Ilon tärppitarkkailu

Ilolla alkoi juoksut viikko sitten, 02.04. lauantaina. Nämä on viimeiset juoksut ennen Niitä Juoksuja, joista Ilo astutetaan. Sovimme etukäteen Laura-kasvattajan kanssa, että Ilo menee hoitoon heille näistä juoksuista. Tärppitarkkailuun loppuvuotta ja Itävallan astutusreissua ajatellen. Tiistaina 05.04. vein Ilon Lauran työpaikalle. Varauduimme 2 viikon - 2½ viikon hoitopätkään, joten saimme Ilon ihastuttavan emän Nessan hoitoon. Ilman koiraa olisi outoa ja ikävää. Ero tuntuisi entistä ikävämmältä. Ilo kuitenkin päätti pitää hoitopätkän lyhyenä ja haimme Ilon jo tänään kotiin. Tärppipäivät koittivat viikko juoksujen jälkeen. Aika nopeaa toimintaa! Hyvä tietää.
Nessan kanssa meni hyvin. Nessa on kiltti ja tottelevainen vanhempi rouva. Meidän koko perhe tykkää Nessasta hirveästi. Silloin joskus kun näin Nessan ensimmäistä kertaa, se hurmasi minut olemuksellaan, luonteellaan, vauhdillaan, työinnollaan ja ulkonäöllään niin kovin, että päätin "tuosta minun on pakko saada pentu". Olen niin onnellinen, että saimme. Nessa periytti tyttärelleen samoja hienoja ja ihailtavia ominaisuuksia. En ole hetkeäkään katunut ja en voisi tyytyväisempi olla. Nessassa ja Ilossa on todella paljon samoja piirteitä. Pelkästään niiden ulkonäössä on paljon samaa, erityisesti päät muistuttaa toisiaan. Nessalla huomasin samanlaisia ilmeitä, eleitä ja ääniä kuin Ilolla. Ruokahalusta puhumattakaan. Tällä kertaa ei puuhailtu muuta kuin lenkkeilty rauhassa. Nessa rakastui meidän sohvaan, mönki kainaloon, yöt ja yksinolot nukkui sohvalla.
Ilollakin oli mennyt hyvin. Paikalla  oli Lauran koirien lisäksi sijoitusnarttu Nauru ja sen kolme kolmiviikkoista poikapentua. Ilo oli kiinnostunut pennuista, mutta oli kohteliaasti pitänyt nättiä etäisyyttä. Torstaina Ilo kävi Lauran kanssa paimentamassa Kausalassa. Laura kehui Iloa taitavaksi. Aluksi yritti lähteä haukun kanssa, mutta oli kuunnellut kiltisti. Pyörössä mennyt hyvin ja Ilo oli päässyt ensimmäistä kertaa myös isompaan tilaan paimentamaan. Isommassa tilassa oli ollut vähän haastavaa Ilolle ja se oli tehnyt vähän "liiankin" kiltisti hommia. Tänään Ilo kävi Lauran kanssa aksaamassa. Sain viestin "Ihan huikee aksatykki Ilo on! Ihan mielettömän magee! Se on kyllä hieno otus ♥".  Ihanaa, että Ilo pääsi aksaamaan kokeneen ihmisen kanssa. 

Ilo otti minut ja tyttären vastaan ihanan iloisesti. Häntä heilui ja suukkoja jaeltiin. Kävimme moikkaamassa Naurun poikia - Menoa, Metkua ja Mahtia. Kolmiviikkoisia pötköjä. Ei tehnyt yhtään hyvää jo ennestään pahalle pentukuumeelle.  Ilokin tuli pentuja kurkkaamaan ja se suhtautui niihin tosi kivasti. Kohteliaan kiinnostuneesti.

Kommentit

  1. Ihanaa, että saitte Ilon nopeasti takaisin :) Vaikka mikäpä siinä Nessan kanssa ollessa, Nessa on niin super! Itsekkin ihastuin Nessaan kovin kun ekaa kertaa Lauraa ja koiria näin. Edelleen tulee hymy huulille kun mietin. Pääsin tekemään Nessan kanssa agia ja se oli kyllä niin hauskaa, että silloin päätin että pitää saada itsellekkin oma agiaussie :D

    VastaaPoista
  2. Itse näin sillon Nessaa, Prillaa ja H-pentuja. Käytiin lenkillä porukalla. Vähän treeniäkin. Laura kävi kouluttamassa jossain välissä ja kävin sillä välin Nessan kanssa kaksin lenkillä. Se on kyllä super. Onneksi asiat meni niin mainiosti, että sain Nessan pennun. Olen ollut erittäin tyytyväinen ja Nessakin se vain hurmaa edelleen. Ilon pentujen aikaan tulee sitten pidemmäksi pätkäksi. :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit