Nose Work 2

Tänään taas noseworkkailtiin. Näiden kahden treenikerran välissä harjoiteltiin kotona kerta. Olin laittanut kaksi pilttipurkkia säästöön juuri tätä tarkoitusta varten. Ilo oli vähän turhan innokas harjoitellessa. Lätki tassuilla purkkeja, mutta oikea haju kuitenkin löytyi. En uskaltanut treenata enempää omatoimisesti, ettei ihan sössitä.

Treeneissä mentiin taas kahdella pahvilaatikolla. Aluksi näytti siltä kun Ilolla ei olisi mitään käsitystä, mitä se tekee. Se pelasi kanssani laatikoilla. Ei oikeasti haistellut, vaan enemmänkin kokeili onneaan ja minä palkkasin. Tassulätkyjäkin tuli vähän. Odotettiin, kunnes kouluttaja tuli luokse. Kerroin ja näytin, miten sujui. Hän juuri oli sitä mieltä, että Ilo ei oikeasti haistanut vaan enemmänkin vain pelasi kahden laatikon kanssa.
Eucalyptukselta tuoksuva huopatassu laitettiin piiloon taitettavan pahvilärpäkkeen taakse ja kokeiltiin uudestaan. Ilo alkoi oikeasti työskennellä. Lopetti turhan sähläämisen ja alkoi keskittyä. Nenä alkoi liikkua ja tahti rauhoittua, into toki säilyi. Saatiin monta onnistumista. Tehtiin aina noin viittä toistoa ja pidettiin tauko. Haistamisesta palkkaamisen jälkeen heitin toisen namin kauemmas, jotta ehdin vaihtaa laatikkojen paikkaa.Me oltiin muuten Ilon kanssa Australianpaimenkoirat ry:n vuoden 2015 tokotulokas-"kisassa" sijalla 4. Tulokkaita ei ollut paljoa, mutta silti tuli hyvä mieli kun näki meidän nimet listassa ja postissa tuli kunniakirja. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit