Nenän aktivointia

Kevät on tullut ja Ilo on päässyt lempipuuhaansa, kuten näkyy. Kaivamaan likalätäköitä ja läträämään vedessä!

Tänään piti olla nose work-treenit, mutta en valitettavasti päässyt paikalle. Kävimme tyttäreni kanssa katsomassa Liisa Ihmemaassa jääsatua ja näytös vasta loppui treenien alkaessa. Sunnuntaina tehtiin kuitenkin nose workkia kotosalla. Käytössä oli kuusi matalaa pakastepurkkia. Asettelin purkit riviin keittiöön. Ilo lähti hommiin haju-käskyllä innokkaasti. Alusta alkaen etsi oikeaa hajua, mutta varmuuden vuoksi käskin oikealla istumaan. Muilla kerroilla Ilo tarjosi itse istumista. Teki hyvää ja tarkkaa työtä. Käytti hyvin nenää ja etsi oikeaa hajua. Oikeat purkit löytyi ja ilmaisu toimi. Ilmaisu voisi olla ehkä vähän tiiviimpi. Tällä kertaa lopetettiin ajoissa.

Tänään tehtiin lenkin yhteydessä esine-etsintää. Kolme harjoitusta. Jätin Ilon hiekkatielle odottamaan, tein hämypiiloja, jätin esineen piiloon ja palasin lähettämään esine-käskyllä Ilon matkaan. Ilo lähti matkaan räjähtävällä vauhdilla ja innolla. Ilo tykkää NIIIN PALJON! Ensimmäisessä piilotin tyttäreni lelupeilin, toisessa Ilon kaulapannan ja kolmannessa tyttäreni kaksi sormikasta eli kaksi esinettä. Ilo lähti etsimään jokaisella kerralla samanlaisella innolla ja vauhdilla. Häntä heilui vimmatusti etsiessä. Näin kun Ilo löysi esineet, mutta peilillä ja pannalla Ilo pölöili. Ei antanut esineille arvoa ja jätti ne maahan, jatkoi pyörimistä. Piti kannustaa ja esineen kohdalla innostaa, jotta Ilo nosti esineet ja toi lähelleni. Pannalla kelpasi kuitenkin leikkiä harjoituksen jälkeen. Sormikkaat nosti hetkeäkään epäröimättä ja toi sivulle asti. Täytyy ehkä harjoitella aluksi vaatteilla. 

*Myöhemmin video esine-etsinnästä. Kone jumittaa aivan liikaa ja kello totisesti on aivan liikaa.*

Kommentit

  1. Ihanan energistä nenätouhua! :) Minä piilottelen koirille vain herkkuja, haha. Hauska katsella kun ne etsivät niitä - etenkin kesällä jos on nurmikko päässyt pitkäksi, niin kummasti kuluttavat energiaa kun etsivät :D

    VastaaPoista
  2. Me harrastetaan samaa - sisällä ja ulkona. :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit