Onko rakkautta ilmassa

Tänään Tampereen seudun auspailijoiden miitti. Tällä kertaa mukana 5 aussieta, 1 bordercollie ja 1 lagotto. "Vääränrotuisilla" ikää 8kk, nuorin aussie 1,5v ja vanhin 6v. Kaksi urosta ja viisi narttua. 2 punaista, 2 merleä ja 1 musta. Tapasimme samalla isolla pellolla kuin viimeksi. Tällä kertaa oli pikkupakkanen ja aurinkokin paistoi.

Sannan lauma (Lila-aussie, Ina-bortsu ja Vipsu-hoitolagotto) me tunnetaan, mutta muut oli tuntemattomampia. Vanhempi uros oli ensimmäisessä miitissä pari vuotta sitten keväällä ja narttu oli toisessa miitissä nyt alkuvuodesta. Nuori uros oli aivan uusi tuttavuus ja Ilo ei oikein lämmennyt. Uros oli todella kiinnostunut Ilosta ja Ilon takamuksesta. Ilo yritti aluksi nätisti ilmoittaa, että ei tykkää, mutta ei se oikein tehonnut. Ilo murisi, irvisteli ja rähähti pari kertaa, mutta ei oikein tehonnut sekään. Piti vähän puuttua ja käskyttää urosta pois. Ilo viihtyikin lähelläni. En ole nähnyt Iloa ikinä tuollaisena, mutta ei kukaan ole koskaan Iloa kohtaan noin tunkeilevasti käyttäytynyt. Mielestäni Ilo kuulosti ja näytti uskottavalta. Iloa selvästi ahdisti käytös ja se pälyili hetken muita. Omistaja kyllä puuttui käytökseen hyvin ja Ilollakin oli taas kivaa. Unohtui yli-innokas nuori mies varsin nopeasti.Aussievaara!
 
Ina-bortsupentu roikkui Ilon kauluksessa, minkä kerkesi ja Ilo ei ollut moksiskaan. Haha. Hyvät riekut saatiin aikaiseksi. Koirat rallasivat ja painivat, välillä menivät omia menojaan. Osa koirista käytti äänitehosteita leikkiessään ja välillä meinasi tunteet osalla porukasta kuumeta, mutta yllättävän hienosti sujui näin suurella koiralaumalla. Ihmeellisempää olisi, jos kukaan ei sanoisi yhtään mitään, yhtään mistään. Tosi kivat fiilarit jäi miitistä. Ilo ihastui vanhempaan urokseen, pörröiseen punaiseen. Oikein keimaili korvat luimussa, pyörähdellen. Uroskin taisi vähän ihastua Iloon. Se oikeastaan tuli aina Ilon luokse kun nuorempi uros ei uskonut Iloa.  Liikkis.

 Punainen aussie merlellä päällä.


 Lila ja Ilo, aina yhtä järkevät.

Mukana oli myös aussiesta kiinnostunut tyttö. Hän haaveilee omasta aussiesta ja oli mielissään miitistä. Kysyin fiiliksiä lenkin jälkeen ja hän totesi, että "jäi aika vauhdikas kuva". Kuulemma haaveilu ja rotuun tutustuminen jatkuu. 1 h 30 min hurahti peltoillessa. Muiden lähdettyä haettiin Sannan kanssa ihmislapset meiltä ja lähdettiin lenkille. Lenkillä hurahti toinen mokoma. Ilo keskittyi lenkillä Lilan kanssa painimiseen, mikä oli jäänyt miitissä vähemmälle. Lila ei ymmärtänyt, miksi Ilo leikki jonkun muun kuin Arvon Merleyden kanssa.
Aamupäivällä käytiin Ilon kanssa tekemässä tokoa lähikentällä puiston yhteydessä. Päiväkodin ryhmä tuli puistoon hetki meidän jälkeen, lisähäiriötä, josta Ilo tosin ei ottanut yhtään häiriötä.  Seuraamista siten, että tyttäreni toimi häiriönä kävellessä Ilon toisella puolella noutokapula kädessä ja heittäessä noutokapulan maahan. Ei mennyt Ilo hämyyn, kontakti säilyi ja paikkakin oli hyvä. Ruutua tai tarkemmin ruudun oikeaa paikkaa tarjoamisen kautta. Ilo syöksyi ruutuun ihanalla innolla ja kääntyi täpäkästi, mutta paikka meinasi kuitenkin olla vähän liian edessä. Kiertoa vauhdikkaasti. Noutoa vauhdikkaasti ja kivalla innolla, mutta pari kertaa piti kutsua inahduksen takia takaisin. Nouto on selvästi nykyään ihan sairaan siistiä Ilon mielestä. Tehtiin ruutua, kiertoa ja noutoa aika lähekkäin tarkoituksella, jotta Ilo joutui kuuntelemaan ja tekemään haastavaa eroittelua. Ruutuun lähettäessä meinasi mennä hämyyn ja hakea noutokapulan, mutta yllättävän hyvin sujui. Ennen ulkoilua treenattiin kotona käsikosketusta, kaukojen m-s-vaihtoja ja pomppujääviä. Mukavasti sujui.

Punaiset. Iso ja pieni. Karvainen ja vähemmän karvainen. Ne tykkäsi toisistaan.

Saa nähdä alkaako Ilolla juoksut odotettua aikaisemmin. Ilolla on ollut kahdet juoksut toukokuussa ja kahdet juoksut lokakuussa. Nyt näyttää vähän siltä, että juoksut alkaa mahdollisesti aikaisemmin. Ilo on tiputtanut turkkinsa, kiinnostunut hajuista enemmän, merkkailee törkeästi, normaaliakin ahneempi (uskomatonta) ja nämä merkit on toki ollut ennenkin hyvissä ajoin ennen juoksuja, mutta erityisesti uroksen käytös hämmentää. Hmph.

Kommentit

 1. Pakko kommentoida! T. Yhden innokkaan nuoren uroksen omistaja :D

  Voi toki olla, että uroksen käytös kertoo mahdollisesti alkavasta juoksusta, mutta miulta ainakin löytyy sellainen uros, joka vaan innostuu entisestään siitä kun nartut sitä komentavat. Mitä pahempi rähähdys, sitä enemmän ylikierroksia ja lisää intoa se aiheuttaa. Että ei näistä aina tiedä. :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti tässäkin olisi kyse siitä ja juoksut ei vielä alkaisi. :-)

  VastaaPoista
 3. Nuoret urokset <3 :-D Hormoonit hyrrää! Niin tuttua...

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja aussieriemua <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Aussieriemu, paras riemu. <3 Rakkautta on aussiet.

  VastaaPoista
 6. Mulla taas on uros joka kertoo ajoissa jos nartulla on juoksut tulossa. :D

  VastaaPoista
 7. Aussielaumassa sitä piisaa. :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit