Eka halleilu omilla tunnuksilla

Tiistaina kävin ensimmäistä kertaa hallilla treenaamassa omilla tunnareilla. Tyttäreni oli mukana, treenasi lelukoiransa kanssa - hyvää häiriötä. Muuten hallilla oli aika rauhallista. Yksi aksaaja oli hetken aikaa. Me tehtiin tokoa. Olin etukäteen suunnitellut treenit, mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen ja aika loppuikin kesken.Paikkaistuminen kovasti häiriköitynä. Tytär käskytti lelukoiraansa. Minä heittelin Ilon ohi noutokapuloita, leluja, nameja, asettelin kipon Ilon eteen, liikuin lähellä, menin kontilleni viereen, konttasin Iloa ympäri, taputin käsiä ja kaikkea mitä mieleen juolahti. Ilo oli vähän wtf, mutta ei edes meinannut liikahtaa. Seuraaminen oli innokasta. Alussa piti muistuttaa poikittamisesta, mutta muuten meni kivasti. Intoa riitti ja paikka oli hyvä. Kontakti tipahti lähdöissä ja vauhdin muutoksissa. Pitäisi ehkä tehdä asialle jotain. Muuten jees. Harjoiteltiin muutaman askeleen peruuttamista ja se kyllä vinottaa pahasti. Pakko treenata seinän vieressä tai jotain, vinkkejä? Liikkeestä seisomista ilman etutassujen liikuttamista ja liikkeestä maahanmenoa nopealla reagoinnilla. Palkkasin nopsaa. Tosi kivasti. Tehtiin molemmat myös kokonaisena liikkeenä. Palkkasin namilla heti seisomaan/makaamaan, suoritettiin liike loppuun ja palkkasin lelulla. Toimi. Seuraavaksi olikin sitten tauon aika.

Luoksetulo oli oikeastaan aika tosi argh. Ilo inahti jokusen kerran lähtiessä, joten keskeytettiin. Käskin makaamaan hetkeksi. Jossain kohtaa inahti jättäessä ja vein kokonaan pois treenikentältä, jäähylle - ei hommia. Ilo miitää!? Inahtelu jäi. Vauhtia riitti, mutta perusasennoista piti muistuttaa kun meinasi tulla vinoon kerta toisensa jälkeen. Tosi vahvalla käsiavulla muistutin oikeasta paikasta. Ruutua palkkaillen oikeasta paikasta. En antanut Ilon ketjuttaa yhtään tyyliin "ai tämä ei ollut oikea paikka, entäs tämä". Ilon piti hakea suoriltaan oikea paikka ja palkkasin tai väärästä paikasta käskin pois ja lähetin uudestaan. Kosketusalustalla Ilo teki kivaa paikkaa, mutta alustan idea ei oikein toiminut - Ilolla ei osunut yksikään tassu alustalle. Otin sen pois käytöstä ja toimin tuolla tapaa. Useamman kerran pääsin palkkaamaan oikeasta paikasta. Sit loppui aika.


Kirjoitin puhelimeen treenikertomukseen, että "paska reissu, mutta tulipahan tehtyä". Ei se nyt oikeasti niin surkeasti mennyt vai kultaako aika muistot? Videollakin meno näytti ihan kivalta. Luoksetulon kanssa oli outoa ja seuraamisen peruuttaminen on haastava, mutta muuten meni oikeasti ihan kivasti. Armollisempi pitäisi olla.

Tänään Sanna koirineen ja tyttöineen tuli tänne maalle. Käytiin porukalla lenkillä, jonka jälkeen mentiin treenaamaan lähikentälle. Treenattiin vuorotellen ja minä päätin jo etukäteen treenata toukokuun BH-koetta varten. Harjoiteltiin erikseen eteentuloa ja siitä perusasentoon siirtymistä. Eteentulo on v-a-i-k-e-a, oikeasti, todella vaikea. Tokokoira hakee vasemmalle puolelleni kun aina on täytynyt siihen hakeutua. Vaikka tulisi eteen, vinottaa helposti vasemmalle. Tehtiin lyhyellä matkalla, lelulla ja namilla. Nami toimi paremmin tässä, mutta myös lelulla saatiin kivoja eteentuloja. Sivulle siirtyminen on ok, mutta pylly voi pyöriä vielä jouheammin. Treeniä, treeniä! Seuraamiskaavio tosi kivalla asenteella. Hienosti säilyy into koko pitkän pätkän. Kontakti putoili samanlaisissa kohdissa kuin tokossa, täytyy nostaa arvoa. Täyskäännös vasemmalle, huoh. Toinen v-a-i-k-e-a. Ilo saisi kääntyä todella paljon täpäkämmin. Henkilöryhmä jäi treenaamatta. Maahanmenoa ja luoksetuloa ei oikein voi tehdä kokonaisena liikkeenä ennen kuin Ilo osaa tulla eteen. Ei toiminut pitkällä matkalla ja palkkasin vauhdista. Istumisliike hyvä, ei ongelmaa. Paikallaolon Ilo sai tehdä Sannan ja Lilan treenatessa. Olin ensimmäistä kertaa selkä Iloa kohti, mutta kurkin olan yli suoritusta. Hienosti suoriutui Ilo.


Instagrammia päivitän todella (vähän liiankin) ahkerasti. Jos et vielä seuraa, mutta kiinnostaa seurata -> jeytsi.

Kommentit

 1. Mie tein Tildan kaa peruuttamista niin että ajattelin sen ensinnäkin seuraamisena, enkä erillisenä temppuna (helpotti omaa käskytystä kummasti :D). Periaatteessahan se että sä teet rallytokon kyltin 360 vasemmalle (eli käännyt vasemmalle täyden ympyrän) koira käytännössä peruuttaa kokoajan (mikäli sen takapään käyttö on hallussa). Tästä aloin pikkuhiljaa ottaa askeleen suoraan ja kas, sehän peruuttikin mukana. Nyt teen seuraamistreeniä pääasiassa niin että pyörin erisuuntiin, eteen, taakse, sivuille jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se että ylipäätään tekee käännöksiä peruutuksessa (sinne vasemmalle) että se takamus suoristuu. Ihan siis samaa mitä tehdään eteenpäin seuratessa poikittaessa. Ilo on niin fiksu koira että se tajuaa kyllä ilman seiniäkin mikä on homman nimi :D

   Poista
  2. Täytyy vahvistella takapään käyttöä taas ja testailla kääntymisiä. :-)

   Poista
 2. Oivoi voin niin kuvitella Ilon ilmeen, kun toinen heittelee tavaroita ja konttaa sun muuta :-D

  VastaaPoista
 3. Hauska toi videon alku! Hienosti se pysyy, taidan ottaa teiltä vähän häiriövinkkejä omiinkin paikkistreeneihin. ;) Ja lapsikin reenaa oman lelunsa kanssa, vähänkö söpöä hei. En kestä. :D Taitaa olla koiraharrastus pysyvästi tartutettu äidiltä lapselle. :)

  VastaaPoista
 4. Apua, mitkä häiriöt tuossa paikkiksessa! Tosi hyvin Ilo pysyy aloillaan. Voisit tulla opettamaan Jetille (aka. Mr. 5s on liian pitkään olla paikoillaan) tuollaisen taidon... :’D

  VastaaPoista
 5. Ilo meinaa ottaa liiankin lunkisti erityisesti makuulla. Vähän meinaa "nukahtaa". :-D Hyvä toki, että pysyy. Ilolla on tosi vahva kun pienestä pitäen paljon treenattu. Pelkästään kuvienkin takia joutunut pönöttään paljon. :-D Hyvä, jos saa ideaa tästä!

  Tyttö taitaa olla hurahtanut. Vähän kun kasvaa, voidaan treeniä yhdessä kun kuitenkin kaksi koiraa sitten. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit