Sain idean ollessani flunssassa. Tämä oli Ilon mielestä kiva temppu. Käteen tuomista täytyy vahvistaa. VALO-tempussa Ilon täytyy sammuttaa valot etutassuilla. Matkaa täytyy vahvistaa ja samoin rauhallisempaa lähestymistä. Ilo (ylläri) turhan vauhdikas.

Kahden viikon päästä minulla ja Ilolla alkaa Nose Work-kurssi TamSKilla. Olen miettinyt jonkin aikaa, kuinka haluaisin kokeilla nose workkia Ilon kanssa. Eucalyptus-hajun ostin pari kuukautta sitten, mutta en uskaltanut sittenkään aloittaa ilman kokeneemman apua. Kurssiin sisältyy neljä kertaa, ne pidetään kahden viikon välein. 

Minun piti ilmoittaa Ilo näyttelyyn kuukauden päähän, mutta Ilolla on alkanut karvanlähtö ja kuukauden päästä se on luultavasti aivan nakupetteri. Unohdetaan misseilyt tällä erää ja katsotaan uudestaan juoksujen jälkeen.  

Oletteko te kokeillut Nose Workia?

Kommentit

  1. Mä oon Rockyn kanssa käyny nose work kurssin ja tykättiin. Kotiinkin hommattiin välineet ja aina välillä treenataan. Koira tykkää hirveesti. :)

    VastaaPoista
  2. Jee! Kuulostaa niin kivalta. Ilo tykkää kauheasti nenähommista ja uskoisin, että on meillekkin kiva laji. Kiva kokeilla jotain aivan uutta! Jännää. :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit